sorry, ak niečo takéto už bolo rozoberané na mtbiker.sk, ale nechce sa mi prehľadávať celé fórum s touto témou...
Vždy som bikoval len 4-5 mesiacov //máj, jún, jul, august, sept.
No, pred týždňom som bol len tak čosik do mesta narychlo vybnaviť a šiel som bikom - pekne svietilo slnko, teplota cca 14stup., stromy krásne sfarbené a celé to SUPER! Tak mi anpadlo, že by nebolo zlé, keby som si všetky trasy, čo jazdím cez moju "sezónu"-leto, prešiel cez jeseň..no mám pár nejasností s kt. potrebujem helfnuť..
Chcem sa popýtať, ako sa treba pripraviť na bikovanie okolo 10-15stupnov.
Čo si obliecť? Na špeciálne dresy nemám oblečenie, tak bolo by fajn, keby ste napísali, aké alternatívy používate..
Nie je problém s pľúcami? Keď si predstavím ako hulákam do seba ten chladný vzduch, tak sa bojím, aby to nemalo zlý dopad na zdravie..
V sekcii tréning som si všimol, že sú borci, čo jazdia celoročne pomaly, takže zopár rád by mohli takisto sem šuchnúť..
Najviac mi problémov spôsobuje oblečenie - oblečiem sa teplejšie, prejdem 10km, spotím sa, dám si pauzu, zostane mi zima..atd, atd.. Viem že nohy sú v poho - tie sa zahrejú, ale čom dýchanie? Chcel som ísť čisto len cez nos, ale nedá sa - podvedome dýcham hubou, takže nejaké ohriatie vzduchu na teplotu tela je asi nereálne..
Ako to riešite?
Dík moc
ByE
PeeT
medzi sviatkami som sa odhodlal k podobnemu rieseniu a zatial nelutujem
trochu je to nezvyk bez naslapov, ale tepelna pohoda je vyrazne lepsia a obcas, ked teren nedovoluje ist na biku, sa vo vibramach podstatne lepsie chodi
Ja stem od ježiška
2batro: s tym by som sa nechvalil, ale zaplakal by som nad sebou, jedine tvoj nizky vek ta ospravedlnuje...
windstopper na nohach by mal stihat prepustat vodnu paru (ws je "o nieco priepustnejsi" - viac expandovany gore-tex)
ale neopren je v kazdom pripade lepsi izolant - vzdy je nieco za nieco
TO batro aj ja som dostal taky typ, dnes som kupil emulziu, vyskusam a napisem aj v spojitosti s neoprenom
Také špasi ze behať s bikom mi nedovolia tretry
Preto sa snažím vyšlapať každý kopec len nech nemusím tlačiť