Ahojte, kedze vidim, ze mnohi z vas toho vedia o bicykloch takmer vsetko a ja takmer nic, chcel by som sa opytat na vas nazor ohladne vymeny vidlice na lacnom krossovom bicykli. Ide o to, ze vidlica (zoom) na manzelkinom bicykli v podstate neplni svoju ulohu. Rozmyslam, ze by som to poriesil vymenou bud za nieco aspon trochu funkcne( napr. Suntour NEX, prip. NCX), alebo jej tam dal pevnu vidlicu. Pruzit nebude, ale bude, co som pozeral, o cca 1,5kg lahsia. Co si o tom myslite?
Na tom ti menenie vidlice nepomoze. Ak by si tam chcel dat nieco decentne tak by ta to stalo 50% ceny biku a najskor by si musel menit hlavove zlozenie, kupit predstavec a riadidla.
Suntour NEX tiez nie je ziadna slava. Zavisi aj od vahy jazdca ale vo vseobecnosti pre pohodie by to chcelo vzduchovu vidlu, ktorej cena vsak bude asi taka ako cely bike.
"Suntour NEX tiez nie je ziadna slava." Ja viem, ale treba si uvedomit, ze hovorime o cross biku, ktory jazdi 60 kg zena vacsinou na asfalte, max 50km tyzdenne. Ja som tusil, ze to skonci pri vzduchovych vidlach:-), ale o tom vobec nerozmyslam, lebo to nema zmysel.
Asi sa zariadim, ako povedal Millfox, s tym bajkom sa nic neoplati robit. Ak mate iny nazor, rad si ho precitam. Viac hlav, viac kapusty
Prave toto je zasadny problem. Lahky jazdec ktory vela nejazdi si zvycajne nezvykne na tvrdu vidlu.
Jedna moznost je otvorit vidlu a zoom mavaju take gumove somariny v pruzine aby si netriafal dorazy a nesla az velmi lahko. Moja mala 3 v jednej nohe a 1 v druhej. Dal som 2 do kazdej nohy a vidla ma uplne iny chod. Prvu asi 1/3 chodu ma brutalne lahku ale zasa sa nevie dostat do poslednej tretiny t.j prisiel som o 1/3 zdvihu. Myslim, ze trocha experimentovat s tymto by mohlo pomoct
Uz som o tom rozmyslal, len musim najst odvahu to rozobrat. Prvy pokus som urobil vcera, ked som vytiahol hore tie zatky, pozrel dnu a tam tma
Predpokladam, ze to treba rozsrubovat dole, myslim, ze tam su nejake matice a potom uvidim.
Tak musim priznat, ze tu vidlicu neviem rozobrat. Pod zaslepkami je z vrchu nejaka skrutka na imbus, ale je utopena hlboko v rurke, takze sa ku nej nedostanem. Je k tomu asi potrebny nejaky dlhy imbus, odhadujem tak 30cm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi sa zariadim, ako povedal Millfox, s tym bajkom sa nic neoplati robit. Ak mate iny nazor, rad si ho precitam. Viac hlav, viac kapusty
Jedna moznost je otvorit vidlu a zoom mavaju take gumove somariny v pruzine aby si netriafal dorazy a nesla az velmi lahko. Moja mala 3 v jednej nohe a 1 v druhej. Dal som 2 do kazdej nohy a vidla ma uplne iny chod. Prvu asi 1/3 chodu ma brutalne lahku ale zasa sa nevie dostat do poslednej tretiny t.j prisiel som o 1/3 zdvihu. Myslim, ze trocha experimentovat s tymto by mohlo pomoct
Predpokladam, ze to treba rozsrubovat dole, myslim, ze tam su nejake matice a potom uvidim.