poprosim Vas o radu, dnes som isiel na biku a kluka mi odstala s pedalom na tretre dotiahol som na fest tie dva imbusy ale ked som siel dalsich 5 km uz som videl ze pada znova odtiahol a zatiahol a isiel som jeeemne domov. prosím poradte ci to mam pekelnejsie dotiahnut iba alebo co s tym... ?
mam xt hollowtech II klasicke. 3 rokz jazdene bez problemov. diki moc
nemas nahodov strhnuty zavit... tak toto ma zaujima, lebo ked tu kluku nasadis na tu integrovanu osku a dotiahnes kluku ku loziskam tym plastovym sroubom a potom to dotiahnes tymi dvoma imb. sroubami, tak to musi drzat ako bejk...
Dá sa to kúpiť, ale asi to bežne v obchode nebude mať nikto.
Poradím Ti ako na to aby si bez toho zatial mohol jazdiť.
Uvolni imbusy ľavej kluky.
Vlož cez tú dutú osu rýchloupinak na koleso a dotiahni ho /jemne/.
Dotiahni potom tie dva imbusy a rýchloupinak zase demontuj. Hotovo.
Samozrejme pred tým preventívne prečisti misky, osu a jemne premaž vazelínou.
Dúfam že môj návod je jasný.
Viva MTB
To tak dopada ked dotahujete "na fest" ... take veci sa nikdy tak nedotahuju.
daj si to niekam vysustruzit podobny zavit. dedinsky majstri stale existuju.
ja osobne to cierne "čudo" ani nezatahujem skoro. len aby som to nestratil ... dve sezony odjaudene a stale to nevypadlo
tak problem som vyriesil problem nastal niekde inde ))
- ano to na obrazku vyzera presne tak
2roky som jazdil bez komplikacie s tymi klukami a teraz... zrazu som skocil ako som pisal a ostala mi kluka na tretre tyzden po vymene pedalov, stare mi nesli odtiahnut tak som to nastreikal WD40 a ta svina asi zatiekla aj na ten 1000 hran a tym sa kluka uvolnila a zlomila ten plast! kotry nema inu ako kozmeticku a instalacnu funkciu.
a ked som to opetovne zatahoval bolo to masne a tym to slo nejako zazracne dole. vystriekal som to WURTH sprejom cistic na brzdy- taky fajn odmastnovac a dotiajhol na hovado a je to ok..
len mi teraz ked som to pozoroval jemne puka akokeby nejaka necistota a piesok v strede..
zvladnem to premazat a rozobrat sam alebo to hodim do servisu? nemam ten tool na odtahovanie tych "misiek"mozem iba vytiahnut osku spilami vycistit namazat vazelinou dura ace a hotovson?
este infoska ohladne dostupnosti. v podunajskych bisku*****ach na trojicnom to maju bezne na predajni, ale cena trosku vela za kus umeliny tusim 4kila.
tak problem som vyriesil problem nastal niekde inde ))
2roky som jazdil bez komplikacie s tymi klukami a teraz... zrazu som skocil ako som pisal a ostala mi kluka na tretre tyzden po vymene pedalov, stare mi nesli odtiahnut tak som to nastreikal WD40 a ta svina asi zatiekla aj na ten 1000 hran a tym sa kluka uvolnila a zlomila ten plast! kotry nema inu ako kozmeticku a instalacnu funkciu.
a ked som to opetovne zatahoval bolo to masne a tym to slo nejako zazracne dole. vystriekal som to WURTH sprejom cistic na brzdy- taky fajn odmastnovac a dotiajhol na hovado a je to ok..
len mi teraz ked som to pozoroval jemne puka akokeby nejaka necistota a piesok v strede..
zvladnem to premazat a rozobrat sam alebo to hodim do servisu? nemam ten tool na odtahovanie tych "misiek"mozem iba vytiahnut osku spilami vycistit namazat vazelinou dura ace a hotovson?
Ak mas loziska v poriadku, tak ich dole nedavaj. Vsetko vyber, rozober (aj pily !) vycisti a poskladaj. Na skrutky na pile doporucujem pouzit modry Loctite (alebo Cayes - ten je lacnejsi) to je velmi casto tazkoodstranitelny zdroj pukania.
Cierna skrutka na lavej kluke nema ziadnu extra funkciu, ale ked ju mas, tak ju dotiahni RUKOU a potom stvrt obratky povol. Na vsetko co je na lavej strane kluky pouzivaj VELA vazeliny - zvysky utries. Imbusy na kluke treba STRIEDAVO dotahovat na moment 11Nm a po jazde opat striedavo dotiahnut na 11Nm.
A este rada na zaver - neumyvaj bajk wap-kou a NIKDY nepouzivaj WD40 nikde na bicykli...
Čaute, mám ten istý problém. S tým rozdielom, že žiadny popísaný postup nepomáha. Už som 2x založil nové tie plastové skrutky(foto), dotiahol imbusy a po čase to zas povolilo. Tak ma napadlo, že k XTR ku by mala byť tá skrutka miesto plastu kovová. Takže otázka: neviete, či mi bude pasovať XTRková skrutka na XTčkovú os? Teda či je tam rovnaký závit. Ď.
kluka by ti nemala vobec len tak vypdnut je tam taka ako keby plastova podlozka v zareze lavej kluky a ked sa nahadzuju kluky trreba ju zatlacit a tam trci taka kovova somarinka na zabezpecenie kluky proti vypadnutiu v ose je vyvrtana dierka a tam zapadne a nevypadne len tak .... a ta matica plastova je tam hlavne na stiahnutie kluk aby dobre dosadali kluky na misky aby cez tesnenia sa nedostal bordel na osu a aby tam nebol vakel a nie na okrasu len neviem ci ti ta matica pomoze proti povolovaniu sa kluky
Nemá to žiadnu vôľu, len tá ľavá kľuka sa začne zosúvať z osky a zlomí tú plastovú šraubu. Presne tak, ako ju Turbi odfotil. A v katalógu keď sme objednávali túto plastovú tak tam k xtr-ku bola odfotená kovová. Aj cena je logicky vyššia, len tam nie je žiadny popis.
a co tka pouzit na imbussy v kluke lepidlo na zavit? ked kluku stiahne mala by na oske drzat aj bez toho centralneho srobu ten je tam potom uz len na okrasu po stiahnuti ... matica nema ziadnu nosnu funkciu je nieco ako jezko u hlavoveho lozenia proste ma za ucel len stiahnut hlavove po dotiahnuti predstavca je nepotrebny .. tam bude problem niekde inde ako v centralnej matici skus to hodit do servisu alebo sa popytat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Poradím Ti ako na to aby si bez toho zatial mohol jazdiť.
Uvolni imbusy ľavej kluky.
Vlož cez tú dutú osu rýchloupinak na koleso a dotiahni ho /jemne/.
Dotiahni potom tie dva imbusy a rýchloupinak zase demontuj. Hotovo.
Samozrejme pred tým preventívne prečisti misky, osu a jemne premaž vazelínou.
Dúfam že môj návod je jasný.
Viva MTB
oska urcite
http://www.kupkolo.cz/produkty/Osy_56/
ale ci aj ten srob, to uz bude horsie....
Ináč akurát na to čakám ,mám to objednané pre jedného zákazníka.
daj si to niekam vysustruzit podobny zavit. dedinsky majstri stale existuju.
ja osobne to cierne "čudo" ani nezatahujem skoro. len aby som to nestratil
tak problem som vyriesil
2roky som jazdil bez komplikacie s tymi klukami a teraz... zrazu som skocil ako som pisal a ostala mi kluka na tretre
tak problem som vyriesil
2roky som jazdil bez komplikacie s tymi klukami a teraz... zrazu som skocil ako som pisal a ostala mi kluka na tretre
Ak mas loziska v poriadku, tak ich dole nedavaj. Vsetko vyber, rozober (aj pily !) vycisti a poskladaj. Na skrutky na pile doporucujem pouzit modry Loctite (alebo Cayes - ten je lacnejsi) to je velmi casto tazkoodstranitelny zdroj pukania.
Cierna skrutka na lavej kluke nema ziadnu extra funkciu, ale ked ju mas, tak ju dotiahni RUKOU a potom stvrt obratky povol. Na vsetko co je na lavej strane kluky pouzivaj VELA vazeliny - zvysky utries. Imbusy na kluke treba STRIEDAVO dotahovat na moment 11Nm a po jazde opat striedavo dotiahnut na 11Nm.
A este rada na zaver - neumyvaj bajk wap-kou a NIKDY nepouzivaj WD40 nikde na bicykli...
Velký triki ma "len" XT ?
fox:mne XT uplne staci je to cenovo a kvalitativne na spickovej urovni.