negativizmus ani moc nie, ale XTR rapidfire radenie ma ovela viac oslovilo svojim chodom ako Sram X.0

na Srame sa mi nepaci :
packove radenie - velmi "jemne" polohy ked sa mi obcas v terene podarilo prehodit nechtiac o viac prevodov
otocne radenie - guma na gripoch dost rychlo odchadzala a dost nestastne sa s tym radilo ked sa na rukavice nabralo trosku blata

...a to som bol donedavna este co sa tyka bikov anti-shimano zastanca :oops:

co sa tyka kazety 11-34 tak je pravda ze obcas tam je citit vacsie skoky, ale zase na druhu stranu ked uz ma clovek nejaky ten km za sebou, este je tomu aj povdacny ze to ide lahsie ked preradi na vacsi ako pri kazete 11-32 ( osobne jazdim tiez 11-32 co na trojprevodnik vpredu postacuje ). Pri dvojprevodniku vpredu som vzdy volil kazetu 11-34
21.11.2008 - 21:04:11
00
10 pastorkov je uz asi vela...ale aj tri prevodniky sa mi v poslednej dobe zda vela
ja mam tusim jedenastku uplne zbytocne

to tam u vás na Dolňákoch nemáte kopce? :D bike bez 22z píly ... to budem asi buď jazdiť ako žiletkár ... nízka kadencia vysoká sila, alebo ako zjazdár .. hore kopcom budem tlačiť

EDit

Naposledy upravil Lapierre dňa 21.11.2008 - 21:21:14, celkovo upravené 1 krát.

21.11.2008 - 21:05:56
00
Lapierre: By som chcel vidiet tu tvoju 11-zubovu pilu. :P
21.11.2008 - 21:09:41
00
to lapierre, aby som to uviedol na pravu mieru, fakt sa mi to bez najmensej pily pozdava viac, aj ked najazdene mam malo, skusal som prednedavnom vsetky problematicke (obtiazne) stupania v okoli a cuduj sa svete, podarilo sa mi ich vyslapat, radenie mi pripada ozaj jednoduchsie a rychlejsie...a ako hovoria skusenejsie, co nevyslapes na 29/34, tak uz kludne mozes vytlacit
a ta jedenastka...to patrilo prispevku predtym, ze jedenast zubovy pastrok som tusim este ani nepouzil v praxi...sorry, mal som to oddelit aspon ciarkou
21.11.2008 - 21:17:06
00
sorry aj aj som si sekol :oops: 11z a 22z (šak je to len 2x toľko :D stáva sa)

2Dotm: jazdím 22/32 ... a prevod 29/34 je zhruba niečo ako 22/26 je to zhruba prevod medzi druhým a tretím najväčším pastorkom na 32z kazete (24 a 28 zubové) čiže spomínaný prevod je ťažší ako dva prevody pri klasickej 22z najmenšej píle na 32z. kazete. Osobne si dovolím tvrdiť že vyšlapem aj to čo by som na spomínanom prevode nevyšlapal. Možno to pre každého inak platí ale osobne si rád hodím nejakú výzvu nejaký extrém a skúsim šlapať nešlapateľné ... a tam by som s prevodom 29/34 nemal šancu .. aj o to mi ide
a tri píly mi nikdy nekomplikovali jazdu na biku ... beriem to automaticky a logicky ... len tá 44z. občas zavadzia terénu no :)
21.11.2008 - 21:30:08
00
aj ja to tak jazdim, iba to tu niekto nadhodil, tak som si povedal, ze vyskusam jazdit do max. 32/32 a fakt to islo a je k tomu este rezerva, ako hovoris na 29/34...netvrdim, ze tri pily nieco komplikuju, ale s dvomi sa mi to pozdava stale viac...tiez mam rad take vyzvy, napr. boli stupania, kde som radil na 22/28 resp. 22/32, tak som si povedal, ze skusim ist max na 32/32 a islo to...bolo to na podnet jednej temy tu, ktoru zalozil steju...
21.11.2008 - 21:43:21
00
- 10 pastorkov urcite pride aj do MTB (magazin Bike tvrdi ze naisto uz so sadou Sram XX) a urcite sa uchyti, tak ako kazde zvysovanie poctu pastorkov doteraz. pre pretekarov urcite prinos, pre rekreantov to bude skoro jedno.
ja osobne by som sa do 10-tky velmi netrepal bo to chce plno novych komponentov a samozrejme o5 uzsiu retaz. uz sa tesim ako si tu budeme vypisovat ze: "Ty kokos som urobil na jednej retazi 600km a az potom isla do muky! huste! " :mrgreen: nejde ani tak o to ze clovek vyhadzuje peniaze za retaze ale kua co to je za techniku ked mas menit 6 retazi do roka :?:
- Shimano vs. Sram... jazdim obe radenia a kazde ma svoje vyhody/nedostatky. u packoveho Shimana mam problem ze mi "zavadzia" pri pevnom uchope (mozno trochu ovplyvnene tym, ze riaditka mam zrezane na old-school-race mieru 50cm a je tam vsetko dost natesno :| ), neradi tak pohotovo ale ma vyhodu ze sa da zaradit aj ked clovek brzdi. u Sramu GS sa obcas stava ze v rozbitom useku si obcas zaradim daco ine (ale ciastocne to moze byt aj tym ze moje 9.0SL Halfpipe vozim uz asi 7.sezonu) ale celkovo tam prevod trafim rychlejsie. ako plus hodnotim aj mikroindex u radenia presmykovaca (pre mna mimoriadne uzitocne v kombinacii s 2-prevodnikom) a s opotrebovanim ani uchopom gripov som za tych 7 rokov problem nemal.
21.11.2008 - 21:47:33
00
Shimano neradi pohotovo? podla toho o akej sade sa bavime
Potom ani Sram vlastne neradi pohotovo...
21.11.2008 - 21:56:07
00
- to moje je XTR modelovy rok 2003 a napisal som to ako porovnanie, t.z. podla mna radi Sram GS pohotovejsie...
- ak by sada Sram X.0 bola uplne nanic asi by ju nejazdilo tolko ludi... aspon sa mi tak zda... niekomu vyhovuje jedno, inemu druhe + niekomu (napr. mne) oboje. :wink:
21.11.2008 - 22:58:43
00
ja som nenapisal ze Sram X.0 je nanic, iba to ze sa mi zda ze XTR ho predbehlo...no a tazko porovnavat XTR 03 a XTR 08...vyvoj totiz nik nezastavi a tu to plati viacnasobne
21.11.2008 - 23:14:04
00
neviem v com vidis taky podstatny pokrok no podla mna prave v tejto oblasti sa v poslednych 5 rokoch (mozno aj viac) nic prevratne neudialo. iba sa trochu vylepsila ergonomia, dizajn a uzivatelsky komfort. inak je vsetko po starom. funkcne ani principialne nic prevratne... vahovo detto...
22.11.2008 - 01:25:44
00
podľa mňa cesta absolútne zbytočná 8 bola dostatočná

Asi tak, jedine možno suhlasiť.
Ak niekomu nestaci 9 pastorkov s tvrdenim, ze to potrebuje rozšíriť na 10, 11....a v roku 20xx až na 20 pastorkov.
Viem čo je únava, ako všetko bolí, ako clovek nevie aky prevod radiť. Tam nepomožu žiadne dalsie pastorky.
22.11.2008 - 07:37:01
00
Za chvíľu nastúpia prevodovky a pastorky nebude treba vôbec :mrgreen:
22.11.2008 - 08:24:18
00
neviem v com vidis taky podstatny pokrok no podla mna prave v tejto oblasti sa v poslednych 5 rokoch (mozno aj viac) nic prevratne neudialo. iba sa trochu vylepsila ergonomia, dizajn a uzivatelsky komfort. inak je vsetko po starom. funkcne ani principialne nic prevratne... vahovo detto...

teraz nic osobneho, ale :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...ked sa teda nic za poslednych 5 rokov neudialo, odporucam nasetrit na nove XTR rapidfire a skusit napisat poznatok o pokroku este raz :roll:
22.11.2008 - 09:32:22
00
mas pravdu. o novom XTR som nemal moznost ani pocut nieto ho este vidiet alebo dokonca jazdit... co to je to XTR? da sa to zjest? :shock: :mrgreen:
nenapisal si jedinu vec v ktorej je podla teba taky revolucny pokorok medzi XTR2003 a XTR2008 v oblasti radenia a prehadzovacky (okrem teda tych hore spominanych vylepseni).
na jazdenie tuto vacsiny z nas by uplne v pohode postacovala sada Deore, to ze tu kazdy druhy jazdime na XTR-ku alebo X.0-ke je iba vysledok dobreho marketingu vyuzivajuceho naladenia ega v kazdom z nas. :wink:
22.11.2008 - 10:51:38
00
keyboard_arrow_up