Inak tie rohy, gripy a lastovicky...strasne;)


viem ... chcel som rovné riditká, tieto prišli a na nové nemám :roll: . Gripy a rohy sú jeden celok a ako som dnes zistil tak vynikajúcu mi sadnú do ruky, takže maximálna spokojnosť. Z tohot dôvodu som ich aj objednával z Canyonu ...
Momentálne išiel celkový dojem bokom pred funkčnosťou a komfortom ... ale to by si si už mohol zvyknúť :lol:
17.11.2007 - 17:53:01
00
tento bike ma uz od kupy predurcene, ze s nim budu starosti :twisted:
17.11.2007 - 17:59:45
00
tento bike ma uz od kupy predurcene, ze s nim budu starosti :twisted:

vieš niečo čo ja nie? :roll:
17.11.2007 - 19:36:30
00
ach tie blatnicky :cry:

chcelo by to fotecku od dijcka :wink:
17.11.2007 - 19:43:59
00
no roman, keď ti mám pravdu povedať, tak som z toho bajku trochu sklamaný. základ je fajn, ale "zazdil" si to tými doplnkami. griprohy sú dizajnový "skvost", blatníky ti v zime v lese veľmi nepomôžu, neoprén na tlmiči tiež nie (to už si si mohol dať neoprény aj na talasa), predstavec je dlhý ako týždeň pred výplatou a ešte je aj opačne... ale verím, že si spokojný, konečne máš bajk, ktorý brzdí aj za mokra a nevytrasie z teba dušu ;)
17.11.2007 - 20:01:00
00
ach tie blatnicky :cry:
chcelo by to fotecku od dijcka :wink:

neboj nebojím sa blata, ale nevidím dôvod na čo sa zbytočne zablatiť a vyplúvať blato .... na maratony ich spravidla neberiem ...

mar_tin dobrý posreh s tým predstavcom .... momentálne si prvý kto si to všimol. Musel som dať riditka nižšie ... a toto bol jediný spôsob ako to spraviť.

Ked sa trochu spamätám z finančného šoku tak dám rovné riditka, ale gripy Ergo si nechám. Krása nekrása .... je mi to jedno. Som zvyknutý na riditká nižšie a používanie rohov, preto som ich chcel aj teraz.
Možno si hovoríte blbec ... nevadí, dobre sa držia a rád mením polohu rúk.
17.11.2007 - 20:10:07
00
hm...pjekny,skoda ze zadna stavba len 120,gripy a ostatok nekomentujem-si jednoznacny chrt :) ten neopren na tlmic je dobry?niekto mi spominal,ze to nerobi dobrotu...Celkovo je to krasny bike,gratulujem a vela stastnych km :wink:
17.11.2007 - 21:22:53
00
hm...pjekny,skoda ze zadna stavba len 120,gripy a ostatok nekomentujem-si jednoznacny chrt :) ten neopren na tlmic je dobry?niekto mi spominal,ze to nerobi dobrotu...Celkovo je to krasny bike,gratulujem a vela stastnych km :wink:

konečné niekto kto si uvedomil, že ja som XC chrt . Dik
Ak budem vedieť o problémoch s neoprenom na tlmiči tak potom pôjde dole. Momentálne si myslím, že je to do snehu a soli dobrá volba, zatial ma nikto nevyviedol z omylu.
120mm v zadu mi bohato postačuje. Keby mi vedeli dať na Nerve XC do predu Talasa, tak zoberiem ten lebo na moje potreby by postačovalo aj 100mm. Ktovie. Na takéto testovačky je už nevhodné počasie :roll:
Aj na snehu a lade je citiť prínos zadnej stavby (aj výšlapy), čo som ani neočakával a zjazdík po 15cm snehu na Somárskej lúke stál za to.
17.11.2007 - 22:09:54
00
sa nezapries :P zrejme ten neopren natiahnem aj ja do tohto blata...To by si uz mal moc rozdiel 140 v predu a 100 vzadu.Inac ake su Nobby Nicy na snehu?
17.11.2007 - 22:45:56
00
Doterajšie zistenia za ktoré má možno poniektorí fullysti sundáte ... toto sú moje pozorovania pri 0/-2°C mokro, sol, sneh, lad v priebehu prvých 40km na fulle :roll: ... ale ja som učenlivý :wink:
NobbyNic 2,25" na moje prekvapenie drzali aj pri výšlapoch aj pri zjazdoch na brzdách slušne. Podstatne lepšie ako Racing Ralph 2,25"(Nerve RC). Na druhej strane NN dáva vyšší valivý odpor ako RR na asfalte. Pri lade tam nepomôže ani svätená voda (len hroty) a tam som pokrstil bike.
To bolo jediný krát ked som pocítil prínos traktora v lese, lebo ten spravil pekné brázdy v ktorích bolo menej snehu (do 5cm pri šírke 20-30cm) a tam sa dalo ísť pekne. Námaha na šlapanie bola x-krát vyššia ako normálne, zadné koleso občas podklzovalo. Dole kopcom sa išlo medzi kolajami cca v 20cm snehu, to bola jazda. pod snehom nebolo nič vidieť, tak to bola pekná loteria, či je tam žlab, alebo niečo podobné.
Moc som sa nevyjašil, ale na sruhej strane to bol fajn trening na techniku :wink:
Zadná stavba pri normálnom kruhovom šlapaní (aj silovom) húpe iba minimálne, takže moje obavy z extremnej húpačky sa naštastie nenaplnili. Po zapnutí propedal na RP23 je to naozaj pevné, ale za celý výjaz som nemal potrebu ho zapínať, okrem testovania rozdielov v chovaní vo výšlapoch, kde ma prekvapila citlivosť zadnej stavby, ktorej . chod je citlivejší ako predok .... ale na nejaké závery je ešte moc skoro, lebo nieviem ako sa bude správať zadok pri skákaní, takže s tlakmi budem experimentovať až na jar. Momentálne je na SAG nastavený na 25% t.j. 12mm jemnejšie doladenie až na jar.
Brzdy ma milo prekvapili. Na zladovatelnom snehu dole kopcom bolo možné stále pribrzdovať a jemne korigovať brzdnú silu na kolesách a dokoca aj na prednom. Po prehrievaní ani stopa (asi to spôsobilo pošasie :lol: ) Takže zatial maximálna spokojnosť.
18.11.2007 - 16:23:20
00
No nazdar senior. :D Nejaky ten piatok sme sa uz nevideli a vzhladom na moju zimnu pauzu sa tak skoro ani neuvidime, takze aj ja pridam trochu svojej kritiky, nech na mna cez zimu mozes spominat. :wink:

Tiez sa mi sice nepozdava ta kombinacia riserov a rohov, ale nebudem to hodnotit kedze si vysvetlil preco to tak momentalne je. Hlavne tam tie flaty daj co najskor, nech to nekazi dojem. Tiez by potom nebolo od veci poriesit aj ten krk trciaci nad predstavec - ked nechces pilit a rajdy chces mat "proklate nizko", tak kup predstavec so strmsim sklonom, podlozky hod pod neho a namontuj ho sklonom dolu.

Ako sa tu uz spominalo - ten neopren zahod, nema v podstate ziadny prinos (snad naozaj jedine ta sol na cestach moze byt aky taky argument pre docasne pouzitie). A ked sme pri tom - na ten tlmic sa dostane vzhladom na jeho umiestnenie neporovnatelne menej bordelu (mam rovnaky system, tak viem co hovorim) nez na klzaky vidlice a na tej neopreny nemas, takze fakt nerozumiem, preco na tlmici ano.


A preco nie neopren?

1. Mne sice nejake odpory zily netrhaju, ale divim sa Tebe, ze ked sa tak zameriavas na minimalizovanie odporov na odpruzeni, ze si na tlmic navlecies nieco, co odpory zvysuje (aj ked minimalne).

2. Co je vsak omnoho horsie nez nejake odpory je fakt, ze dlhodobym pouzivanim moze neopren poskodit klznu plochu kedze je s nou v trvalom kontakte. Keby si zobral ten neopren do ruky a suchal s nim 200-300 hodin (ekvivalent sezony bezneho hobby bikera) po tom jemnom lesklom povrchu tlmica, tak by sa snad ani nemuselo nic stat, ale ked k tomu pridame prach a vlhkost, co su veci ktore sa k tomu v terene vzdy casom pridruzia, tak uz z takejto "ochrany" vznika utocnik, ktory zabezpecuje trvaly kontakt bordelu s povrchom tlmica. Samozrejme, niekto moze namietat, ze bude ten neopren prat - OK, predlzi zivotnost a znizi opotrebenie, ale uplne ten vplyv prachu pritlacaneho na povrch podla mna eliminovat nedokaze, cize po par sezonach sa to moze prejavit.

Cize ked to zhrniem, tak neoprenove chranice su vhodne na pruzinove tlmice (http://www.rove.pl/images/lizard-damper.jpg), kde nedochadza ku kontaktu s klznou plochou. Ked chces nieco na vzduchac davat, tak si zozen take tie klasicke gumove harmoniky ake sa pouzivali napr. na starsich odpruzenych vidlach na ochranu klzakov - nie su v kontakte s povrchom takze ziadny bordel nanho nepritlacaju a teda nedochadza k opotrebeniu a zaroven tiez vdaka bezkontaktnej ochrane mizne problem odporov...
21.11.2007 - 02:03:16
00
čaf romčo junior (sračka) :lol:
dalšie výmeny na biku budem riešiť, až ked sa trochu spamätám z tohto finančného šoku. Nepredpokladám, že to bude skôr ako 1/2 roka.
Podložky zostali a zostanú tam do jari, na testovanie aby v prípade výmeny vidly nebol krátky krk. Viem že to nevyzerá bohvieako, ale zatial to nechcem riešiť. Zatial to budete musieť nejako prekúsať :roll:

Neopren je naozaj len dočasné použitie sol a bordle na cestách. Určite ho neplánujem voziť stále. Až taký onanista nie som.
1. dočasné riešenie, a momentálne je vonku taká kosa, že na testovania môžem zabudnúť, takže odpor neoprenu ma momentálne netrápi. Inak nepredpokladám, že by som postrehol rozdiel ... musím skúsiť .. dík za námet.
2. zaujímava úvaha, ktorá ma v celku logiku, ale vzhladom na bod jedna, to nevidím tak čierne.

ale klobukom dole človíčku. Konečne niekto kto vysvetlil podstatu. Dik.
21.11.2007 - 08:43:59
00
Jezus v podstate mas pravdu,ale v tom pripade keby si ten neopren obtiahol aj na klzak,ale kedze(aspon ten moj) je tajek istej hrubky,tak drzi na tele tlmica a neobijma klzak(piestovu cast) a ked pozeram na Romanov :arrow: http://www.bike-forum.cz/img/upload/fot ... 65105.jpg/
,tak ho sice ma trochu stiahnuty aj na piest,ale v miestach,kde sa trie tesnenie z piestom sa nedotyka,takze sice je pravda,ze ked sa ti tam nazbiera bordel,tak to moze posobit viac skodlivejsie na povrch klzaka a tesnenie,ale nebude to take dramaticke-ibaze by si ten neopren nosil stale a neumyval ho/tlmic po kazdej jazde...Ja ho sice mam,ale nenosim,na Reignovi 2007 ho ani netreba...
21.11.2007 - 12:01:06
00
Jasne, ak nie je neopren v kontakte s povrchom resp. je tam minimalny kontakt, tak je to bezproblemove. Ale napisal som to preto, aby aj ostatni vedeli, kedy problemy vzniknut mozu - co uz, niekedy som detailista. :)
21.11.2007 - 18:09:52
00
Nehovoril niekto že blatníčky a neopren na tlmiči sú nepoužitelná zbytočnosť? Mal som suchý chrbát, na rozdiel od ostatných ... v mojom veku :wink:
jesus ... naozaj nechceš zmeniť zázor na použiťie neoprenu na tlmiči? :roll:

Prílohy:

HPIM2207.jpg
HPIM2207.jpg 490.07 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2007 - 21:09:26
00
keyboard_arrow_up