ono sa dá vypestovať všetko, len treba dosť skoro zasadiť a predpestovať silné priesady, ide o to že papričky majú dlhú dobu zrenia a nemusia dozrieť.
18.09.2017 - 18:07:17
00
Ved prave co som pozeral to mali vonku a do 10 dozretych morug
18.09.2017 - 18:11:08
00
ja som pestoval morugu doma za oknom a podarilo sa mi pozbierať dve úrody na 3 rastlinách prvá úroda 30 papričiek a druhá úroda 19 papričiek. ono vonku vyrastie menšie množstvo papričiek ale vyrastú. zasadiť treba už začiatkom decembra + treba ich mať pod umelým osvetlením
18.09.2017 - 18:24:34
00
už treba postupne zbierať nech dozreje aj druhá úroda

Prílohy:

DSC_8743.JPG
DSC_8743.JPG 680.7 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_8746.jpg
DSC_8746.jpg 804.21 KiB thumb_up0thumb_down

20.09.2017 - 14:41:51
04
mnavak nechodim, ale aj tak dik... ja nieco uz zozeniem z coho ma vypali huba....
niekto z Ba kto pestuje poriadne papricky ?:P
20.09.2017 - 15:03:03
00
Odborníci, dostal som pár Habanero a Chilli paprík, chcel by som si vyrobiť nejakú jednoduchú štiplavú omáčku. Rozmýšlal som nakrájať ich na drobnejšie a namočiť do oliv. oleja, bude z toho niečo? Prípadne máte lepší postup?
29.09.2017 - 08:14:07
00
To by aj mna zaujimalo. Papriciek sa mi urodi iba zopar v kvetinacoch (Habanero Red, Habanero Orange) a jedine vyuzitie vidim hodit ich do oleja. Predpokladam, ze by mali byt vysusene a asi rozobrate resp. pomlete.
Nepokazi sa to? Nie su kupovane chilli oleje nejako chemicky konzervovane?
A tiez by ma zaujimalo, ako riesite problem s voškami. Tento rok som ich mal velmi vela, obral som ich rucne :tmi:
29.09.2017 - 08:55:36
00
problem s voskami riesim postrekom z vyvaru z tabakovych listov.
ked chcete pastu tak ja to robim jednoducho - nakrajat a vybrat semiacka.. chvilku povarit nech zmaknu a nasledne rozmixovat. stipka oleja, octu, soli a este chvilu povarit. da sa pridat aj ovocie alebo nieco ine. nasledne zakonzervovat. je z toho krasne farebna jemna pasta. po otvoreni v chladnicke. olej mam v chladnicke - nepokazi sa.
29.09.2017 - 09:24:18
01
mnavak tecu mi sliny.... mnaaam :D... by som si tak jemne namazal teraz na chleba vo vajci....
29.09.2017 - 10:05:18
00
nech len nekecam. druha z lava je pasta ktoru som spominal, uplne jemna. uplne na pravo su take "hrubsie" z minuleho roka.. ale kedze je to cista Moruga (pestovana vo foliaku takze poriadna!) tak sa to neda len tak natriet na chleba;)
Príloha:
IMG_20170929_104602.jpg
IMG_20170929_104602.jpg 560.92 KiB thumb_up1thumb_down

29.09.2017 - 10:51:31
04
Až tak sa mi s tým babrať nechce :) Nejaký presnejší postup ako to dať vylúhovať do toho oleja?
Diki
29.09.2017 - 11:08:50
00
Ja ususene chilli roznych odrod vysusim najprv. Potom daku cast zomeliem uplne na prach trochu dam do oleja a pre potesenie oka dam do toho oleje este par ususenych poliech. To je vsetko ked olej spotrebujem tak nalejem znovu a pridem zase trochu zomletetych. A postup opakujem takto stale :D
29.09.2017 - 12:42:23
00
falko32
Ja ususene chilli roznych odrod vysusim najprv.


susis uz vysusene? :D
29.09.2017 - 13:38:57
00
Včera sa mi dostala do rúk táto moruga

Prílohy:

20170929_155401.jpg
20170929_155401.jpg 439.42 KiB thumb_up0thumb_down

29.09.2017 - 16:06:07
00
mnavak napísal:
nech len nekecam. druha z lava je pasta ktoru som spominal, uplne jemna. uplne na pravo su take "hrubsie" z minuleho roka.. ale kedze je to cista Moruga (pestovana vo foliaku takze poriadna!) tak sa to neda len tak natriet na chleba;)
Príloha:
IMG_20170929_104602.jpg

Ako sa robi ta pasta
29.09.2017 - 20:23:02
00
keyboard_arrow_up