Chcel by som sa opytat:
- ci je to bezne (napriklad pri tomto type), nemyslim ze by som kotuc nejak poskodil a ma najazdenych cca 500 km
- robim nieco zle? su to moje prve kotucove brzdy, takze s nimi nemam vela skusenosti
diky moc za koment...!
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
nieco podobne, ako ked mas V-cka a mas osmicku na kolese...
neviem ci to moze byt kusova vada, alebo v com je problem
- robim nieco zle? su to moje prve kotucove brzdy, takze s nimi nemam vela skusenosti
- je to bezne, pricom trosku drahsie kotuce sa vratia spat do povodneho tvaru a polohy po vychladeni, lacnejsie nie, drahsie kotuce omnoho neskor zahrejes, resp. pri omnoho vacsej zatazi
- nerobis nic zle, asi objem a sposob tvojho jazdenia nezodpoveda kvalite tvojich brzd, pri prechode na lepsie sa to zlepsi...
skusim sa s tym este pohrat, ale nakoniec asi bude najjednoduchsie vymenit rotor - len ma to trosku mrzi, je to novy bajk a aj ked je to kravina, necakal som nejaky zasadne nekvalitny material na nom...
predsalen zbehnut cez les z bieleho kriza do race nie je taky extrem...
na shimano.com su tam ako doporucene kotuce tie co mam, alebo k deore sade - mozem tam dat aj nieco z vyssej rady? ked uz, tak nech toto nemusim dlhsi cas riesit a jeden rotor stoji par stoviek = napriklad z XT-ckovej rady..
Tu trasu nepoznam, ale vsetko zavisi od toho, ako pouzivas brzdy. Visiet na nich pocas celeho zjazdu nie je najlepsie.
a jeden rotor stoji par stoviek = napriklad z XT-ckovej rady..
A kde tam brzdis? Najskor az U troch zajacov...
kupou kvalitnejsieho kotuca ucrite nic neposkodis, a ako pise jfab, zlepsi mozno aj sposob brzdenia, pri spominanom kopci skus napr. prerusovane brzdit, nie sustavne... (pohrab sa nafore, je tu vela tipov na sposob brzdenia)
a co s tym kotucom - co tam mozem hodit - viete poradit?
naozaj si radsej zaplatim nieco naviac, ako sa s tym zase zaoberat...
P.S. ako pises, brzdit staci u troch zajacov
Kludne tam nahod kotuc XT trebars. Mam na nom najazdene cca 3000 km a ziadne anomalie sa na nom nevyskytli.
DIKY CHALANI!!!
nemaju ich niekde v BA? neviem... kakac? nie ze by som si myslel, ze usetrim...
rozmyslal som aj nad XT SM-RT75 (180 rotor), s tym asi clovek nic nepokazi a cena je tam dost inde...
http://www.monkamoo.com/Buy%20Images/Ho ... rotors.jpg
JJ
to zombi: nechce sa mi to menit hned, bajk mam dva mesiace... okrem toho, zatial ubrzdili vsetko co mali... [/quote]