Mám takúto brzdu http://www.hayesdiscbrake.com/product_hyd_sole.shtml
a tento problém : medzi kotúčom a pohyblivou platničkou mám 2 až 3 milimetre medzeru.
To sa síce dá odstrániť tak, že pri upevňovaní prasaťa na vidlicu použijem podložky-celé prasa sa posunie ku kotúču, ale to má za následok permanentné trenie kotúča o pohyblivú platničku. Medzeru ktorá vznikla medzi kotúčom a statickou platničkou riešim zaskrutkovaním držiaka/fakt neviem ako to nazvať/ statickej platničky, čím sa vlastne celá posunie. Navyše to pišťí vždy, keď nemám aspoň mierne zmačknutú páčku. Toto riešenie pokladám za nevhodné.
Ako ináč by sa to dalo riešiť ? Okrem vkladania podložiek pod pohyblivú platničku.
posledný komentár: 13. 8. 2012 o 16:18
Stotinkove podlozky sa nevkladaju pod platnicku, vsak ?
edit : tak ma napada, ze to mozem uvies to "piskajuceho stavu" a posunut pohyblivu platnicku dalej od kotuca. Alebo mam zohnat tie podlozky ? Ktore, z rieseni je podla vas najrozumnejsie ?
Trapi ma vsak dalsia vec. Pocas zjazdu, dosti ostreho, sa kotuce prirodzene zohriali a cosi mi na ne frklo. Vycnieva to z rovneho povrchu kotuca a vzdy ked to prechadza cez prasa tak to skre. Tvari sa to ako natavene na kotuc. Skusal som to odskrabnut nechtom a nozom, neuspesne. Co s tym ?