Rad by som vedel Vas nazor na valivy odpor pneu pri rekreacnej jazde po ceste. Ma valivy odpor nejaky vyznam, ked jazdim prevazne cestu, mam kros author zenith sx, zda sa mi, ze omnoho vacsi odpor ma vzduch a valivy odpor je pri rychlostiach nad 30 km viacmenej minimalny v porovnani s odporom vzduchu. Mylim sa?
ja valivy odpor na ceste ciastocne eliminujem nafukanim uplne natvrdo (na beton) podotykam ze obuvam 2,35 ale urcite na ceste zohrava urcitu ulohu....
zrejme je to uz hoci len zo samotneho hluku.... ked sa na asfalte rozbehnem na 40ku tak to huci jedna radost )) ale pravdu povediac myslim si, ze valivy odpor ako taky je zbytocne nafukovana problematika
Ale nie. Jazdil so po ceste 3-4 roky s plastom 2.35 a na nom som sa vybral do Madarska - 800 km. Tam ma kamarati presvedcili aby som po navrate vymenil plaste, dal som si 1.80 ( znacka nedolezita ). Po vymene som na znamych trasiach na ceste dosahoval o 5 -15 km/hod vyssiu rychlost.
kúpil som rubeny asi 1,5 s takým decentným dezénom po boku(v strede je plný vzor) a jazdia ako žiletky. môžeš nqa nich zísť s cesty a kľudne pobehať štrkane a ľahký terén. veľa som ich nevozil, lebo sa mi ich nechcelo stale obúvať. cena cca 170,- Sk
Valivy odpor by sa mohol ovplyvnovat dotykovou plochou, dezenom a deformacnou energiou (spotrebovanou na deformaciu pneumatiky). Takze mozes si pomoct nafukanim natvrdo (zmensi plochu aj deformaciu), uzsou pneumatikou alebo slidmi (hladky dezen). Ak sa ides vydat na streku do Pariza a nazad tak samozrejme prezyj slidy a dobre ich nafukaj. Ak ides "miesanu" trasu, alebo obcas nieco s prevahou asfaltu, ak je zdrave byt lenivy a len nafukat. Netvrdim, ze je to presna a vycerpavajuca odpoved.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zrejme je to uz hoci len zo samotneho hluku.... ked sa na asfalte rozbehnem na 40ku tak to huci jedna radost
PF 2006 a vela peknych kilometrov.