teraz ma to ale chytilo troška vážnejšie,tak ma zaujíma,čo by sa dalo vyskladať,pretože to nechcem len na 4X a bikrosové vozeníčko,ale so 400mm sedlovkou aj na XC a singláčmi dolu...
moja predstava o RÁMe:veľkosť tak 15.5"-17",najlepšie červený,čierny,alebo ich kombinácia s bielou...
z rámov ma napadajú tak Lapierre AirZone,ten je ale problém(nielen finančný
VIDLA: pravdepodobne E*****n 100mm(!),radšej QR15,ale to sa uvidí...
len ZADNÁ BRZDA: asi SHM Deore,rovnako aj kluky(HT2) šalter a radenie...
kolesá sa ešte zriešia,rovnako ako rajdy predstavec a iné kraviny....
ešte k rámu,nechcem žiady dirt/fr/street rám ako Raptor,Cocaine atď..a ani to RB Monster
cca niečo takéto:
Tak ako neexistujú univerzálne gumy na autá na zimu a leto, tak neexistuje ani univerzál 4X/XC/Trail ... musíš si vybrať prioritu, a to podľa toho, kde máš možnosť jazdiť. Ak nemáš v okolí trať a podmienky na 4X tak by som tieto dve písmenká vyhodil z požiadaviek, lebo sa so slovami XC a Trail vylučujú.
takto,primárne to bude hopsáč...
a mne nerobilo problém vyšlapať na krpatom Cocaine 14"+400mm sedlovka,ochráničovaný,v integrále aj extra dlhé uphilly
ešte poprosím,píšte +-len k veci,poprípade nejaké konštruktívne pripomienky,nie ako tá podomnou
a Lapierre,nemyslím XC v pravom slova zmysle,drtenie kilometrov horekopcom,ale len tak lajtne sa odviesť
edit: ctm demon?
edit2: gary fisher mullet?
Ale možno sa ti podarí vyskladať XC bike a budeš na ňom jazdiť 4x.
No a sorry za moje nekonštruktívne krávoviny, určite ti tu veľa ľudí prispeje niečim konštruktívnym.
a tiež som trochu mimo
ešte,jedne týpek tuto odnás jazdí Treka,myslím že 9 rada(alebo
http://vimeo.com/9537073
ta 100vka by tam bola fajn, ram nie je cisto hopsaci... hm?
Martinux,predstavujem si presne niečo také(samozrejme okrem toho bikro-a-4X-sovania),jednuduché single...
no,nejak som to dal v hlave dokopy,bude to 100% 4X,to čo na tom ja natrailujem,je jedno aký ten bike bude...
takže,rozmýšlam nad mierne odolnejším XC rámom v malej veľkosti,pretože gramy
nízky stred a kokpit,horná rámová trubka pekne mierny hore,nie ako na 14" ditákoch,čistý vzhľad,bez nejakých "DH výstuh",kolmejší hlavák °