Caute, chcel by som sa opýtat ci sa hodi na vidlu silikonovy sprej, pytal som sa to v cyklosporte a tam mi povedali ze velmi nie, lebo by mohol stuhnut dnu vo vidle.
Dik za odpoved
Marzocchi je priamo doporucovany. Ale nie je silikonovy sprej ako silikonovy sprej ..
Co sa tyka stuhnutia .. tak silikon teda rozhodne netuhne vo vidlici, pretoze je to tlmiaci olej, pouziva sa kde-kade. Napr. aj Rockshox Red Rum je silikonovy olej. Prave preto,ze ma stabilne vlastnosti...
Ale nie na kazud vidlu sa hodi .. a vacsinou by som povedal, ze nohy striekat sa bezne ani nema ..
Po jazde poutieraj nohy vidlice do sucha, nastriekaj silikonovy olej (pouziva sa na osetrenie gumovych tesneni, plastov a podobne, najlepsie ak by si zohnal Silkal 93), par krat prepruz a poutieraj znova do sucha. Udrzis tesnenia v dobrej kondicii, nestvrdnu tak rychlo. Chodvidlice az tak nezlepsis, pri najvyssich modeloch ani nepoznas zmenu.Ja to takto robim a zatial no problem. Robil som to aj na dalsich vidliciach a nikdy im nic nebolo .
Na RST Launch je len jeden recept. Z jednej (už neviem ktorej) nohy vyber pružinu. To jej pomôže najviac no na poriadnu vidlicu sa to stále chytať nebude ale pomôže to. Prerábal som takto dve vidlice.
po kazdom vyjazde vycistim zubnou kefkou stieracu cast na semeringu a prstom nanesiem dookola nohy troska mineralneho oleja. prepruzim a zbytok co ostane hore utriem.
Ja to rieši presne takto, akurát to nedrhnem kefkou, ale hodím celý bike do vane a prevody umyjem cyklostárom, bike opláchnem, VIDLICU prejdem handrou a rovno streknem olej, 4x prepružím a zvyšok oleja zotriem - preto vždy pred každým výjazdom čistý...
Najidealnejsie je mazat to olejom ani nie silikonovym ale takym aky davas do vidlice pretoze ak ti ten olej neposkodi tesnenia zvnutra tak ani zvonka. Najlepsie mat taky olej v olejnicke a nie v spreji aby si si nahodou nezasral kotuc alebo dosticky.
Tie kotúče a doštičky poznám Ono to nieje ale od spreju, aj ja som si myslel, je to od toho, keď to tečie po vonkajšej nohe od vidlice a kotúč je blízko tých nôh, tak tá kvapka oleja sa nevopchá medzi tú nohu a kotúč a problém je na svete, potom stačí už len potočiť kolesom a je úplne vybavené
silikonovy olej v spreji použivam pred každou jazdou, a striekam to na prachovky (ta guma nad guferom) hlavne kvoli lepšej klzavosti vidly a preto že predlžuje životnosť gumy... v žiadnom pripade nestečie dnu do vidly a už vôbec nie aby stuhol
najdrahší , myslím, že tým že by si striekal rôzne spreje do vidlice tak rozdiel veľmi nespoznáš takže kúp len nejaký drahší a bude... ja som to nejak nerozmýšľal kúpil som prvý čo mal dodávateľ na sklade,
každý ti odporučí ten čo sám má takže najlepší je sonax professional
takže... konecny vysledok, ktory silikonovy sprej je najlepsi ?
Je uplne jedno ktory. Dolezite je, aby silikon obsahoval aj vo vnutri, nie len na obale.
Inak, na vidlicu netreba ziadny sprej. Silikon sa pouziva na predlzenie zivotnosti gumennych tesneni a na zachovanie ich pruznosti. Preto staci silikonom strieknut iba gufera. Ale pozor aj na to, ak vyrobca vidlice odporuca nieco ine, ako silikon.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa tyka stuhnutia .. tak silikon teda rozhodne netuhne vo vidlici, pretoze je to tlmiaci olej, pouziva sa kde-kade. Napr. aj Rockshox Red Rum je silikonovy olej. Prave preto,ze ma stabilne vlastnosti...
Ale nie na kazud vidlu sa hodi .. a vacsinou by som povedal, ze nohy striekat sa bezne ani nema ..
Slikónový olej na vidlu ... ja rozumiem tak, že sa ním striekajú klzne plochy vidli, nie že sa ním vidla plní.
Vy tomu rozumiete ako?
komponenty/mozno-mazat-vidlu-klzaky-s-gt85-t19358.html?hilit=silikon alebo teflon
komponenty/mazanie-vidlice-t4187.html?hilit=silikon alebo teflon
komponenty/starostlivost-o-prednu-vidlu-t13422.html?hilit=silikon alebo teflon
Ja by som chcel zlepsit chod vidlice lebo nejak bohvieako sa jej velmi nechce
pozor, silikonovy olej v spreji, nie silikon
každý ti odporučí ten čo sám má takže najlepší je sonax professional
Je uplne jedno ktory. Dolezite je, aby silikon obsahoval aj vo vnutri, nie len na obale.
Inak, na vidlicu netreba ziadny sprej. Silikon sa pouziva na predlzenie zivotnosti gumennych tesneni a na zachovanie ich pruznosti. Preto staci silikonom strieknut iba gufera. Ale pozor aj na to, ak vyrobca vidlice odporuca nieco ine, ako silikon.