dá sa to v pohode... práve také posuny čo už urobia šúchanie kotúča ale ešte nie iný problém sú ešte "v tolerancii"
videl som to x-krát
nonsense je to u pevnej osi
ved to je zaklad dat si bacha aby to bolo tam kde to ma byt . skor by som povedal, ze moze mat ohnuty kotuc. Mne tiez trvalo pokial som prisiel na tuto moznost pri mojej brzde. Staci o milimeter dva a je to.
To je mozne,ale preco hned mysliet na najhorsiu moznost?Skusim to vycentrovat
- ak mas krivy kotuc , bude Ti suchat len v niektorej polohe .
- ani koleso nemusis mat nasadene krivo ( ale radsej to skontroluj ) , staci ak mas naboj so zavitom na koncoch osky , vzdy ho nalozis do inej polohy ako bol nasteveny strmen brzdy .
Aj takato mala odchylka to moze sposobit a cim vacsi kotuc , tym viac .
- povol upinak a pootoc osku v naboji trebars o 90° , ak to nepomoze opakuj - par pokusov a pojde to !
- ak to nepomoze , az potom ries nastavovanie strmena
Trochu mi šúcha predný kotúč.Keď nesedím na bajku a voľne roztočim rukou koleso, tak je to v poriadku , vôbec nešúcha, avšak ak na to sadnem a bajkujem, tak to jemne cinkne v pravidelných intervaloch.
Zaujímavé je, že keď jemne stlačím brzdovú páku, ktorá ešte nie je v zábere, t.j. doštičky sa ešte nedotýkajú kotúča, tak to šúchanie ("cinkanie") prestane!
neviem čím to môže byť
Predtým som si upravoval krok páky na obidvoch brzdách, ale nemyslím si že by to malo mať vplyv.
Skúsim ešte pozrieť uchytenie predného rýchloupináka....
moj sposob nastavovania prasata je taky, ze si zapnem malu baterku polozim ju tak, ze mi svieti zospodu na prasa a prasa centrujem podla toho, ze vdaka svetlu vidim do medzier medzi dosticky a kotuc (ci je to v strede) a pomaly dotahujem..cinkanie moze sposobit mozno aj jemne rozvibrovanie kotuca popripade ze je trosku "krivy"
Zaujímavé je, že keď jemne stlačím brzdovú páku, ktorá ešte nie je v zábere, t.j. doštičky sa ešte nedotýkajú kotúča, tak to šúchanie ("cinkanie") prestane!
To je úpuně noumáuní, Úďo. Keďže sú doštičky v strmeni uchytené len hore, tak sa často stáva, že je jedna doštička mierne nahnutá a keď mierne stlačíš páku, tak sa najprv narovná a tým pádom prestane šúchať.
A ako to odstrániť? Len mikronastavenie strmeňa, možno to na 15ty krát trafíš tak, že to nebude šúchať. Zlaté IS Alebo vyrovnať kotúč.
To je úpuně noumáuní, Úďo. Keďže sú doštičky v strmeni uchytené len hore, tak sa často stáva, že je jedna doštička mierne nahnutá a keď mierne stlačíš páku, tak sa najprv narovná a tým pádom prestane šúchať.
A ako to odstrániť? Len mikronastavenie strmeňa, možno to na 15ty krát trafíš tak, že to nebude šúchať. Zlaté IS Alebo vyrovnať kotúč.
Takže som to urobil pri zaťaženom biku. Nikto nemohol ked som to nastavoval, nakoniec bola u nás na návštveve svokra, tak som ju posadil na bajk, nastavil a kotúč nešúcha .
A že svokry nie su užitočné....
AD pevná oska - práveže aj u nej je rovnaký jav, ak zle* založíš náboj do "koľajničiek" a môžeš pevnú osku dotiahnuť ako silno len chceš, aj tak ti bude šúchať, bežne sa s tým stretávam a vždy pri zhodení - nahodení kolesa si to musím docentrovať ako aj vpredu tak aj vzadu, sú to síce desatiny milimetrov, ale spraví to veľa.
- centrovanie kotúča by musela byť posledná krajná núdza, najmä ak nedostal žiadnu šupu
*zle neznamená že je to koleso zle upnuté, ale že je vyosené z pôvodneho nastavenia strmeňa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
videl som to x-krát
nonsense je to u pevnej osi
- ak mas krivy kotuc , bude Ti suchat len v niektorej polohe .
- ani koleso nemusis mat nasadene krivo ( ale radsej to skontroluj ) , staci ak mas naboj so zavitom na koncoch osky , vzdy ho nalozis do inej polohy ako bol nasteveny strmen brzdy .
Aj takato mala odchylka to moze sposobit a cim vacsi kotuc , tym viac .
- povol upinak a pootoc osku v naboji trebars o 90° , ak to nepomoze opakuj - par pokusov a pojde to !
- ak to nepomoze , az potom ries nastavovanie strmena
neviem čím to môže byť
Predtým som si upravoval krok páky na obidvoch brzdách, ale nemyslím si že by to malo mať vplyv.
Skúsim ešte pozrieť uchytenie predného rýchloupináka....
A ako to odstrániť? Len mikronastavenie strmeňa, možno to na 15ty krát trafíš tak, že to nebude šúchať. Zlaté IS
Za jazdy
A ako to odstrániť? Len mikronastavenie strmeňa, možno to na 15ty krát trafíš tak, že to nebude šúchať. Zlaté IS
tak niečo pre root-a
...jáááj to boli časy..
Takže som to urobil pri zaťaženom biku. Nikto nemohol ked som to nastavoval, nakoniec bola u nás na návštveve svokra, tak som ju posadil na bajk, nastavil a kotúč nešúcha
A že svokry nie su užitočné....
AD pevná oska - práveže aj u nej je rovnaký jav, ak zle* založíš náboj do "koľajničiek" a môžeš pevnú osku dotiahnuť ako silno len chceš, aj tak ti bude šúchať, bežne sa s tým stretávam a vždy pri zhodení - nahodení kolesa si to musím docentrovať ako aj vpredu tak aj vzadu, sú to síce desatiny milimetrov, ale spraví to veľa.
- centrovanie kotúča by musela byť posledná krajná núdza, najmä ak nedostal žiadnu šupu
*zle neznamená že je to koleso zle upnuté, ale že je vyosené z pôvodneho nastavenia strmeňa.