Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
No 30T ovalom a 11-46 moc fukotov nenarobi,uz 30 na 10 je LTT.Ono v excel tab. to vyzera slapatelne, ale na traily tazko uslapes kadenciu ako na cestaku.
Hej od novoty na GC 9.9,nastastie je to pomerne jednoduchy ukon,stiahnes kluku imbusom ,das dole tie plastove krytky,vycistis a namazes,ja som dal tu zelenu vazelinu od Castrolu.No a na 1 maraton cc 70 km bol pokoj. Tie krytky slabo tesnia,gufero by bolo lepsie.
ja mam 29" s 30t oval a 10-42 kazetu. a aj dole kopcom si viem prislapnut. po rovine aj po asfalte ked sa presuvam viem ist dobrom tempe cca 35-38km/h v pohode. do kopca, aj prudkeho to vyslapem pokial to nie je nejaka kamenista alebo korenova prasacina tiez a to mam 90kg cele je to ale o kondicke samozrejme...
Hej od novoty na GC 9.9,nastastie je to pomerne jednoduchy ukon,stiahnes kluku imbusom ,das dole tie plastove krytky,vycistis a namazes,ja som dal tu zelenu vazelinu od Castrolu.No a na 1 maraton cc 70 km bol pokoj. Tie krytky slabo tesnia,gufero by bolo lepsie.
Tiež som sa rozhodol pre oval, konkrétne z dielne Absolute Black. Mám sadu Sram NX s prevodníkom 34z, tak aj oval šiel 34z. Pri montáži vznikol problém a to ten, že pôvodné skrutky nepasovali do ovalu. Nakoniec som si pomohol so skrutkami so starých kľúk Deore (radenie 3x10) - ešte že som ich nevyhodil . Včera som bol vyskúšať, je to BOMBA, stále som v zábere, krásne to ide, strmé stojky ako po masle, fakt som si jazdu užíval. Ešte som len zvedavý dlho prevodník vydrží...
Rekapitulácia: dojmy fantastické, pozor pri prerábke zo Sramu NX, treba iné skrutky a hlavne dlhšie.
Konecne mi vcera prisiel oval (velka objednavka z MTbikeru, viac veci tak som cakal), ale nanestastie som zisitl, ze mi poslali oval s 6mm offsetom namiesto 3mm.
Pisal som im do YT co odporucaju, povedali nieco v tom zmysle ze mam skusit pozriet fora lebo tam je vela ludi co ma skusenosti s ovalom. Tam sa to bolo dost rozne, ale v podstate vysledok bol CF ram 3mm, AL 3mm ale zopar odporucalo 6mm, ze vraj to zlepsi retazovu linku z cca 51,5 na 49. Este mi z YT povedali toto: The original offset of the Raceface crankset/chainring is 5,3 mm, which is only adjusted by the bottom bracket. Samotny chainring ma mozno 4 mm offset, s bottom bracket nechcem nejak hybat alebo nieco menit (necitim sa na to).
Co je ale podstatne, ked som nahodil ten s 6mm offsetom, tak sice vosiel, ale od dotyku so zadnou stavbou ho delil asi 1mm co je strasne malo, vsetko blato, by sa suchalo alebo staci malicky konar a zasekne sa to. Ak by to bol viac ako 30T tak by sa pravdepodobne aj dotykal. Takze idem ho vymenit a znova musim cakat
Pozri co nemas na druhej strane stredu od prevodnikov nejaku podlozku. Ked ju prehodis na stranu s prevodnikmi upravi sa ti rezova linka. Ale as je lepšie vymenit z 3 mim offset
Tak ten 1 mm by mi casto robil vrasku na cele, stale by som na to myslel a neuzival by som si tak jazdu, v pripade wide zubu to bolo este menej tak si radsej pockam na vymenu.
Tak hej je to problém,nakoľko som objednal boost, a prišiel mi non-boost, zmení sa chainlink a nie je dostatočný priestor medzi prevodníkom a chainstay, stačí málo a môže sa niečo doj...at. Ja som si myslel ze 3mm hore dole ale predstav si je to rozdiel. Inak nerozumiem načo si vôbec pridával svoj "hodnotný" príspevok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ahoj, tiez od noveho biku ti to robilo ?
a potom to pomohlo alebo... treba to casto robit? a cim je dobre to namazať? dik
Edit: nemôže mať všetko a keď ano tak nech sa drží toho čo povedal Ramon1 6 prispevkov dozadu.
hm. ok dakujem za info, tak to niekedy skusim.
Rekapitulácia: dojmy fantastické, pozor pri prerábke zo Sramu NX, treba iné skrutky a hlavne dlhšie.
Pisal som im do YT co odporucaju, povedali nieco v tom zmysle ze mam skusit pozriet fora lebo tam je vela ludi co ma skusenosti s ovalom. Tam sa to bolo dost rozne, ale v podstate vysledok bol CF ram 3mm, AL 3mm ale zopar odporucalo 6mm, ze vraj to zlepsi retazovu linku z cca 51,5 na 49. Este mi z YT povedali toto: The original offset of the Raceface crankset/chainring is 5,3 mm, which is only adjusted by the bottom bracket. Samotny chainring ma mozno 4 mm offset, s bottom bracket nechcem nejak hybat alebo nieco menit (necitim sa na to).
Co je ale podstatne, ked som nahodil ten s 6mm offsetom, tak sice vosiel, ale od dotyku so zadnou stavbou ho delil asi 1mm co je strasne malo, vsetko blato, by sa suchalo alebo staci malicky konar a zasekne sa to. Ak by to bol viac ako 30T tak by sa pravdepodobne aj dotykal. Takze idem ho vymenit a znova musim cakat
ja mam nejaky xtr pressfit a tiez som dostal jednu podlozku
Ja mam tolkoto s neboost prevodnikom na boost rame