Musim menit prehadzovacku z dovodu poskodenia gx 1x11 speed. Mam otazku ci ma zmysel upgradnut na X1 alebo zostat pri GX.
Dik
Peperk
Dik za tip. Ak ešte začne niekedy cvakať tak vyskúšam prinúť.
Mne tiež kazeta GX 10-50 cvakala na piatom koliesku. Podla rady z fóra som obrúsil dva zuby na 4 pastorku s už to nelupoce.
Prehadzovačka asi tiež skôr X01. GX sa rýchlo vychodí, spraví sa vakel a radenie už nie je také presné. Nová verzia Lunar by vraj mala byť lepšia, ale asi tomu treba dať nejaký čas kým sa ukáže ako na tom ozaj je.
Ak vieš anglicky, tak tu je prehľadne porovnané čo je iné. Odporúčajú X01, prípadne keď chce človek ušetriť tak X01 prehadzovačku a zvyšok GX.
https://bikepacking.com/gear/sram-eagle-review/
Stred zatial necham povodny NX a casom vymenim za GX, ci treba radsej aj ten?
Dik za info
X01 tieto vole nema, ani nedostava casom.
Drahsie radenie ma mozno hladsi chod, je lahsie, neviem okolko si prilepsis aj na nejakej presnosti. GX kazeta ma nedostatok na 4 a 5 pastorku, kde retaz cvaka (taktiez vyriesene vo vyssich radach), da sa stym ale zit, sam to nepocujes, iba kto sa vezie vedla teba to pocuje, resp. dotycne zuby sa daju 'opravit'.
K teme. Upgrade GX->X01 urcite ma zmysel, zvlast ak neriesis ceny. Inak GX povazujem za slusnu sadu, nizsie by som ale nesiel. Este pozeram ze sa riesi iba prehadzovac 11spd, tie vole som pozoroval az pri Eagle, na tej 11spd neviem. Za dobru cenu by som dal lepsiu, ale ak si nemal problem s GX, nechal by som GX.
Pokud bych měl vyměnit jednu věc na prevodech byly by to budíky (lepší řazení) nebo kazeta (kvůli úspoře váhy).