Zdravim... Chcel by som sa spýtať že či by mi niekto nevedel poradiť s bunny hopom... Problém mi robí dvihnutie toho zadného kolesa a stále neviem ako na to... Viem že pedále alebo teda špičky majú byť ako keby na šikmo alebo mierne dole (dúfam že ma chápete ?) a proste skúšam to a nejde to... Tak že či by ste mi nevedeli nejak poradiť nejakú fintu ako sa to naučiť ?
24.03.2022 - 20:29:26
00
Finta je v relativne rychlom preneseni vahy (horna polka tela) svihom dopredu a nie v tahani za pedale krcenim noh. Ked budes moc chciet tak ten princip pochopis tak ze sa postavis vedla bajku, chytis rajdy a budes to skusat len s bajkom ... Rajdy svihom nahor tak ze ti zadne koleso zostane na zemi (to je dolezite) a potom svihom dopredu a trochu nadol. Ak sa ti nezacne dvihat zadne koleso tak aspon pocitis ako chce bicykel rotovat okolo bodu niekde medzi prednym a zadnym kolesom. Tym pochopis ze tam moc nejde o tu pracu noh. Tahanim za pedale sa to da sice tiez ale naucis sa bunny hop tak ze maximalne vyskocis do vysky do ktorej ti to dovoli pokrcenie noh a potiahnutie bicykla k sebe.

Finta na vytiahnutie predku co najvyssie v prvej faze je potom zase v tlaceni paty pod osu pedalu.
24.03.2022 - 21:00:19
02
Čiže ak som dobre pochopil?... Mám sa postaviť vedľa biku a dvíhať ho za rajdy v podstate hore a jak myslíš že švihom do predu??.. akože zdvihnem ho a potiahne ako keby do predu alebo? Prepáč ak som napísal blbosť ale som v tom nováčik a snažím sa to nejak pochopiť ?
24.03.2022 - 21:27:55
00
Čiže ak som dobre pochopil?... Mám sa postaviť vedľa biku a dvíhať ho za rajdy v podstate hore
a jak myslíš že švihom do predu??.. akože zdvihnem ho a potiahne ako keby do predu alebo? Prepáč ak som napísal blbosť ale som v tom nováčik a snažím sa to nejak pochopiť ?
24.03.2022 - 21:29:10
01
Presne akko pise vrabc0, pracu noh uplne pusti z hlavy. Hlavne je dostat predne koleso do vzduchu, ako ked ides do manualu, a potom uz len rychlo presunut tazisko dopredu. Nohy len uvolnis, nic viac. Cim vyssie dokazes dat predne koleso, tym vyssie ti vystupa aj to zadne.
Ked sa budes snazit dvihat zadne koleso za pedale tak sa ti bude stavat ze ta to bude nakopavat cez predok a rozbijes si drzku ;)
24.03.2022 - 21:31:09
00
A len pre istotu - urcite sa to treba ucit na flatoch a nie naslapoch :) Aby si nepochytil prave spominany zlozvyk - tahat bunnyhop pedalmi..
24.03.2022 - 21:33:13
01
Učím sa sa to na normálnych a nie na spd... Len sú plastové a tie piny su tiež plastové... Takže
moc mi tam tá noha nedrží ?.. ale diky za rady.. len keď som si pozeral videá tak na každom videu ukazovali že základ je teda to dvíhanie kolesá ako keby do toho manuálu a potom to zadné tak som šiel podľa toho.. len ako som písal moc mi to nejde.. a ešte otázka?... Keď @polo písal že že stačí len to predné koleso dvihnúť a potom rýchlo presunúť ťažisko do predu... To nevadí keď neviem dvihat to zadné koleso??
24.03.2022 - 22:06:51
00
To ti cely cas piseme, ze to zadne koleso netahas/nedvihas za sebou, aspon nie na zaciatku ked sa to ucis. Zadne koleso sa zdvihne samo. Preto som pisal ze to vies spravit s bicyklom bez toho ze na nom budes sediet. Predstav si napriklad dvojmetrovu dosku ktora sa vznasa vo vertikalnej polohe v priestore na iss vesmirnej stanici. Ked jej tuknes do vrchnej casti horizontalnym smerom tak sa nezacne cela posuvat ale zacne rotovat niekde okolo svojho stredu. Cize dolna cast sa zacne hybat smerom nahor a dozadu. Na zemi to funguje podobne len to musis spravit rychlo, vyhodis dosku do vzduchu a dodatocne jej vrchnej casti dodas impulz. Ked je impulz dostatocny tak zacne doska rotovat. A teraz si namiesto dosky predstav bicykel. Ked mas predne koleso co najvyssie a vrchnej casti biku dodas dostatocne silny a rychly impulz, tak zacne bicykel rotovat cim sa samo zacne dvihat zadne koleso. Ta fyzika za tym je ale zlozitejsia ale snad rozumies. Ide o to presunutie vahy hore a dopredu, tym dodas ten potrebny impulz. Automaticky tym zacnes tlacit predok bicykla nizsie lebo bicykel bude rotovat okolo taziska.
24.03.2022 - 23:06:11
00
A este je v tom jeden trik, aspon na zaciatku ked sa to ucis. Cely pohyb telom od zaciatku do konca musi byt plynuly. Ziadne dlhe pauzy len dva trhnutia. Prve ked dvihas predok a zadne ked do predku (vrchu) davas ten impulz. Neskor tam uz budes vediet dat i pauzu.
A este bonusovy trik pri dvihani predku - zadkom najskor dole ku sedlu a potom hned dozadu za sedlo, take L ko robis zadkom.
24.03.2022 - 23:14:18
00
Hej hej chápem to už ako tak... To s tým lkom som videl na videu čiže približne viem ako to je... Díky moc za rady😅
25.03.2022 - 06:19:49
00
Dvihanie predneho je zaklad, ale nie rukami. Nauc sa najskor manual. To je zaklad bunnyhopu a skakania resp odrazu na skokoch.
25.03.2022 - 08:33:32
01
Kopec vhodných videí je na YT. Najprv jazda na zadnom, potom manuál a tak bunny hop. Zatiaľ som pri prvom kroku. 😁
25.03.2022 - 08:36:18
00
Tytanius, pozri si v tomto videu sekciu od času 5:59 - tam chlapík ukazuje to "odhodenie" biku keď stojí pri ňom a vysvetľuje, že to ani tak nerobíš nohami a prečo.
https://youtu.be/Q7reWhxakUQ

A nieže by som teda ja nejak vedela bunny hop hocikedy a hocijako vysoko ale pochopila som ten pohyb na základe tohto postupu z videa (dovtedy som skúšala predné koleso a zadné zvlášť dvíhať) a potom mi to konečne začalo ísť aspoň trochu :) ženská tam vysvetľuje pohyb na biku panvou ako keby do tvaru C (zboku keď kukáš), to ukazuje okolo 12:12 minúty a potom to spojí so zdvihnutím predného kolesa tak to je v 12:50 a keď som to tak spravila tak ako popisuje, tak sa mi konečene podaril aspoň taký malý Bunny hopíček ako ona ukazuje. DOvtedy nič, ani náhodou :)
https://youtu.be/watydoWbqHg
25.03.2022 - 08:56:31
00
Jazdu po zadnom (wheelie) netreba vobec. Sam som to do minuleho roka nevedel a bunnyhopy som uz skakal nejaky ten rok.
Prve co kazdy bajker musi ovladat je zakladny postoj na bajku na rovine. Brada na urovni predstavca, zadok nad urovnou sedla. Lakte mierne prikrcene od tela von.
Druhe by sa mal naucit pumpovanie, najlepsie na pumptracku, kde si osvoji odlahcovanie a zatlacanie bajku. Tu si osvoji hlavne pracu s taziskom co pomoze pr dalsich bodoch.
Tretie naucit sa dvihat predne koleso pomocou manualu resp. presunu taziska nad zadne koleso, nie pomocou ruk.
V stvrtom kroku uz moze skusat bunnyhop.
Podla mojho nazoru je ucenie sa dvihat zadne koleso zbytocny krok ktory pri uceni len pletie hlavu.
25.03.2022 - 08:59:53
00
fixska díky moc potom pozriem... Som čil v škole😅.. a Polo tiež díky pomohli ste mi a dosť... A s tým pumptreckom.. keďže nebývam v meste ale na dedine tak pumptrack nemám.. mám asi cca 13km mesto kde je... Není veľký ale dá sa... Pár krát som na ňom bol ale už som dlho na ňom nebol... Musím tak dakedy zájsť a potrénovať
25.03.2022 - 09:46:17
00
keyboard_arrow_up