Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
Mám ju prečítanú celú. Vzhľadom na to, že oválny prevodník mám a jazdím na to, snažím sa pochopiť tvoju teóriu, ktorá mi príde úplne čudná. Energiu nezískaš a ani nestratíš, ako by sa to dalo? Výkon by sa ako zmenil? Z 300w čo dám na zadný náboj bude zrazu 320?
Tak či tak táto debata je dosť relevantná keďže používaš oval presne naopak ako je určený.
Aka nepochopitelna teoria ? Viz. co som napisal Duroslavovi. A stratit stratis, pretoze je to zase to, co som pisal .. ak pouzivas ine svaly, tak co sa asi stane.
A k poslednej vete .. Jasne som predsa napisal, ze ho vozim teraz normalne a predtym som jeden mal obratene. Dokonca som chvilu jazdil naraz jeden taky a druhy naopak. Pisal som to sem niekolkokrat , zjavne necitas co pisem. Tak to je potom tazka debata A nepise sa relevantna ale irelevantna.
Ito vyssi vykon to urcite nebude. Nie je mozne aby mi vykon narastol o tolko zo dna den, ked som presiel z klasiky na oval. Bude to skor ako pise whitemamut - lepsie ho to "rozdeli" pocas zaberu, alebo inak povedane lepsie ho vyuzije.
Ale v druhom bode, ze to zerie viac energie (podla subjektivneho pocitu) suhlasim. Po cca 4000km to uz snad nebude o tom, ze by som zapajal nepouzivane svaly. Mimochodom svalovicu som z ovalu nemal ani na zaciatku.
Po dnešku môžem zhodnotiť, že ovál funguje pekne aj na singlespeede. Počas 60 km reťaz ani raz nespadla. "Preskočenie" (nie doslova, len také jemné, ako keď vynechá západka v orechu) som zaevidoval jedno. Ale to mohlo byť spôsobené tým, že si reťaz jemne sadla. Po jazde bola voľnejšia, než včera po nahodení. Dnes došponujem a zajtra sa uvidí.
pekné PR, ale znie to logicky až by som to chcel vyskúšať ... len keby som posunul prešmyk tak vysoko tak by mi malá 22ja radila hádam v tretine kazety
tie ovály sú len pre jednoprevodník?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo nizsie straty/vyssiu efektivitu v systeme.
Tak či tak táto debata je dosť relevantná keďže používaš oval presne naopak ako je určený.
Aka nepochopitelna teoria ? Viz. co som napisal Duroslavovi. A stratit stratis, pretoze je to zase to, co som pisal .. ak pouzivas ine svaly, tak co sa asi stane.
A k poslednej vete .. Jasne som predsa napisal, ze ho vozim teraz normalne a predtym som jeden mal obratene. Dokonca som chvilu jazdil naraz jeden taky a druhy naopak. Pisal som to sem niekolkokrat , zjavne necitas co pisem. Tak to je potom tazka debata
Ale v druhom bode, ze to zerie viac energie (podla subjektivneho pocitu) suhlasim. Po cca 4000km to uz snad nebude o tom, ze by som zapajal nepouzivane svaly. Mimochodom svalovicu som z ovalu nemal ani na zaciatku.
Why Oval chain rings help you ride easier on mtbOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Je to tam pekne logicky vysvetlene, ti co v komentoch pisu ze je to pitchovina su asi neandrtalci z USA
tie ovály sú len pre jednoprevodník?
SRAM Eagle X-Sync 2 oválny prevodník, Boost, offset 3 mm, 1x12
119 €
MOC 149 €pouzitie na dvojplacku ...
ta cena sa mi zda dost ...