V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
problem je ze sa mi nechce chodit na postu:) nechodis cez NR alebo Trnavu? ak chces fakt silu tak odporucam Zltu morugu... cervena mi uz nejako nechuti. alebo potom bhut jolokiu ako je odporucana vyssie. problem s tymito je ze sa tazsie pestuju.. potrebuju foliak sklennik.
niekto z Ba kto pestuje poriadne papricky ?:P
Nepokazi sa to? Nie su kupovane chilli oleje nejako chemicky konzervovane?
A tiez by ma zaujimalo, ako riesite problem s voškami. Tento rok som ich mal velmi vela, obral som ich rucne
ked chcete pastu tak ja to robim jednoducho - nakrajat a vybrat semiacka.. chvilku povarit nech zmaknu a nasledne rozmixovat. stipka oleja, octu, soli a este chvilu povarit. da sa pridat aj ovocie alebo nieco ine. nasledne zakonzervovat. je z toho krasne farebna jemna pasta. po otvoreni v chladnicke. olej mam v chladnicke - nepokazi sa.
Diki
susis uz vysusene?
Ako sa robi ta pasta