- 10 pastorkov urcite pride aj do MTB (magazin Bike tvrdi ze naisto uz so sadou Sram XX) a urcite sa uchyti, tak ako kazde zvysovanie poctu pastorkov doteraz. pre pretekarov urcite prinos, pre rekreantov to bude skoro jedno.
ja osobne by som sa do 10-tky velmi netrepal bo to chce plno novych komponentov a samozrejme o5 uzsiu retaz. uz sa tesim ako si tu budeme vypisovat ze: "Ty kokos som urobil na jednej retazi 600km a az potom isla do muky! huste! "

nejde ani tak o to ze clovek vyhadzuje peniaze za
retaze ale kua co to je za techniku ked mas menit 6 retazi do roka

- Shimano vs. Sram... jazdim obe radenia a kazde ma svoje vyhody/nedostatky. u packoveho Shimana mam problem ze mi "zavadzia" pri pevnom uchope (mozno trochu ovplyvnene tym, ze
riaditka mam zrezane na old-school-race mieru 50cm a je tam vsetko dost natesno

), neradi tak pohotovo ale ma vyhodu ze sa da zaradit aj ked clovek brzdi. u Sramu GS sa obcas stava ze v rozbitom useku si obcas zaradim daco ine (ale ciastocne to moze byt aj tym ze moje 9.0SL Halfpipe vozim uz asi 7.sezonu) ale celkovo tam prevod trafim rychlejsie. ako plus hodnotim aj mikroindex u radenia presmykovaca (pre mna mimoriadne uzitocne v kombinacii s 2-prevodnikom) a s opotrebovanim ani uchopom
gripov som za tych 7 rokov problem nemal.