Sajrajt v tesneni (gumove naokolo dvierok, ale nielen tam). Prach/vlakna z niektorych textilii sa oddelia, v spojeni s vodou vznikne take 'blato', ktore sa nalepi a hnije, ***** To tesnenie skus vyvratit, dostať sa do zahybov, lahko zistis po vysparani, ci zapach ide odtiaľ.
zdarte, idem teraz do bytu kupovat nejake tie spotrebice a dumam ci ist radsej do indukcnej dosky alebo plynovej (ktora asi ostava po byvalom majitelovi) Skor sa pytam ci uz niekto toto riesil na margo novych cien energii co by sa asi viac oplatilo. Vdaka za kazdu radu
A ak ti ide aj o varenie, tak nad indukciou neuvažuj. Síce má niečo ako reguláciu, ale skôr je to také skokové. Nazri do profi kuchyne v hocijakej reštike.
rodina 2ch ludi, a nasa spotreba elektr s elektr sporakom (nie indukcnym, ale "prast jak uhod") bola ~2500kWh/rok (bezne veci, akorat TV nemame), ale faaakt ti nepoviem kolko z toho islo na varenie. Moj skromny odhad je ze nieco "hlboko" do 30%
k skokovosti - ano, to tam je, ovsem 2 veci k tomu:
1) ked som hladal, tak sa tvarilo ze existuje par modelov (ano, nieco na urovni 2 modelov) co maju konstantny prikon nie "5s zapnute + 5s vypnute" "PWM". Bohuzial, nezapisal som si ktore, musel by si si to pohladat (ano, aj mne toto lezie na nervy a bohuzial aj v novom byvani mame takuto indukciu napriek tomu ze lacna prave nebola)
2) ak mas/kupis hrnce s hrubsim indukcnym dnom, tak to taky problem nieje - tepelna kapacita dna hrnca bude dostatocna na udrzanie "konstantneho" prisunu tepla do vareneho jedla
zdarte, idem teraz do bytu kupovat nejake tie spotrebice a dumam ci ist radsej do indukcnej dosky alebo plynovej (ktora asi ostava po byvalom majitelovi) Skor sa pytam ci uz niekto toto riesil na margo novych cien energii co by sa asi viac oplatilo. Vdaka za kazdu radu
Ja uz by som do plynu nesiel. Mam indukciu a voda zacne vriet v hrnci rychlejsie ako v rychlovarnej konvici. So skokmi nie je problem, ani s vynechavanim. Regulacia je po 0,5, takze sa da nastavit vykon presne aky potrebujes. Uz su na trhu aj modely napr. Siemens, pri ktorych mozes pouzivat bezdrotove cidlo na hrnci, len nastavis na doske teplotu vody, cas a nemusis davat bacha, ze to vykypi, parky sa zohreju presne ako treba a neprasknu...
Ked uz budes mat vyhliadnuty model, tak si pozri parametre, ako to ma byt pripojene, lebo niektore indukcie maju poziadavky na dost vysoky prikon (kludne aj okolo 11kW).
Tiez uz do plynu nepojdem. Indukcia je rychla, so "skokmi" pwm tiez problem necitim. Problem by asi bol trafit nejaku nizku teplotu, kedze dlhe sirky modulacie mozu nejake vykyvy spravit, ale podla mna ked uz rozpalis hrniec/panvicu, vykyvy sa stratia v nahriatom materiali, pokial to nie je lacna panvica hrubky tripple butted ramu. Plus pre indukciu je aj jednoducha udrzba varnej dosky. A zene sa nepaci, ako su riady od plynu "spinave" zospodu.
Ad energie, elektricka bude asi stale drahsia. Ad pripojenie, vacsina dosiek co som pozeral zvladala aj 2 aj 1 fazu- co zapojis, to budes mat. V byte mam teraz 1f a doska ma na tom nizsi vykon. Vykon mi nikdy nechybal, ale do domu som uz doviedol velky kabel.
Jedine, co odporucim, je vybrat dosku s ovladanim, kde ide sila ohrevu pre dany horak volit priamo, nie klikat sekvencne. Moja ma sipky a ked chcem vypnut jeden horak a dalsie nechat bezat, musim bud klikat, alebo drzat a cakat, kym dojde k 0.
Profikom sa snad nepaci to, ze sa pri podvihnuti pauzne ohrev, co obmedzuje nejake wokove cary. Ale napr. bratrancova zena, studovana (na vs!) cukrarka, ktora kuchtenie hojne praktikuje aj doma, tiez do noveho bytu vybrala indukciu.
viem, ze si indukciu davala sestra do bytu s malymi detmi a vari casto, ale prave zapojenie na jednu fazu urobilo skrt cez varenie, nakolko myslim nezapne viac ako 2 zo 4roch indukcii sucasne. Niekomu to moze stacit na cely zivot, aktivnej rodine velmi nie. Tiez je tam nizsi vykon, ako pise futurama vyssie.
Pri kupe indukcie ma upozornili na toto: Ak chcem indukciu tak trojfaza ( 380 V) a staci 15 amper istic. Ak jednofaza (230 V), tak potrebujes 32 amper istic, co spotrebuje viac energie a prisposobit rozvodnu skrinu. Kombinacia 1 faza (230 V) a indukcia = najvic 2 platne naraz funkcne.
flegko viem, ze v sucasnosti sa uz 1,5mm vodice pretlacaju aj na ine, ako svetelne obvody, ale dam kamaratovu ruku do ohna, ze 98% zasuvkovych rozvodov bude stale mat 2,5mm. ak to riesi v byte, tak dufam na uplne novy rozvod so samostatnym isticom
kto raz vyskusa indukciu, k plynu sa uz nevrati - je to rychle, a moze tam vykypiet co len chce, navlhcena kuchynska utierka to da za par sekund prec... drhnutie zasratych pripalenych horakov je prezitok socializmu
plyn bol vzdy dobry backup, hlavne ked sa este nekurilo tak sme zapli vsetky horaky a hned bolo doma teplejsie alebo ked nebola elektrina kolko krat tak sme mohli v pohode varit a zohrievat. Dnes uz tolko vypadky nebyvaju ale ja mam stale plyn doma a som rad ale indukciu som este neskusal, v panelaku sa mi nechce vybavovat povolenky na 3 fazu,
Teraz som to skusil a na jednej faze, 32A istic, doska 7.2kw Electrolux 60433B zapojena na jednu fazu normalne zapne vsetky styri dosky. Ked som dal vsetky na 9 (najvyssi po boost rezime), jedna sla uz len na 8. Ked som dal vsetky na boost, dva sli na boost, jeden sa stlmil na 7 a jeden na 0.
Kedze boost su ozaj plne gule- rozumej 2300w horak dava na boost 3700w, naozaj to vyuzivam len na rychle privedenie vody do varu. A styri platne obsluhovat naraz fakt nezvladam 😀
Za ten rok a pol co to mame ma to neobmedzilo ani raz.
Ale dobra poznamka s elektrickymi rozvodmi- na 2.5mm2 hlinik ani 1.5mm2 med by som to asi nedaval, a 16A istic tiez nie.
Zoidberg to mas v novostavbe RD ? Ale nie kazdy novy RD (pokial to technologie nevyzaduju) ma hl. istic 25A. Ale je super, ze Ti to bavi ako ma
ale opat bod pre scarinko a jeho vytápěcí schopnosti lto dockal som sa, myslel som si, ze sa to pokazilo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež tipujem na to tesnenie, poriadne to vydrhnem a dúfam že už to zaberie inak to dám rozobrať servisákovi.
k skokovosti - ano, to tam je, ovsem 2 veci k tomu:
1) ked som hladal, tak sa tvarilo ze existuje par modelov (ano, nieco na urovni 2 modelov) co maju konstantny prikon nie "5s zapnute + 5s vypnute" "PWM". Bohuzial, nezapisal som si ktore, musel by si si to pohladat (ano, aj mne toto lezie na nervy a bohuzial aj v novom byvani mame takuto indukciu napriek tomu ze lacna prave nebola)
2) ak mas/kupis hrnce s hrubsim indukcnym dnom, tak to taky problem nieje - tepelna kapacita dna hrnca bude dostatocna na udrzanie "konstantneho" prisunu tepla do vareneho jedla
Ja uz by som do plynu nesiel. Mam indukciu a voda zacne vriet v hrnci rychlejsie ako v rychlovarnej konvici. So skokmi nie je problem, ani s vynechavanim. Regulacia je po 0,5, takze sa da nastavit vykon presne aky potrebujes. Uz su na trhu aj modely napr. Siemens, pri ktorych mozes pouzivat bezdrotove cidlo na hrnci, len nastavis na doske teplotu vody, cas a nemusis davat bacha, ze to vykypi, parky sa zohreju presne ako treba a neprasknu...
Ked uz budes mat vyhliadnuty model, tak si pozri parametre, ako to ma byt pripojene, lebo niektore indukcie maju poziadavky na dost vysoky prikon (kludne aj okolo 11kW).
Ad energie, elektricka bude asi stale drahsia. Ad pripojenie, vacsina dosiek co som pozeral zvladala aj 2 aj 1 fazu- co zapojis, to budes mat. V byte mam teraz 1f a doska ma na tom nizsi vykon. Vykon mi nikdy nechybal, ale do domu som uz doviedol velky kabel.
Jedine, co odporucim, je vybrat dosku s ovladanim, kde ide sila ohrevu pre dany horak volit priamo, nie klikat sekvencne. Moja ma sipky a ked chcem vypnut jeden horak a dalsie nechat bezat, musim bud klikat, alebo drzat a cakat, kym dojde k 0.
Profikom sa snad nepaci to, ze sa pri podvihnuti pauzne ohrev, co obmedzuje nejake wokove cary. Ale napr. bratrancova zena, studovana (na vs!) cukrarka, ktora kuchtenie hojne praktikuje aj doma, tiez do noveho bytu vybrala indukciu.
Kedze boost su ozaj plne gule- rozumej 2300w horak dava na boost 3700w, naozaj to vyuzivam len na rychle privedenie vody do varu. A styri platne obsluhovat naraz fakt nezvladam 😀
Za ten rok a pol co to mame ma to neobmedzilo ani raz.
Ale dobra poznamka s elektrickymi rozvodmi- na 2.5mm2 hlinik ani 1.5mm2 med by som to asi nedaval, a 16A istic tiez nie.
ale opat bod pre scarinko a jeho vytápěcí schopnosti
lto dockal som sa, myslel som si, ze sa to pokazilo