Mám 113 mm Deore osu s klukami Deore M445 - problém je vtom, že šmyk(Deore top-swing) mi nedokáže zhodiť reťaz na spodný prevodník.
Dať dlhšiu osu 118 or 121 mm?
Nebude potom problem s radením?
Ďakujem za vaše názory...
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
V nastavení to asi nebude - šmyk dosadá do východzej polohy a ešte mu kúsok chýba - mám to povolené dostatočne - lanko aj doraz...
skus si pozriet dorazi na presmyku a lanko..
Neviete ako su na tom top swing presmyky od SRAMu?
Myslis celkovo alebo v kontexte rieseneho problemu s oskou?
Ak celkovo, tak ja mam X-Gen od aprila minuleho roku a som s nim spokojny. Po asi 9000km nie je vyvaklany a radi dobre.
Zdar!
To je jedna z otazok nad ktorou som rozmyslal len nie som si isty či to bude OK. Down swing má spodnú polohu bližšie k rámu oproti top swingu?
Jazdil som dočasne starší šmyk som myslel že to bolo vtom - kúpil som si new deore a nejde to nastaviť, nedosadá nad spodný prevodník...
a kukni ci nahodou nemas roznobezne presmyk s pilami a ci je v spravnej vyske (mne to pomohlo)
mohol ju mat od novoty zlu.....alebo menil kluky za ine.....
ma 107mm oske som pouzival topswing alivio, teraz mam downsving sram a oba uplne v pohode
a kukni ci nahodou nemas roznobezne presmyk s pilami a ci je v spravnej vyske (mne to pomohlo)
Kluky Deore M445 + osa octalink deore 113mm. Má to najazdené 1000km
Šmyk tesne mína najväčšiu pílu a je rovnobežne...
si hadam robis prdel
Hej asi budem musieť, ale najskôr som chcel počuť vaše názory na danú vec, skúsenosti.
momentalne uvazujem nad kupou ramu merida matts tfs-900-V a budem musiet kupit aj novy stred ale netusim dlzu. kluky mam deore hollowtexy stvorhran.
a este jedna otazka v suvislosti so stredom. davate do hlinikovych(duralovych)ramov hlinikove(duralove) misky alebo plastove
Do hlinikoveho ramu som daval take aj take misky, zalezalo od stavu zavitov v mufni (ked uz mali co to za sebou, daval som radsej plastove).