Ahojte.

Ako už názov témy napovedá, bude o iniciatíve zameranej na pomoc deťom, ktoré pochádzajú zo sociálne slabších pomerov (alebo aj s ľahkým mentálnym postihnutím).

Snáď každý, kto v detstve jazdil na bicykli je s odstupom času veľmi vďačný za takúto možnosť.

Deti zo sociálne slabšieho prostredia bohužiaľ často nemajú možnosť používať bicykle na rekreáciu alebo ako dopravný prostriedok.

Spolu s učiteľom Igorom Svatom zo Špeciálnej školy internátnej v Ždani ( http://szsizdana.sk ) sme sa preto rozhodli rozbehnúť skromný, ale určite zaujímavý projekt, ktorý by mohol priniesť mnohým deťom veľkú radosť do života a možno aj určitý oporný bod pomáhajúci prekonávať každodenné starosti alebo slúžiaci ako motivácia k všestrannému rozvoju.


Plán je v skratke takýto:

- zistenie ochoty darovať staré a nepoužívané bicykle, ktoré by nebolo príliš náročné dať do pojazdného a bezpečného stavu
- zabezpečenie vyzdvihnutia bicyklov (v súčasnosti je to pre nás najjednoduchšie v okolí Bratislavy, Prievidze a samotnej Ždane (Košice okolie)), po dohode s majiteľmi a inými ochotnými ľuďmi
- zabezpečenie dopravy bicyklov do Ždane, kde by už bolo o ne postarané – či už ide o servis, uskladnenie alebo využitie

Takže by sme boli veľmi radi, keby sa nájde aspoň pár ľudí, ktorí by vedeli o bicykloch bez využitia a boli by ochotní ich darovať/zabezpečiť ich darovanie. Nezáleží na type bicykla, na veľkosti a ani na tom, aký je hrzdzavý – jedine ako už bolo naznačené, ideálne by bolo, keby nie je náročné ich spojazdniť a keby sú ako celok bezpečné.

Pokojne napíšte sem do diskusie alebo do súkromnej správy všetko, čo vám napadne, že by mohlo byť prínosné. Ak by ste chceli podať pomocnú ruku aj iným spôsobom, pokojne sa tiež ozvite. Otázky sú tiež vítané.

Ešte na záver spomeniem OZ Chrobáčik, ktorého aktivity vrátane tohto nového projektu uvidíte na stránke http://chrobacik.webjet.sk/ .

:)
29.09.2015 - 21:09:28
05
ake velke deti mate?
29.09.2015 - 21:30:40
00
celkom dobra idea.....
30.09.2015 - 15:52:11
00
ake velke deti mate?

Deti sú menšie aj väčšie. Skúšam presvedčiť Igora, nech sa zaregistruje a napíše aj on :) Čo som tak pozeral fotografie na stránke školy, skutočne ide o veľmi pestré zloženie detí a teda verím, že by skutočne našli využitie aj napríklad menšie (detské) bicykle. Fotogalérie zo školských akcií: http://www.szsizdana.sk/index.php/fotogaleria , prípadne na facebooku je niečo možné vidieť https://www.facebook.com/specialnaskola.zdana .

Práve s tými menšími bicyklami bude podľa mňa najväčší problém.
30.09.2015 - 21:08:27
00
Čaute...deti majú 12 až 15 rokov.
02.10.2015 - 18:32:39
00
keyboard_arrow_up