jazdim XT model 04 - tie starsie mali masivnejsi paralelgram teda boli tvrdsie - brzdia dobre, dost dobre, len je tam jeden zadrhel a top je uz spominany paralelgram ... ten sa vyvakla ako prvy... Ja keby som si kupoval bzdu tak jednoznacne nie s paralelgramom... a este je to aj zbytocne tazsie... urcite by som isiel do tej avidy
no avidy vraj dostavaju casom vacsi vakel ako shimana (namam z vlastnej skusenosti), o gumicky nejde tie tam das ake chces..
ten paralel tiez neviem... davali ho aj na LX ale od tejto sezony prestali lebo bol naprd nanich.. ale na XT a XTR ostal (aj ked XTR je model 03 este tusim)
ja by som asi bral nove LX (bez paralelu) je lahke a lacne.. a celkom dobre..
momentálne jazdím XT 05 a po výmene gumičiek za BBB brzdia vynikajúco. K brzdnej účinnosti dopomohol aj Booster na vidlu.
Pred tým som mal LX 02 s paraler... nepozoroval som nadmierne vaklanie. Ked som ich kupoval tak ma predavač nas... že mám kúpiť XT, že tie aspoň brzdia, ale rozdiel bol vtedy skoro dvojnásobok.
Teraz po prechode na XT viem že mal pravdu. sú tvrdšie. čo sa týka životnosti tak neviem posúdiť lebo majú len 1000 km a LX mali nabehané niečo cez 5000km teraz sú na inom biku a fungujú spolahlivo ďalej a nedá sa povedať, že ich šetrím. rád dobrzdujem na prednom kolese, za čo sa mi určite nepoďakujú
Duxo-mal som niekolko V-breakov,brzdný výkon závisí najviac od gumičiek.Také(obyčajné a lacné) Deore s Kool Stop-kami brzdí oveľa lepšie ako XT.Navyše Shimano gumičky ničia ráfiky lebo sú veľmi tvrdé,a paralelogram-to sú čapy navyše a tým aj vyššia vôľa
Pred tým som mal LX 02 s paraler... nepozoroval som nadmierne vaklanie. Ked som ich kupoval tak ma predavač nas... že mám kúpiť XT, že tie aspoň brzdia, ale rozdiel bol vtedy skoro dvojnásobok.
Teraz po prechode na XT viem že mal pravdu. sú tvrdšie. čo sa týka životnosti tak neviem posúdiť lebo majú len 1000 km a LX mali nabehané niečo cez 5000km teraz sú na inom biku a fungujú spolahlivo ďalej a nedá sa povedať, že ich šetrím. rád dobrzdujem na prednom kolese, za čo sa mi určite nepoďakujú
mal pravdu v com? ze brzdy lepsie brzdia alebo to je len tym ze XT gumky brzdia lepsie ako LX... u brzd mne o orogos gumicky nejde.. podstatny je rozdiel v zivotnosti, spolahlivosti a funkcnosti celusti..
zdravim, ja ma V XT, ak sa o to človek stará vydržia dosť. Majú najazdene cez 8.000km (v Karpatoch,Nízke Tatry) a zatiaľ sú v pohode. Ale kotúče sú kotúče.
mam XT,co do brzdenia su super(s BBB gumickami),ale su tazke a ja som mal problem s nastavenim-musel som dat prec podlozky pod gumicky,lebo inak boli moc blyzko rafiku,brzdy nemali predpätie a nevracali sa.bez podloziek to sice nie je idealne ale brzhi to v pohode.ale po tychto skusenostah radsej AVID-s jednoduchosti je sila!!!
mam XT,co do brzdenia su super(s BBB gumickami),ale su tazke a ja som mal problem s nastavenim-musel som dat prec podlozky pod gumicky,lebo inak boli moc blyzko rafiku,brzdy nemali predpätie a nevracali sa.bez podloziek to sice nie je idealne ale brzhi to v pohode.ale po tychto skusenostah radsej AVID-s jednoduchosti je sila!!!
Mam V tektra a su ok, ak nieje blato. Jazdim Male Karpaty. Kotuce brzdia lepsie v horsich podmienkach a nemusim tak tlacit, ale na tlacenie som si zvykol.
postovne je vacsinou tak 250-300 KC pri nakupe do 3000KC, podla shopu.. kurz vacsinou 1.3-1.35... no ale ked si zoberem ze jedna brzda u nas 1400, packy 1700.. takze spolu 4500 alebo skor
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
avid jazdim ix maju super gumicky a vykon je skvely lepsi ako xt co som mal predtym
ten paralel tiez neviem... davali ho aj na LX ale od tejto sezony prestali lebo bol naprd nanich.. ale na XT a XTR ostal (aj ked XTR je model 03 este tusim)
ja by som asi bral nove LX (bez paralelu) je lahke a lacne.. a celkom dobre..
mal pravdu v com? ze brzdy lepsie brzdia alebo to je len tym ze XT gumky brzdia lepsie ako LX... u brzd mne o orogos gumicky nejde.. podstatny je rozdiel v zivotnosti, spolahlivosti a funkcnosti celusti..
Originál XT gumičky sú strašne tvrdé a treba ich čo najskôr vymeniť.
alebo ist rovno na SL-ka?
ešte porozmýšlam a uvidím ako sa rozhodnem
Hmmm, zaujimave.
http://www.bikemarket.cz/product.php?ID ... 1234d608b0
postovne je vacsinou tak 250-300 KC pri nakupe do 3000KC, podla shopu.. kurz vacsinou 1.3-1.35... no ale ked si zoberem ze jedna brzda u nas 1400, packy 1700.. takze spolu 4500