poprosim Vas o radu, dnes som isiel na biku a kluka mi odstala s pedalom na tretre
mam xt hollowtech II klasicke. 3 rokz jazdene bez problemov. diki moc
ja som dal len za stredny prevodnik min tyzden 1200Kc
no nie kluky ale samotne prevodniky. tie by ma vysli na cca 1600sk vtedy, a to uz radsej nove kluky, kde je nove vsetko
nespamuj tu tolko
btw: pre predstavu....
ja mam XTR, tam je kovova... preto som bol v tom, ze aj v ostatnych Shimano HTII su tie skrutky kovove... a preto ma zaskocilo, ked zacal niekto pisat ze na Shimano klukach ma skrutku plastovu...
ak ti to ale vadi, ze som sa cudoval, hlboko sa ti ospravedlnujem za moju nevedomost, a za to, ze si musel citat moje prispevky, ktore ti zobrali niekolko sekud zivota
ze ju maju z plastu...
neviem co sa cudujes nad tym, ze ja sa cudujem...
veruze toto ma nenapadlo, asi mas pravdu. rozoberat sa mi to teraz ale nechce, nemam bike po ruke.
len by som nieco dodal. Minule som daval dole kluky (Shimano SLX). Plastova sruba na pritlacenie kluky k lozisku nesla povolit pokial som nepovolil imbusove sroby. Po povoleni to uz islo lahucko. Domnievam sa teda, ze aj pocas jazdenia tam ten srob na nieco je. Neodolava velkym silam kedze je kluka k oske zvacsa prichytena imbusovymi skrutkami, no zabranuje kluky aby sa vysunula. Stycne plochy su namazane vazelinou takze by sa to bez tej bocnej skrutky pri tvrdom jazdeni mohlo vysuvat.
Zatial su ale kluky bez problemov, som s nimi max spokojny, a vizeraju super.
Tieto začínam jazdiť tretiu sezonu, kupoval som ich v septembri 2007, sú úplne bez problémov.
Uz mam zodrane aj prevodniky, ale tie uz su dost drahe.
Ja mam na LX klukach najazdene cca 9000km a ziadny problem a spokojnost maximalna.
Mám však stále pochybnosti, či nebudem mať problémy s povoľovaním ľavej kluky. Doteraz som jazdil DEORE kluky na octalinkovej ose a ani raz som neriešil nejaké povolovanie tých skrutiek na ose.
Tak ako je to s tou plastovou maticou na ľavej kluke.
Mám vahu okolo 92 - 95 kg, tak si myslím, že práve kľuky a os dostávajú dosť zabrať.
Neviete náhodou niekto, aký je váhový rozdiel medzi DEORE kľukami s Octalinkovou osou a DEORE kľukami s pevnou osou.
Tie moje sú s Octalinkovou osou a majú duté kluky Hollowtech.
Existuje predsa aj iná alternatíva ako XTR, XT, LX. Čo tak TRUVATIV alebo FSA. Kamarát má LX a už mu dvakrát odišlo ložisko (vakel) na ľavej strane klúk (left adapter) a je to nechutne drahé na to akú to má životnosť pri intenzívnom bikovaní.
Ja som zatiaľ s mojimi DEORE klukami spokojný, žiadne povolovačky, jedine raz som musel meniť celú stredovú os, lebo tá pôvodná nechutne začala pukať ako metronóm.
Ak nie, ***** to do kriakov a kúpim si novú HT II. Musím uznať, že to bezúdržbovo vydržalo 4 roky poctivého namáhania. Zodral som na tom 3 malé a 2 stredné prevodníky.
no tak po 4 rokoch bezudrzby sa moc nedivim v akom strave to je lepsie je to obcas rozobrat premazat nahodit a valit dalej .. nech to slape ako ma ziaden komponent nieje bezudrzbovy ... ale po veeeela kilometroch to ma aspon oddvovodnenie
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05