takto to by nebol problem odvzdušnit ale problem je tuto 4 obrazok od vrchu jak je ten srobyk to tiehelko sa my vytrhlo z puzdra
tiez sa mi to stalo s tymito brzdami a to nei raz. Riesenie bola kompletna vymena brzd. Raz mi tie tektra opraavovali priamo kde som kupil bike., ale bola to draha oprava, su to nie moc vydarene brzdy, odporucam vymenu.
ak je piestik vonku tak rozhodne tam niečo vytieklo, piest tlačí na kvapalinu a keď tam nie je tak ... tečie von
keď nič netečie tak to nieje piest, daj to naspäť, nasaď - natlač s citom a jemne a skús ako to pojde a môžeš jazdiť
- ale keď to odfotíš aspoň mobilom tak by sa dalo lepšie poradiť
ak je piestik vonku tak rozhodne tam niečo vytieklo, ...
Tak to si na velkom omyle. Mal som tieto brzdy na svojom GT Force a tiez sa mi raz podarilo vytiahnut piestik brzdy a nic nevytieklo. Piestik z packy je prichteny o piest, ktory tlaci kvapalinu pomocou nejakej segerky alebo niecoho takeho.Tento piest ostal v tele brzdy. Opravili mi to v servise bezplatne za dve minuty.
nahadzoval som na riadidla rohy, cize som posuval brzdy aj prehadzovac aby sa mi tam tie rohy vosli. Po jedno kratko testovacom prevezeni mi zacali suchat oba kotuce o platnicky .. tak prerusovane ako by bola na nich osma. Pride mi to dost nelogicke ze by to mohlo byt sposobene tym posuvanim.
Mozte mi pls poradit ako mam nastavit brzdy aby mi to nesuchalo ?
Cital som tu dost o nekvalite kotucov na auriga tektro, tak pripadne poradit ake kotuce kupit na vymenu.
zatoc kolesom a pozri sa do strmena, ci Ti kotuc sucha o jednu platnicku alebo o obe.
ak o jednu, mozno sa Ti to suchanie podari odstranit vystredenim strmena ak o obe, podari sa Ti to odstranit narovnanim kotuca. Ak je bicykel novy a navarky nemas zafrezovane mohli sa zapriecit piestiky z dovodu ze sa nevysuvaju presne kolmo na kotuc, zajdi do servisu a nechaj si to prekontrolovat, v predajni kde si kupil novy bike Ti to frezovanie urobia dufam bezplatne.
este je moznost, ze si stlacil paku pokial nebol v strmeni kotuc......
vtedy pomoze odtlacenie dosticiek od seba plochym , najlepsie plastovym nastrojom.
videl som aj jazdca s neuplne nasadenymi kolesami, tak skus povolit rychloupinaky a vyskusaj ci ram a vidla sedi na ose kolesa.
zatoc kolesom a pozri sa do strmena, ci Ti kotuc sucha o jednu platnicku alebo o obe.
ak o jednu, mozno sa Ti to suchanie podari odstranit vystredenim strmena ak o obe, podari sa Ti to odstranit narovnanim kotuca. Ak je bicykel novy a navarky nemas zafrezovane mohli sa zapriecit piestiky z dovodu ze sa nevysuvaju presne kolmo na kotuc, zajdi do servisu a nechaj si to prekontrolovat, v predajni kde si kupil novy bike Ti to frezovanie urobia dufam bezplatne.
vtedy pomoze odtlacenie dosticiek od seba plochym , najlepsie plastovym nastrojom.
videl som aj jazdca s neuplne nasadenymi kolesami, tak skus povolit rychloupinaky a vyskusaj ci ram a vidla sedi na ose kolesa.
dam jednu lamersku otazku : Co myslis pod pojmom "strmeň" ?
a ak by som sa rozhodol meniť kotúče, ake by ste mi do tychto brzd odporucali ?
k teme. ja mam tie brzdy tiez. a tiez sa mi vytrhla packa viac razi. riesil som to vymenou podlozky a je to fpohode
to isté spravili v servise...ale teraz mám nový problém...treba mi nové olivy ...týpek ku ktorému som to dal do servisu ich vie zohnať až koncom tohto mesiaca tak sa chcem spýtať či bi vedel niekto poradiť s kade ich zohnať a koľko by stály aj s novou hadičkou
Thx.
no na e-shope... inak ja mám skúsenosť takú že tam pasuje aj shimano oliva a shimano hadica.... teda ta najlacnejšia rada, napr BR-546 proste deore....
opýtaj sa v servise teda na shimano olivi...
tiez som mal tie brzdy, a tiež jedným pádom cez riaditka sa mi ulomili obe packy. Nepomohlo nič ine ako kupit nove brzdy a vymeniť. výmenu som riešil za shimano slx a bol svaty pokoj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tu je nieco o udrzbe tektra a tusim je to tvoj model ale ja by som sa do hydier nepustal
neviem aky si zrucny
tiez sa mi to stalo s tymito brzdami a to nei raz. Riesenie bola kompletna vymena brzd. Raz mi tie tektra opraavovali priamo kde som kupil bike., ale bola to draha oprava, su to nie moc vydarene brzdy, odporucam vymenu.
dnes sa mi pri páde prihodilo že sa mi vytrhla páčka vonku s brzdy....fakt neviem čo teraz....či mám piestik natlačiť nazad abo čo ?????
keď nič netečie tak to nieje piest, daj to naspäť, nasaď - natlač s citom a jemne a skús ako to pojde a môžeš jazdiť
- ale keď to odfotíš aspoň mobilom tak by sa dalo lepšie poradiť
Tak to si na velkom omyle. Mal som tieto brzdy na svojom GT Force a tiez sa mi raz podarilo vytiahnut piestik brzdy a nic nevytieklo. Piestik z packy je prichteny o piest, ktory tlaci kvapalinu pomocou nejakej segerky alebo niecoho takeho.Tento piest ostal v tele brzdy. Opravili mi to v servise bezplatne za dve minuty.
to co tlaci piestik uz neni piestik, je to tiahlo, aj ked spravne by asi bolo tlačlo...........
mam brzdy tektro auriga comp na bicykli Focus Fat Boy 2009. (4 mesiace stary)
http://www.focusbikesuk.com/focus-hardtail-mountain-bikes/mountain_bike_fat_boy.php
nahadzoval som na riadidla rohy, cize som posuval brzdy aj prehadzovac aby sa mi tam tie rohy vosli. Po jedno kratko testovacom prevezeni mi zacali suchat oba kotuce o platnicky .. tak prerusovane ako by bola na nich osma. Pride mi to dost nelogicke ze by to mohlo byt sposobene tym posuvanim.
Mozte mi pls poradit ako mam nastavit brzdy aby mi to nesuchalo ?
Cital som tu dost o nekvalite kotucov na auriga tektro, tak pripadne poradit ake kotuce kupit na vymenu.
Dik
dam jednu lamersku otazku : Co myslis pod pojmom "strmeň" ?
a ak by som sa rozhodol meniť kotúče, ake by ste mi do tychto brzd odporucali ?
Dik
to isté spravili v servise...ale teraz mám nový problém...treba mi nové olivy ...týpek ku ktorému som to dal do servisu ich vie zohnať až koncom tohto mesiaca tak sa chcem spýtať či bi vedel niekto poradiť s kade ich zohnať a koľko by stály aj s novou hadičkou
Thx.
opýtaj sa v servise teda na shimano olivi...