pytam sa preto lebo mam kolesa Schwalbe Nobby Nic 2,25, "29" a bola mi odporucana dusa napr Continental 47-62/622 S42 29" MTB duša. A vobec neviem co znamenaju na dusi tie cisla okrem tej "29"
To s42 by malo znamenat celozavitovy autoventil vysky 42mm.
47-62 by mala byt sirka plasta v mm.Dusa je vhodna od-do.
622 by mal byt menovity priemer rafika/plasta tiez v mm.
kup si uplne hocijaku dusu na 29", ci uz extra hruhu daku dh, ci uz klasicku beznu (cca 250g) alebo potom dake ligh ci dokonca extra light, jediny podstatny udaj ked sa nebavime o speci rafkoch je udaj 29"
ja ich osobne jazdim, vsetky druhy na striedacku, klasicke, light, aj xx light 95gr. , samozrejme hl v lese, urcite su defektovejsie o nieco, ale boli aj obdobia ked som cele leto nepichol ani extralightku, je to o preferenciách a urcite aj aky plast, ja kupujem podla zliav, inak cez viked som na obrubniku amatersky sekol cirvit hrubu dusu, a vlese neskor sa mi zahadnym spôsobom rozpojila rychlospojka, jednu cast som nasiel druhu uz nie
Jasne, light a extra light MTB duse su urcene na jazdenie len po asfalte.
Ano,presne ako si napisal.Ale ak mas zalubu v lepeni defektov,tak Ti urcite vyhovuju.Alebo ak sa bojis a jazdis priemerkou 10 aj dolu kopcom,tiez sa nemusis bat,ze ich seknes
Mozno som vynimka ja,nechcem sa hadat.Ja ked som jazdil tie lighty a aj s normalnimy,opravoval som defekt aj tri krat za vyjazd.Chcel som prejst na bezduse,ale nemam vhodne rafy.Tak jak dilino vozim pol kilove dh duse a mam pokoj.Aj ked vaha navyse na kolach jasne ze nepotesi.
Kaprak: ale je dobre povedat, ze tvoje jazdenie a jazdenie, ktore prevadzkuje napr. Jezus alebo ja, to je rozdiel viac nez znacny .. mne v terene (ak nepouzijem papierak) vydrzi aj ultralight dusa, ty potrebujes DH dusu, preco, je asi zjavne .. videli sme ta v Kalnici , sa necudujem, ze sa ti pokazili kluky
Je to jednoduche - ked clovek seka duse, tak jazdi prilis nizke tlaky vzhladom na pouzite plaste a svoju hmotnost a svoj jazdny styl. A ked neseka duse, lebo ziadne nema, tak seka rovno tie plaste alebo aj rafiky. A zase je dovodom prilis nizky tlak. Fyzika nepusti.
No, nie je to uplne tak, je tam viacero dalsich faktorov, ktore hovoria o tom, ci nieco seknes , alebo nie, ale v tomto kontexte je dolezity len jeden fakt a sice, ze Kaprak skace ako jelen a DH duse su unho nutnost
Zdravím mám takú otázku. Pocítim valivý odpor kolesa ak zmením klasickú 135g dušu za ultralight / light latex 80-90g pre svoj crossák. Najazdím žiadne ultralight plášte skôr také aby niečo vydržali aj v teréne aj na ceste pekne odvaľovali ( 622x32c/ 670g ). Má to vôbec zmysel gramariť na takejto položke ? a čo riziko prerazenia ? S aktuálnym tipom plášťa som nadmieru spokojný ( 8000km bez defektu. Samozrejme ak bol dezén vyjazdený menil som za nové ). Pocítim tých 40-50g úbytku alebo mám radšej ostať pri overenej klasike. Alebo mám nahradiť plášte a ostať pri starej verzii duše viem že rýchle cross plášte sa pohybujú okolo 300-400g ( tam by tú hmotnosť už bolo pekne cítiť ) ale na dlhšie jazdenie by to už asi nebolo častejšie by som musel meniť celý plášť.
Rozdiel v hmotnosti a vo valivom odpore je zaujímavý akurát tak pre "dupačov". Latexska rýchlo stráca tlak a pred každou jazdou by si musel dofukávať. Skús skôr pouvažovať o bezdušovom prevedení. (váha, valivý odpor ale aj odolnosť)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
47-62 by mala byt sirka plasta v mm.Dusa je vhodna od-do.
622 by mal byt menovity priemer rafika/plasta tiez v mm.
Ano,presne ako si napisal.Ale ak mas zalubu v lepeni defektov,tak Ti urcite vyhovuju.Alebo ak sa bojis a jazdis priemerkou 10 aj dolu kopcom,tiez sa nemusis bat,ze ich seknes
Dlhé roky jazdím ultralight duše úplne normálne v teréne, tak jak bežný skúsenejší biker a nemám s nimi také zlé skúsenosti ako Kaprák.