akyje rozdiel medzi Duke XC a Duke XC u-turn?
cenovy rozdiel je tam 1000 Sk tak ze ci sa oplati priplatit.Dik
posledný komentár: 30. 5. 2013 o 20:10
posledný komentár: 4. 5. 2008 o 16:22
posledný komentár: 30. 5. 2013 o 20:10
posledný komentár: 4. 5. 2008 o 16:22
U-turn predstavuje pruzinovy model s plynulou zmenou zdvihu 63-108mm. podla toho co a ako jazdis je zmena zdvihu vitanym spolocnikom. osobne jazdim dlhe trate a pri prudkom stupani znizenie predku dokaze velmi pomoct.nieje treba tolko pracovat s taziskom. pravda ale je ze u-turn nieje privelmi "user friendly" je s nim dost roboty ked chce clovek posun o celych 5cm. u-turn je ale tiez o nieco tazsi ako vzduchovy model. ale ja mam na vahu svoj nazor.
Aha tak dik moc. Ja ho mozem zohnat za 9500Sk,co sa v tejto cene este oplatilo podla teba?
dik moc.a aky mas nazor na vahu?co by si mi mohol este odporucit v tejto cenovej kategorii?
a moj nazor na vahu?
Robo som rad, ze este aj niekto okrem mna sa to nebal povedat nahlas, ze na vahe kolies zalezi zo vsetkeho najviac, ak teda berieme do uvahy akceleraciu a deceleraciu a jazdu do kopca; pri ustalenej jazde po rovine to je jedno
2Root:Pochybujem, že sa to tu niekto bojí povedať nahlas.Veď každý vie že za to môže tzv.gyroskopický efekt.Hlavne pri zatáčaní.čiže najdôležitejšia je váha na obvode kolesa-ráf,duša,plášť.
tompy: dik za radu, pri najblizsej rozborke vidlice oskusam...
prieci sa to mojmu rozumu akosi, takze ked budem mat chvilku cas (trebarz v ramci pripravy na skusku z mechaniky, ktora ma caka za nejaky ten tyzden) tak to skusim nejak dokazat a potom sa uvidi
predstav si ze aj ked to uz rozdusis v aute 130 tak nieje jedno ci tam sedis sam, alebo este 4 kamarati a plny kufor zemiakov
to iste su aj tie kolesa, s tym ale ze tam ten moment zotrvacnosti to urcite este nejak multiplikuje a to by rad nejak matematicky vyjadril...
jo este na jeden experiment spomeniem a sice vrtacku. ta ma nejaky konstantny vykon povedzme 600W a ked ju roztocis naprazdno urcite ma vacsie otacky ako ked na nu zavesis nejaky ten brusiaci kotuc, alebo co... sice je pravda ze nas zaujima obvodova rychlost, takze mali by sa porovnavat dva kotuce s rovnakym priemerom ale rozlisnou hustotou. no ale vysledok je podla mna jasny. pri jej konstantnom vykone (tej vrtacky) sa kotuce budu tocit odlisne (tazsi pomalsie). nemylim sa??