takto ti poviem, ta vidla nie je stavana na dirt, street a podobne srandy...nie je to zla vidla, ale nevydrzi to, lebo je primarne urcena na XC.
na tvojom mieste by som pozrel bazar, tam mozno zozenes nejaku Dirt jumperu...
Zdravim
Nasiel som toto stare vlakno tak ho obnovim.
Kupil som zene bicyglik z vidlou Rock Shox Dart 3. To ze nefunguje LockOut ma neprekvapilo, nakolko som sa to tu uz docital (z uzavretym alebo otvorenym lockom to chodi uplne rovnako ), ale prekvapil ma dost nizky realny zdvih. Ta vidla chodi len cca 4 cm (deklarovany zdvih 8cm) co sa mi zda nejak malo. Je to normalne, alebo je tam nejaky problem?
No tak to je urcite problem. Neviem kolko vazis ale ked ju poriadne stlacis ala by ist aspon na 80% (poial nevazis menej ako 50kg). Pokial mas v pecku lock tak bud v tlmici nieje ziaden olej (neda sa nastavit ani odskok) alebo je tam nieco urvate
No tak to je urcite problem. Neviem kolko vazis ale ked ju poriadne stlacis ala by ist aspon na 80% (poial nevazis menej ako 50kg). Pokial mas v pecku lock tak bud v tlmici nieje ziaden olej (neda sa nastavit ani odskok) alebo je tam nieco urvate
Mam cca 86 kg takze myslim ze to stlacim dostatocne (inak moja Sunturka XCM 8cm chodi podstatne viacej takmer na doraz). Olej tam je, ked maximalne uzavriem odskok pocut ho ako tam curi. Ohladne lockoutu je to znama vec ze v modeloch 2007 nefungoval, kdesi sa to tu pisalo. Mna skor sve ten maly zdvih. Po cca 4 cm ako by to narazilo na nejaky doraz a fajront. Mam to nastavene maximalne na meko ako sa da. Vidla mi pripada celkovo nejaka tvrda.
Zdravim
Kupil som zene bicyglik z vidlou Rock Shox Dart 3. To ze nefunguje LockOut ma neprekvapilo, nakolko som sa to tu uz docital (z uzavretym alebo otvorenym lockom to chodi uplne rovnako ), ale prekvapil ma dost nizky realny zdvih. Ta vidla chodi len cca 4 cm (deklarovany zdvih 8cm) co sa mi zda nejak malo. Je to normalne, alebo je tam nejaky problem?
Vdaka za odpovede.
Sanc0
To si ho v obchode neodskusal ? Z vidly by si mal dostat aspon 90% zdvihu. A nefunkcny lock je reklamacia ako oči
[/quote]
To si ho v obchode neodskusal ? Z vidly by si mal dostat aspon 90% zdvihu. A nefunkcny lock je reklamacia ako oči [/quote]
Lockout som neskusal. Bolo uz po fajronte tak som nechcel majitela velmi zdrziavat, tak to bolo dost na rychlo. Skor som kontroloval konfiguraciu bicykla ci je tam to co tam ma byt. Problem to nieje, zajtra mu zavolam uvidime co sa s tym da robit.
Lockout som neskusal. Bolo uz po fajronte tak som nechcel majitela velmi zdrziavat, tak to bolo dost na rychlo. Skor som kontroloval konfiguraciu bicykla ci je tam to co tam ma byt. Problem to nieje, zajtra mu zavolam uvidime co sa s tym da robit.[/quote]
JJ bike dat dohromady vyreklamovat, sfunkcnit, a pekne doma zabehnut cca 150 km a dat na garancku nie ako si mal v plane rovno na KH, to by sme sa v nom povrtali vsetci
Este sa raz vratim k mojej vidle ak dovolite. Dnes som si v obchode vyskusal bicykle s Dart vidlou a zistil som nasledovne. Zamknuta Dartka sa chova presne tak ako moja cize je tvrda a ma kratky chod cca 3 cm. Z toho vyplyva ze moja vidla sa nie ze neda zamknut, ale ona je vlastne zamknuta stale (preto ma taky maly zdvih) a neda sa odomknut. Napadlo ma ci v nej nieje vela oleja ktory sa nema kam hnut ale to uz ma netrapi. Tak alebo tak volal som predajcovi, vidla sa bude menit.
Podla vyjadrenia jedneho predajcu u nas v meste Rock Shox uz nieje to co byval. Vraj po vypadku firmy Manitu z trhu vidiel nizsej triedy je zvyseny dopyt po znackovych vidlach tejto triedy. Rock Shox zacal chrlit tieto vidly na kubíky a kvalita sla do prdele. Vraj sa to prejavilo hlavne na tohtorocnych modeloch Dart a Tora ktorych kvalita znacne utrpela. Po mojich skusenostiach nemam dovod mu neverit.
Apropos ked som dnes kupoval tretry v inom obchode pytal som sa predajcu na jeho skusenosti s Dartkami. Nahodou tam bol jeden servisak z ineho mesta (nepoznal som ho) a ked pocul o com z predajcom rozpravam len tak na okraj poznamenal ze pred par dnami mal ten isty pripad s vidlou Dart 3 (trvalo zamknuta vidla) a bolo to na presne tej istej znacke bicykla. Toto len podciarkuje to co som napisal v predoslom odseku o kvalite vidiel Rock Shox.
Vlastnim Shox Dart 3 aj s Poplock-om a k tomu 92 kg zivej vahy. Co sa tyka investicii do bicykla, bol to urcite mudry pocin. Nikdy som ju nesetril. Napriek mojej vahe nedam na nu dopustit.
moj osobny pocit je taky ze dart3 patri do kategorie "lacnych" takze sa od nej nedaju cakat zazraky. 4 cm real pruzenia je fakt malo ale neviem ci sa s tym da nieco narobit. Ja som jazdil RST Gilu a to bola hotova tragedia ... este horsie jak ta dartka ... som musel nohy mazat aby sa vobec hybala .... ale to uz je nastastie minulost
Podla vyjadrenia jedneho predajcu u nas v meste Rock Shox uz nieje to co byval. Vraj po vypadku firmy Manitu z trhu vidiel nizsej triedy je zvyseny dopyt po znackovych vidlach tejto triedy. Rock Shox zacal chrlit tieto vidly na kubíky a kvalita sla do prdele. Vraj sa to prejavilo hlavne na tohtorocnych modeloch Dart a Tora ktorych kvalita znacne utrpela. Po mojich skusenostiach nemam dovod mu neverit.
Apropos ked som dnes kupoval tretry v inom obchode pytal som sa predajcu na jeho skusenosti s Dartkami. Nahodou tam bol jeden servisak z ineho mesta (nepoznal som ho) a ked pocul o com z predajcom rozpravam len tak na okraj poznamenal ze pred par dnami mal ten isty pripad s vidlou Dart 3 (trvalo zamknuta vidla) a bolo to na presne tej istej znacke bicykla. Toto len podciarkuje to co som napisal v predoslom odseku o kvalite vidiel Rock Shox.
ale neni hodno hadzat vsetky RS do jedneho vreca ... myslim uz na tie lepsie modely recon reba atd
Vlastnim Shox Dart 3 aj s Poplock-om a k tomu 92 kg zivej vahy. Co sa tyka investicii do bicykla, bol to urcite mudry pocin. Nikdy som ju nesetril. Napriek mojej vahe nedam na nu dopustit.
dovtedy, kym nevyskusas aj nejaku vidlu... nie len nahrazku...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
boze sak ale ja chcem rezenciu od vas ako bikerov vies ze ci ju niekto mal na biku
http://forum.mtbiker.sk/search.php?mode=results
na tvojom mieste by som pozrel bazar, tam mozno zozenes nejaku Dirt jumperu...
Kupil som zene bicyglik z vidlou Rock Shox Dart 3. To ze nefunguje LockOut ma neprekvapilo, nakolko som sa to tu uz docital (z uzavretym alebo otvorenym lockom to chodi uplne rovnako
Vdaka za odpovede.
Sanc0
Mam cca 86 kg takze myslim ze to stlacim dostatocne (inak moja Sunturka XCM 8cm chodi podstatne viacej takmer na doraz). Olej tam je, ked maximalne uzavriem odskok pocut ho ako tam curi. Ohladne lockoutu je to znama vec ze v modeloch 2007 nefungoval, kdesi sa to tu pisalo. Mna skor sve ten maly zdvih. Po cca 4 cm ako by to narazilo na nejaky doraz a fajront. Mam to nastavene maximalne na meko ako sa da. Vidla mi pripada celkovo nejaka tvrda.
Teraz som to nasiel. Niesom v tom sam.
Tuhost pruziny tu: viewtopic.php?t=16497
Nefunkcny lock tu: viewtopic.php?p=44138&highlight=
Kupil som zene bicyglik z vidlou Rock Shox Dart 3. To ze nefunguje LockOut ma neprekvapilo, nakolko som sa to tu uz docital (z uzavretym alebo otvorenym lockom to chodi uplne rovnako
Vdaka za odpovede.
Sanc0
To si ho v obchode neodskusal ? Z vidly by si mal dostat aspon 90% zdvihu. A nefunkcny lock je reklamacia ako oči
Lockout som neskusal. Bolo uz po fajronte tak som nechcel majitela velmi zdrziavat, tak to bolo dost na rychlo. Skor som kontroloval konfiguraciu bicykla ci je tam to co tam ma byt. Problem to nieje, zajtra mu zavolam uvidime co sa s tym da robit.
Lockout som neskusal. Bolo uz po fajronte tak som nechcel majitela velmi zdrziavat, tak to bolo dost na rychlo. Skor som kontroloval konfiguraciu bicykla ci je tam to co tam ma byt. Problem to nieje, zajtra mu zavolam uvidime co sa s tym da robit.[/quote]
JJ bike dat dohromady vyreklamovat, sfunkcnit, a pekne doma zabehnut cca 150 km a dat na garancku
ale neni hodno hadzat vsetky RS do jedneho vreca
dovtedy, kym nevyskusas aj nejaku vidlu... nie len nahrazku...