a teda Shimano M445 hydraulic disc
od zaciatku mam s nimi problemy, rozpiskaju sa skoro hned pri strmsom zjazde, brzdim preurosvane. moja vaha s gearom je asi cca 86kg + bike takze okolo 100kg tam bude +- moze to byt sposobene tym, ze tie brzdy to nezvladaju? min 2 krat za sezonu mi zacne skrtat kocut lebo sa nejako skryvi, Mam z toho dost nervicky, platnicky som menil po tom co mi zhoreli pri jednom "zjazdovani" v strede leta
rad by som teda vedel, ci sa daju kupit nejake lepsie kotuce/prasata a ponechat si stavajuce brzdove packy. a ake nastroje budem potrebovat na vymenu kotuca a pripadne odvzdusnenie paciek, predpokladam, ze to nebude raketova veda a vyjde ma lacnejsie si kupit tie nastroje ako ked pojdem do servisu.
dakujem za rady!
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
zmerajte priemer piesta v strmeňoch čo vlastníte, môžme spraviť pre porovnanie či tam vôbec je rozdiel
ja by som išiel do 203/180
Žeby to robili kotúče? No ja som mal metalické platne a myslím, že to bolo v tom, kotúče sú shimano 66 tky, s ice techmi som tie metaliky radšej neskúšal a vymenil som platne za organiky. Ale aj kotúče, najmä ten zadný bol riadne mastný, taký som ešte teda nemal, tak som to riadne odmastnil, no do zadu som hodil 180 ice tech, ešte zo starého bajku, nech ich dorazím
...definuj bežné jazdenie... mam momentalne 110kg, xt brzdy, 203 kotuce vpredu aj vzadu, metalicke platnicky...brzdi to super...ale ked to pustim dolu trailom, kludne by som zvladol este mocnejsiu zadnu...