No neviem, byt ja niekde na uzkych schodoch s priatelkou a popri nas sa chce bezohladne pustit stado teen bikerov so sirokymi rajdami tak sa postavim tak aby nepresli a museli zastat - pustit nas. Osobne nemam problem ani nenapadne predviest co sa moze stat a "nechtiac" vystrcit ruku a letmo zachytit na jednej strane rajdy ci na drzovku sotit chuligana o stenu. Ked ma ohrozuju, nie je co riesit. A to sa neuveritelne rad pustam dolu po schodoch, vzdy som ale uvedomely a ak je niekto na okoli koho by som mohol ohrozit, tak radsej zosadnem.
Vsetko pre to aby som minimalizoval nebezpecenstvo do ktoreho dostal mna a priatelku. Samozrejme by to nebolo tak ze ide vedla tak don drbnem, normalne zakricim stoj, postavim sa a ked by sa chcel pretlacit tak radsej minimalizujem prveho ako pretrpiet dalsich. A ked si myslis ci uz ty alebo oni ze som paranoik a ze je to bezpecne a nic sa nemoze stat, tak preco maju na sebe integralky a mozno i opice.
Inak minule čo sme šli na dlhe diely , všetci uhybali par metrov pred nami , uplne ochotne , pritom som par krat uplne spomalil aby som predisiel pomaly ale uhli , dlhe diely ma naozaj dostali Tam su asi zvyknuty
Ano, ludom totiz nic ine nezostava len "ochotne" uhnutie. Obcas sa treba zamysliet nad tym, ako sa asi citi napriklad taky parik v cca 0:50, ktory musi bezmocne stat na schodoch a cakat. Z pohladu bikera tam je dost vela miesta, len z pohladu chodca co tam stoji to uz take ruzove nebude. Stat sa moze vselico, a nemyslim tym len jazdcovu chybu, preto radsej ako by som sa mohol co i len suchnut o chodca tak bud pockam kym prejdu alebo zosadnem a znesiem. Ved si len pozrite ako stoji ta dievcina - otocena chrbtom k bikerom, takze radost z vas asi prave nemala, a mladika mozno mrzi (aspon mna by mrzelo) ze slecna je na rane skor ako on, no spravit s tym nic nemoze.
Aspon teda prave toto ma napadlo ked som zacal pozerat ten helmetcam, a vlastne som ho ani nedopozeral.
Inak prave schody na dlhacoch bikujem takmer kazdy vyjazd (i cestou do prace), nebojim sa do nich ani skocit a brzdy tiez moc nepouzivam, na druhej strane ale viem ze sa moze stat i nemozne a tak som ohladuplny ja. Ako som uz pisal, ak je niekto na schodoch, tak tam proste nejdem. To ze by som niekoho zhodil je uz vazne extrem a chalan ci baba by si to museli doslova vynutit, ak by nebola ina moznost tak viem ze som toho schopny. Chcel som len vyjadrit svoj nazor a poukazat na to ze su i ludia ako ja co si stoja za svojim a co vas mozu okriknut a ak sa im to zda co i len trochu nebezpecne a malo miesta tak i zosadnut a s bikami vycuvat. Su ale i ludia ktory vas bezdovodne zhodia z biku (vacsinou ty starsi) a ty si pockaju az ked budete pri nich.
@a.ndrejko: 100% súhlas...podobné situácie sa mi stali túto lyžiarsku sezónu, keď teen snowboardista jazdil pod vlekom medzi ťahajúcimi sa lyžiarmi/boardistami - ja mám 80+ a prípadnú kolíziu rozchodím, ale predo mnou bol môj 5-ročný syn s chabými 20kg...ak by sa mu niečo stalo tipujem, že by mi zlyhala súdnosť!!!
Dokumentik z ČR. Má hodinku ale oplatí sa
info:
Film dokumentující jihočeskou bikovou scénu v průběhu roku 2012.
Jihočeské legendy Schwara a Čárys.
Mladý divočáci Saša Sidor a Přéma Mikolášek.
Mistr republiky v dirtu na BMX Martin Čapek.
DH a 4X Pro rider Jakub Říha.
Dubenskej střelec Honza Kočer alias Číča.
Jediná slečna v projektu Šárka Dušáková.
A nadějný dirtař na MTB Zbyněk Bahula.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aspon teda prave toto ma napadlo ked som zacal pozerat ten helmetcam, a vlastne som ho ani nedopozeral.
Inak prave schody na dlhacoch bikujem takmer kazdy vyjazd (i cestou do prace), nebojim sa do nich ani skocit a brzdy tiez moc nepouzivam, na druhej strane ale viem ze sa moze stat i nemozne a tak som ohladuplny ja. Ako som uz pisal, ak je niekto na schodoch, tak tam proste nejdem. To ze by som niekoho zhodil je uz vazne extrem a chalan ci baba by si to museli doslova vynutit, ak by nebola ina moznost tak viem ze som toho schopny. Chcel som len vyjadrit svoj nazor a poukazat na to ze su i ludia ako ja co si stoja za svojim a co vas mozu okriknut a ak sa im to zda co i len trochu nebezpecne a malo miesta tak i zosadnut a s bikami vycuvat. Su ale i ludia ktory vas bezdovodne zhodia z biku (vacsinou ty starsi) a ty si pockaju az ked budete pri nich.
vimeo.com/60748571
youtube.com/watch?v=m7uniUx1UOc&t=
youtube.com/watch?v=kk8bhTmalvk&t=
vimeo.com/60836505
vimeo.com/61015134
vimeo.com/61033721
vimeo.com/51266990
vimeo.com/61060739
vimeo.com/60235403
vimeo.com/59304973
info:
Film dokumentující jihočeskou bikovou scénu v průběhu roku 2012.
Jihočeské legendy Schwara a Čárys.
Mladý divočáci Saša Sidor a Přéma Mikolášek.
Mistr republiky v dirtu na BMX Martin Čapek.
DH a 4X Pro rider Jakub Říha.
Dubenskej střelec Honza Kočer alias Číča.
Jediná slečna v projektu Šárka Dušáková.
A nadějný dirtař na MTB Zbyněk Bahula.
youtube.com/watch?v=S1E4icBe05I&t=
vimeo.com/60230028
vimeo.com/61616387