Potreboval by som poradit co s brzdami. Dnes som vymenil na starom biku pevnu vidlu za odpruzenu a tym padom mi nefunguje brzda lebo je urcena na pevnu vidlu. V-brzdu nemozem vraj dat lebo na to treba vymenit aj packy lebo veckove brzdy maju dlhsi tah ale ja mam brzdove packy spolu s radenim.
No tie stare packy si ozaj moc nerozumeju s v-ckami /vlastna skusenost/. Bud si zozenies nejake samostatne radenie a packu, alebo si sprav pohon len na jeden prevodnik a presmyk nemusis riesit /ale napinak uz asi ano /.
v dnešnej dobe sú páčky na V už lacnou záležitosťou, ak nejazdí nič také profesionálnejšie, tak postačia kludne aj nejaké longusy za 5€, alebo napr. také shimano deore stoja 10€ ale to je len vec krásy... pre bežné používanie poslúžia asi rovnoko, len pri shimano sa "dopláca" za značku... a tak isto samotné včka - Longus po 5€ a Shimano po 10...ale čo sa týka radenia tak to sa pohybuje okolo 25€ za nové, ale videl som aj po 10-15€... ja som raz dokonca vykšeftoval dualky acera, P+Z 3/8 prevodov za 1,5€ a boli plne funkčné vôbec nijako nepoškodené...
ja som mal na starom kellyse povodne cantilevery ...a hodil som tam v-brake.. a nerobilo to ziadny problem.. aspon som nic nepostrehol... podla mna hod v-brake a skus..
Cantileverove paky maju kratky tah lanka. Na V brzdy treba preto V paky, ktore pri zabrzdeni potiahnu vacsi kus lanka. V brzdy na C-pakach fungovat budu, ale gumicky musia byt tesne pri rafiku, koleso musi byt dobre vycentrovane. Paka pri brzdeni bude trosku gumova a bude to brzdit jak cert .
Riesenim by mohol byt aj tzv. 'posilovac' na cantilever brzdy. Montuje sa do tej diery na mostiku vidlice. Neviem ci to zrovna posiluje ,ale funguje to. Problem ale bude zohnat to.
Bikenur to by som mal asi problem zohnat ale dakujem za radu. Dnes som kupil V-brake a hned som to aj nahodil. Rafik je rovnucky ako z ukazkovej knihy comu sa aj ja dost cudujem lebo co ten bike zazil . Brzdi to ozaj poriadne, snad im to aj vydrzi. Dakujem vsetkym za rady.
V brzdy na C-pakach fungovat budu, ale gumicky musia byt tesne pri rafiku, koleso musi byt dobre vycentrovane. Paka pri brzdeni bude trosku gumova a bude to brzdit jak cert .
.
svätá pravda... len som myslel že starší bajk tak to už nebudú ideálne podmienky, ale ako už Bikenur povedal pri ideálnych podmienkach by to malo fungovať...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Riesenim by mohol byt aj tzv. 'posilovac' na cantilever brzdy. Montuje sa do tej diery na mostiku vidlice. Neviem ci to zrovna posiluje
.