Cavte, cisto laicka otazka. Co sposobuje ten "rapkacovy" zvuk ked ide bajk na volnobeh. Niektore nove bajky maju ten zvuk sialene hlasny. Na co sa zamerat pri vybere aby to bolo co najtichsie? Pripadne da sa s tym nieco dodatocne spravit ? Vdaka
Zapadky vo volnobeznom systeme, cim silnejsia pritlacna pruzina, a cim ich je viac, tym silnejsi zvuk. Trochu to zmierne namazanie, ale obvykle len docasne. Su hlucne naboje a tichsie.
edit: zapadky = bud klasicke zapadky, alebo okruzie, alebo cokolvek ine, co zapada a zabera a na volnobehu sa len otiera pritlacnou pruzinou. Nechcel som to rozpisovat, pretoze to nebolo podstatne pre tieto ucely.
DT swis používa rohatku miesto tých zápediek, alebo ako sa tie bazmeky volajú, inak povedané ten prevod sily je tam robený iným systémom, dve ozubenia do seba zapadajú pri zábere, to je pomerne tichšie ako ten štandardný systém západiek.
Asi tak. Syntace Hi-torque (rohatkovy system podobny DT swiss) hlucnostou bez problemov sekunduje Hope Pro II (zapadkovy system). Takze hluk nezavisi len od zvoleneho systemu.
Nedokázal som to dopozerať kôli tomu hluku.
Na biku mi to vadí, preto skúšam rôzne triky: vazelina (ticho vydržalo do 100km)
lepidlo mamut, nechal som ho schnúť 3 hodiny (ticho vydržalo 2krat dlhšie)
teraz to začína zasa otravovať, plánujem nechať mamuta uschnúť celkom.
tirov: ak to moc namazes, alebo podobne, tak sa ti moze stat, ze ti zapadka nezaskoci, nezaskoci ani druha, dalsia sa zakusne a v zabere to cele pretocis a skoncil si /a naboj tiez/. Inak ak chces huste mazadlo, tak tam daj bravcovu mast z mangalice napr.
to točenie pedálov mi vedelo robiť vždy čerstvo po namazaní, podľa mňa tak fekaovali tie prezentačné videá jedného z najväčších cyklistických nezmyslov a to toho špatného ramienka šaltru s keramikou, tam tiež vždy roztočili kľuky a keby to video neodstrihli tak by sa točili doteraz...
mal som na gravel biku v originálnom setupe kolesá od stans, tých čo robia aj tie bezdušové doplnky, neviem čo tam boli za náboje, lebo na nich nič nebolo napísané a tam ten zadný orech nebolo takmer vôbec počuť. na stojane ešte hej, ale za jazdy to prehlušili iné zvuky. a tam mi to zrovna chýbalo, musel som si kúpiť zvonček, lebo v lese nikto nepočul že sa zo zadu blížim.
Ano, syntace ma dokonca silencer kit, kde sa meni rohatka a 4 male pruzinky, ktore ju pritlacaju za 1 vacsiu pruzinu. Ale kto by chcel prist o ten pekny zvuk.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: zapadky = bud klasicke zapadky, alebo okruzie, alebo cokolvek ine, co zapada a zabera a na volnobehu sa len otiera pritlacnou pruzinou. Nechcel som to rozpisovat, pretoze to nebolo podstatne pre tieto ucely.
Na biku mi to vadí, preto skúšam rôzne triky: vazelina (ticho vydržalo do 100km)
lepidlo mamut, nechal som ho schnúť 3 hodiny (ticho vydržalo 2krat dlhšie)
teraz to začína zasa otravovať, plánujem nechať mamuta uschnúť celkom.
edit: na to videu si kolesa ziadaju vyvazit
inak skus vymenit orech za iny... ta pruzinka a zapadky robia vela, v tom je ten zvuk...
109 eur by som dal, ale teraz šetrím na kolobežku, tak to musí ešte vydržať.
mal som na gravel biku v originálnom setupe kolesá od stans, tých čo robia aj tie bezdušové doplnky, neviem čo tam boli za náboje, lebo na nich nič nebolo napísané a tam ten zadný orech nebolo takmer vôbec počuť. na stojane ešte hej, ale za jazdy to prehlušili iné zvuky. a tam mi to zrovna chýbalo, musel som si kúpiť zvonček, lebo v lese nikto nepočul že sa zo zadu blížim.
Mám ten náboj keď doň dáš olej tak ide potichu skúšal som to dal som tam fpx float. Ale nepáči sa mi ticho
4:00