nedavno som kupil http://sadesport.sk/bicykle/4407-focus-whistler-30-29-2015.html. S bicyklom som velmi spokojny, no oproti radeniu vzadu mi radenie vpredu pripada trochu tazkopadne. Myslim tym, ze kym pravou packou staci len cvaknut a prehadzovac preradi, presmykovacu to nejaku dobu trva. Je to pochopitelne, ale zaujima ma, ci by vymena presmykovaca pomohla. Pozeral som jednu z vyssich rad, napriklad Deore XT, ale vsetky su stavane/optimalizovane na 2/10 a 3x10. Prava otazka teda je, ci to bude fungovat aj na mojom 3x9. Druha otazka, ci to ma vyznam aj vzhladom k dost ubohemmu radeniu (vymena sa planuje).
Vdaka.
Skôr som si všimol rozdiel podľa toho aké ozubené kolečká boli na kľukách
Nemoze byt potom problem aj v tom, ze mam vpredu mensi pocet zubov nez by som mohol ?
Ono nejde ani tak o to, ze sa prehadzuje tazko. Ked chcem preradit, tu packu proste musim drzat kym nepreskoci. Vzhladom na velkost pil vpredu je to pochopitelne, ale napadlo ma, ze vyssie rady presmykovacov by to mohli mat nejak vyriesene a samotny presmykovac nie je nakladna polozka.
Cisto pre info, su teda tie 3x10 kompatibilne aj s 3x9 ?
Ten vacsi je, ze mi zacala "preskakovat" retaz. Nepreskakuje medzi prevodmi, ale skor sa mi zda, akoby ju kladka na prehadzovaci v istych miestach nadvihla, pretoze ten zub nezapadol presne. Moze to spolu nejak suvisiet ?