Ktomu mimozemskemu "tunningu" radsej svoj nazor nepripajam, no snad si myslim ze stacia aj svietiace ventilky, cool to vyzera, nepriberies na vahe, niesu narocne na udrzbu, vela vydrzia, snad len ked vam ich niekto u**be tak je to smola alebo zavist inych ludi...
A ktym brzdam, ja by som rozhodne nekombinoval V-cka s Disc brazdami, ja mam teraz Deore Lx hydry a brzdia super a mam aj RST gilu predtym som mal V-cka Tektro a zmenil som ich a treba brat ohlad na to ze treba aj perobit koleso na disc brzdy... ...co poradit:mrknut po praci zmenit vidlu alebo brzdy, ja som s RST dlho a niejeto nic moc, neviem do akej miery xces vrazit do bikeu no musis prist sam nato co potrebujes...
Ak by niekto mal záujem o svetelný tunig bajku, nech pozrie: http://svetielka.sk/shop_content.php?coID=10
Nie že by ma to oslovilo, ale možno sa tu nájde pár jedincov, ktorých to asi zaujme. Vianoce sa blížia .
Nenašiel som vhodnejšiu tému,takže píšem sem.Chcel by som si dať eloxovať duralové súčasti.Nevie niekto o firme,ktorá by to previedla?
Prosím zdržte sa poznámok typu"a potom pôjdeš rýchlejšie?".Taký vtipný som aj ja už ráno o 6 hod.
Vopred ďakujem za rady a info.
Nakoniec som kupil Author OPUS model 2005. Poradte mi ako ho postupne vylepsit.
Co chces tunovat? A na co? To si si mal rovno potom kupit lepsi bike.
Jazdi, a ked sa nieco pokazi, tak to ries.....
Ja som odjazdil na alivio okolo sedem rokov a aj s RSTckou a "V"eckami.
A vymenil som len prehadzovacku.
Samozrejme nie nejake brutalne skoky.
Vsetko je to o prachoch.
Napr. kotuc je vinikajuca volba, ale musis ratat s pravidelnymi vydavkami napr. za platnicky. To nehovoriac napr. o samotnom kotuci. A to ho nemusis zodrat, staci horsi pad.
Nenašiel som vhodnejšiu tému,takže píšem sem.Chcel by som si dať eloxovať duralové súčasti.Nevie niekto o firme,ktorá by to previedla?
Prosím zdržte sa poznámok typu"a potom pôjdeš rýchlejšie?".Taký vtipný som aj ja už ráno o 6 hod.
Pokial viem, OPUS ma dost ocelovych komponentov ako riadidla predstavec a neviem ci nie aj sedlovku - dokonca...Toto vsetko by som vymenil za hlinikace postupom casu, bude to o chlp lahsie, krajsie a aj mozno pohodlnejsie... Vidla je na bezne vozenie sa s frajerkou po meste a pohodlne XC v pohode, ale pre serioznejsiu jazdu hlavne koly bezpecnosti a kontrole biku by som ju tiez casom vymenil. Ak niet penazi na zvys tak pouvazuj o nejakej SR Suntour (napr.E*****n), bezkonkurencny pomer cena/vykon. Vlastnosti biku dost ovplyvnis aj vhodnymi plastami, investicia do kvalitnych sa urcite oplati.
Kluky by som zatial neriesil, davat tam drahe kluky sa neoplati, ten rozdiel az tak zasadne nepostrehnes. Ja jazdim obycajne FSA alphadrive a rozdiel medzi tymito klukami a XT naozaj az tak vyrazne necitim.
Taktiez ako bolo spomenute, kup dobre spaliky na brdy napr. BBB a vzdy maj brzdy v perfektnom stave, odmastnene rafiky...potom kotuce kup fakt az ked sa ti bude zdat, ze tieto nestacia, ja by som tam ale kotuce nedaval. Radsej kvalitne V-cka ako nekvalitne kotuce.
Co chces tunovat? A na co? .......
Trocha to upresnim:
Nakoniec som 23.5.2006 kupil Author OPUS model 2005. Poradte mi ako ho postupne vylepsit.
Nechapem, co si tym chcel povedat. Ja som narazal na to, ze uz priamo v obchode si mohol dat vyskladat bike, aky chce a nie kupit a potom zacat menit komponenty. Aky to ma vyznam? To je len pre niekoho, kto ma prachy a hoooodne vela casu.
praveze to je pre niekoho, kto na zaciatku prachy nema....resp. nema naraz kopec prachov, ale len trochu....tak kupi to, na co ma a potom upgraduje....a okrem toho nie v kazdom obchode ti na biku komponenty vymenia...
Chcel som tym povedat to, ze tato tema je ROK stara a riesi sa tu eloxovanie duralovych komponentov
Ops, sorry, to som si naozaj nevsimol, ze to je tak stare. Visvietilo sa to ako aktualne, tak som si to nevsimol. To vlakno sa mohlo aspon odclenit, aby to nemylilo.....
Tuto temu som zalozil pred rokom a musim povedat ze vsetko mi na bajku vydrzalo. Vymenil som len retaz, brzdove gumicky a pedale za SPD-cka.
Do buducnosti planujem najskor vymenit vidlu, ale RST zatial "pruzi"
Vsetko je to o prachoch.
Napr. kotuc je vinikajuca volba, ale musis ratat s pravidelnymi vydavkami napr. za platnicky. To nehovoriac napr. o samotnom kotuci. A to ho nemusis zodrat, staci horsi pad.
ja mam Author modus 2004:najprv vymen brzdové gumičky (originál brzdili poslabsie) a tu RST by som urcite vymenil, inac môj author je v pohode... neviem ako teraz ale traction mal dosť tvrdé sedlo, ak je také ako napr. na modeli 2004 tak by som ho určite vymenil
Takže som sa trt dozvedel.Ale neva,medzitým už mám spätnú odozvu na červený,čierny,zelený a biely elox.Takže sme OK.
Na to eloxovanie som dal viac súčiastok,do tej istej firmy.Vzhĺadom na to,že boli z rôznych zliatin hliníka,tak sa aj odlišne sfarbili.Takto do vojeneskej zelenej sa mi "vyfarbili" páčky -
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ktym brzdam, ja by som rozhodne nekombinoval V-cka s Disc brazdami, ja mam teraz Deore Lx hydry a brzdia super a mam aj RST gilu predtym som mal V-cka Tektro a zmenil som ich a treba brat ohlad na to ze treba aj perobit koleso na disc brzdy... ...co poradit:mrknut po praci zmenit vidlu alebo brzdy, ja som s RST dlho a niejeto nic moc, neviem do akej miery xces vrazit do bikeu no musis prist sam nato co potrebujes...
http://svetielka.sk/shop_content.php?coID=10
Nie že by ma to oslovilo, ale možno sa tu nájde pár jedincov, ktorých to asi zaujme. Vianoce sa blížia
JA MAM ESTE RST CAPA TL 2,5 ROCNY A IDE FAKT SUPER A POUZIVAM JU AJ NA AGRESIVNEJSIE JAZDY,XC A BICROS A NEMOZEM NA NU HOVORIT ANI JEDNO ZLE SLOVO
Vsetko je to o prachoch.
co konkretne?
Kluky by som zatial neriesil, davat tam drahe kluky sa neoplati, ten rozdiel az tak zasadne nepostrehnes. Ja jazdim obycajne FSA alphadrive a rozdiel medzi tymito klukami a XT naozaj az tak vyrazne necitim.
Taktiez ako bolo spomenute, kup dobre spaliky na brdy napr. BBB a vzdy maj brzdy v perfektnom stave, odmastnene rafiky...potom kotuce kup fakt az ked sa ti bude zdat, ze tieto nestacia, ja by som tam ale kotuce nedaval. Radsej kvalitne V-cka ako nekvalitne kotuce.
Tak tuningu zdar
Trocha to upresnim:
Trocha to upresnim:
Nechapem, co si tym chcel povedat. Ja som narazal na to, ze uz priamo v obchode si mohol dat vyskladat bike, aky chce a nie kupit a potom zacat menit komponenty. Aky to ma vyznam? To je len pre niekoho, kto ma prachy a hoooodne vela casu.
Do buducnosti planujem najskor vymenit vidlu, ale RST zatial "pruzi"
Vsetko je to o prachoch.
Vsak som ti to tu napisal. Aj ked time out.
Takže som sa trt dozvedel.Ale neva,medzitým už mám spätnú odozvu na červený,čierny,zelený a biely elox.Takže sme OK.