ďalšia otázka by bola či sú všetky tretry s kovovým spodkom univerzálne a sedia na všetky tie pedále .... pri prípadnom upgrade na 520 alebo 540 keďže som čítal že tieto sú nič moc.... ďalej by ma zaujímalo ako sa dá dole ten plastový nástavec čo na nich je.... aké tretry by ste odporúčali... a najdôležitejšie ... ako sa potom tretry z tých pedálov odopínajú a ako sa nastavuje vôľa ako silno resp. slabo držia tretry....
dúfam že sa tu nájde nejaká dobrá duša čo bude mať trpezlivosť so začiatočníckymi otázkami ... vďaka
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
Tretry sa odopinaju pohybom do stran (vpravo, vlavo), vola sa da nastavit skrutkou na pedaloch. Kazdy, kto prvy raz skusi tretry s SPDckami spadne, lebo si na odopinanie treba zvyknut. Ty nebudes vynimkou.
Tie plastove adaptery na klasicke topanky das dole tak, ze skrutkovacom tu spodnu cast kde je pruzina odsunies smerom od vrchu pedalov. Treba na to trochu sily.
M505 su podla mna dobre pedale, aj ked sam mam M520.
už len ohľadom tých kufrov ... je to 100% súčasťou pedálov? aby som mal istotu nie že budem chcieť zadarmo od nich niečo čo k tomu biku nebolo... a nechápem prečo mi niečo také nedali potom automaticky...
Inak pevné nervy pri skladaní tých umelohmotných adaptérov z pedálov..
..kufre stoja v niektorych predajnach az okolo 600 Sk, takze sa ich domahaj zadarmo. mne ich k biku nedali, ale dozvedel som sa to prilis neskoro, ze to malo byt sucastou.
apropo ta plastova vec, co mas prichytenu na jednej strane sa da potom, ked budes mat tretry zhodit dolu. zatial kym ich nemas si to tam nechaj, nech sa da aspon ako tak jazdit.
? ved normalne uvolnim skrutky, adapter vytiahnem, skrutky zatiahnem naspat a je to...
Ja mam tiez M505 a kurfe som dostal k biku. Je pravda ze to nesu nic moc pedale ale stacia ti myslim ked sa budes ucit, skus na nich najprv pojazdit niekolko 100km a potom uvidis.
jj.. antracit
Manuály máš na nete.. takmer každý výrobca ponúka aj manuál v pdf na stiahnutie.