zdravím bikeri! v poslednej dobe tu dosť otravujem ale nedá mi to nespýtať sa...tak vidla e*****n mi už došla,už je na biku a teraz by som sa rád zameral na brzdy...ale mám takúto otázku,mám mechanické kotúčovky 160mm shimano ,som s nimi celkom spokojný,brzdiť brzdia,nechystám sa na nich meniť nič iné len KOTÚČE...takže v čom mi pomôže velkosť kotúča keby som tam dal teraz 180 mm? hovorím nevymením nič iné len kotúč,takže zlepší sa niečo,alebo je to len vec dizajnu? a nemusím dávať nové náboje a takéto veci? predpokladám že e*****n 180 mm zvládne! dík za všetky odpovede...
náboje meniť nemusíš... rozdiel je asi taký že ak meníś zo 160ky na 203 tak ťa to vyhodí predkom ... pri mojích brzdách som na 160ke musel prehovárať nech ma zdvihne ako klobásu na predné, pri 203 kotúči použijem malíček a už letím cez rajdy
180ku na epikona je akurát... dávaj pozor aby si nezamastil kotúč a tím aj dosky
no vidíte toto som chcel počuť...lebo ja laik som si chcel objednať čisto len dva samostatné kotúče a myslel som že všetko ostatné bude pasovať! takže potrebujem aj adaptér hej...a ostatné už by malo byť všetko ok? pasovať to bude určite? všetky kotúče sú 6-dierové?
no ja ti nevim karle , mam e*****na 100 mm zdvyh a mojmu velmi 180 mm kotuc nechuti , pri brzdeni vybrovala tak som tam supol 160 mm a som spokojny aspon ma neprehodi cez riaditka ked pozabudnem ktoru packu mackam
a potrebujes do predu 180mm kotuc? ak nejazdis casto zjazdy s tym ze citis ze uz horia platnicky zbytocne by som ho tam nedaval. image nejazdi a skor znicis vidlu. e*****n je sice fajn vidla ale mne pri silnom brzdeni so 160mm kotucom dost vibrovala, preto som ju radsej setril a nedaval vacsi kotuc.
no podla mňa jazdím dosť aj zjazdy aj v horách a občas aj po asfaltke dole z kopca aj 70km/h tak vtedy by som privítal lepšejšie brzdy! and to daedalus: tie kotúče by som bral len kvôli tej farbe,že si myslím že by to tam dobre vyniklo a pasovalo k biku mne dosť záleží na dizajne
ale si si vedomy toho ze ked dole kopcom zabrzdis 180 kotuc pojdes cez riaditka o nieco rychlejsie ako ked zabrzdis 160 kotuc ? (samozrejme asi nie zrazu ze ? )
ja mam 160mm kotuce a ked sa snazim ,co i len malo dam sa na predne ..
za tu cenu kupis na slovensku BBB tie mi odpurucal chlapik ze sa ohynaju.. atd .. a su kvalitne..
v KE v cubesport ich maju za 24 ecka..
To fakt je velky rozdil medzi 160 a 203? Ja mam 160 ale uvazujm nad zmenou vpredu na 203 - cist z estetickych dovodou.
Na ake zmeny jazdy by som sa mal pripravit?
áno rozdiel to určite je..najskôr by som si zistil, či tvoja vidlica znesie 203mm kotúč (pri niektorých sa píše, že nie)..ak áno..tak samozrejme ešte výmena adaptéra za 203-kový..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
180ku na epikona je akurát... dávaj pozor aby si nezamastil kotúč a tím aj dosky
to všetky mne známe systémy uchytenia
http://www.axitbikes.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=138_219&products_id=3786
nájdete mi k nim ten správny adaptér?
http://www.axitbikes.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=138_219&products_id=3786
nájdete mi k nim ten správny adaptér?
Škaredšie kotúče už v ponuke nemajú ?
No a na E*****n problem so 180mm kotucom nebude... mam oboje spominane a vsetko je uplne OK
za tu cenu kupis na slovensku BBB tie mi odpurucal chlapik ze sa ohynaju.. atd .. a su kvalitne..
v KE v cubesport ich maju za 24 ecka..
Tak nejako... Tá farba na úchyte možno, aj keď neviem načo, ale samotný tvar toho kotúča je na vracanie...
Na ake zmeny jazdy by som sa mal pripravit?
Alebo to mam niekde odmerat?