1. Nenasiel som ze by bola zalozena diskusia - tak zakladam (ak som slepy vopred sa ospravedlnujem)
2. Zvyhodnene startovne je do 31.5. !!!
3. Na svete je nova trat, kam sa dostalo snad vsetko co sa da v okoli jazdit len nech to ma 100+ km
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 8. 9. 2021 o 15:14
posledný komentár: 25. 9. 2017 o 21:17
posledný komentár: 25. 1. 2017 o 20:24
aký je rozdiel medzi Števkovou ktorá vyhrala 105 km trať je profi a ide na tretiu olympiádu
a medzi pracujúcou hoby pretekárkou...
Buďme konkrétny, vymenuj kto je na Slovensku profík v mtb. Ja viem len o Filipovi Polcovi.
Jedine, co sa mne nepaci je, ked ma niekto natrenovane x km, tak ide na kratku trat len aby za kazdu cenu vyhral
Buďme konkrétny, vymenuj kto je na Slovensku profík v mtb. Ja viem len o Filipovi Polcovi.
...a Janka Stevkovie nie je profik?
...z mojho pohladu je potom aj romanx aj tmax aj dynatom aj asi 50% ludi odtialto profici
...idem sa v tom pohrabat
...z mojho pohladu je potom aj romanx aj tmax aj dynatom aj asi 50% ludi odtialto profici
Neviem ci tu nieje niekde tato tema...ja osobne rozlisujem 3 kategorie sportovcov v ramci Slovenska:
1. hobby sportovci, ktori sportuju pre vlastne potesenie, vsetko si platia, obcas sa zucastnia nejakeho hromadneho zavodu, ale nemaju ambicie na vitazstvo
2. amater sportovci, ktori sportuju v ramci klubu, klub im mozno zapalti nejake startovne, su registrovani, pravidelne sa zucastnuju pretekov slovenskeho pohara a inych s ambiciou vyhrat
3. profi sportovci, ktori zacinali ako amateri, ale dostali sa na taku uroven, ze vacsinu zavodov vyhravaju, zucastnuju sa mediznarodnych sutazi, dostavaju nejake peniaze od statu na pripravu alebo maju sponzora, ktory im zabezpeci material
Ako som uz raz pisal. V bezeckych pretekoch ako naprikald Devin-BA ci Night Run sa pravidelne zucastnuju dokonca aj zahranicni profici a nikomu to nevadi. Zvysuje to atraktivitu zavodu a ludia sa tak mozu porovnat s najlepsimi. Cize podla mna je to len dobre, cim lepsi zavodnik sa postavi na start tym kvalitnejsi to je pretek. Len nech potom ti kvalitni pretekari nenadavaju na hobikov, ze im zavadzaju, lebo to by ma nahnevalo.
Mne pripada zbytocne to mnozstvo kategorii, do 30, do 40... potom neviem kolky som naozaj skoncil (ak neije vypisane absolutne poradie), ked som v kategorii 10-ty, ale predbehlo ma dalsich 50 starsich. To potom nema ziadnu vypovednu hodnotu. Spravil by som len 3 kategorie a hotovo. Juniori, Muzi a Veterani.
PS: Pindať treba vždy na niečo.
feministky ta budu mat isto rady...
Aj za tie ceny, co sa tu nadavalo, to fakt niektori jazdia kvoli cenam ? Na niekotorych maratonoch vitaz nedostane nic, len pohar, diplom, v stupave taska aj ked s nepotrebnymi vecami, ale bola, v svetovom pohari tiez nedostanu igelitku so "suvenirmi" bud chcu ludia jazdit a prekusnu tie nedostatky alebo si vzdy nieco najdu a budu vecne nespokojni a nadavat na vsetko a vsetkych, aj tak sa neda vyhoviet vsetkym.
A to mnozstvo kategorii .. Par rokov dozadu ( 4-5 r ) nebolo tolko kategorii a ludia boli spokojni, za chvilu budu niektori nespokojni a budu chciet kategoriu 20-25, 26-30, potom podla vysky, vahy, vzdialenosti ucastnika ..
feministky ta budu mat isto rady...[/quote]
no veruu...cccssss.........co to? baby nikde?