Ahojte chcem sa spytat ktory cloud pouzivate na storage dokumentov videi a fotiek a ako ste s nim spokojny ?
Ide mi hlavne o zalohu velkych videi a podobne.
Fotky ukladam do google photos.
Používam štandardný iCloud v základnej verzii 5G, okrem toho som si na Dropboxe nahonobil 8G priestoru zdarma. Na zdieľanie videí používam firemný účet na Screencast, ale uvažujem prejsť na Vimeo. Ako správny dátový paranoik skladujem súbory na externých diskoch, tie zálohujem na veľkom Q-NAPe a ten sa ešte zálohuje na firemný server.
nemusis sa s nicim babrat, raz to nastelujes (zvladne aj tester) a ficis
a mas to doma, takze na to pristupujes lokalne, 6GB budes uploadovat do cloudu tyzden
Amzaon ponuka teraz 3 mesiace zadarmo tak vyskusam ze ako rychlo to bude.
Ja ani tak nepotrebujem k tomu pristupovat nejak remotly, cize keby tak si kupim ba externy HDD. Lenzu uz som raz mal TB disk (WD) ktory sa pekne podrbal a ostalo mi z dat hovno.
petrik kolko bude take riesenie stat ? NAS 800eur 2GB disk cca 100Eur x 2 cize to mame 1000 Eur.
Amazon cloud stoji 50 eur cca na rok. 1000/50 = 20 rokov
cize nevidim ekonomicke riesenie toho NAS moc aj ked asi pocitame z dost profi drahym riesenim
no za 60 usd rocne mi to pride absurdne, hlavne ked nepotrebujes remote pristup, to ti fakt stacia 2 disky v mirror raide a hotovo
najlacnejsi synology na 2 disky stoji 144 eur, 2x 3TB disk 200e, dokopy 344evro
a mas to doma neporovnatelne rychlejsie jak cloud a vie to aj insie veci, ktore si myslis, ze nevyuzijes ale ked ich budes mat tak vyuzijes
nie "amazon cloud" ale "amazon drive". drive v podstate SaaS a s3 je IaaS.
edit: nie je to asi spravne pomenovane, ale principialne to je podobne. ale hlavne drive je skor pre koncovych zakaznikov, je to hotovy produkt, zatial co s3 je skor sluzba pre ine sluzby.
btw tiez som za lokalny storage. uploadovat desiatky GB dat po pomalej linke...
Este sa to da aj lacnejse, napriklad freenas + owncloud, obe zadara, potrebujes len pc s diskami, ja na to pouzivam HP microserver gen 8, byvaju v akcii za okolo 200€ aj s jednym diskom a 4G pamate, ja tam mam 4disky a 8gb, lacnejsie a ovela rychlejsie ako synology, akurat to treba nainstalovat a mat to doma, ale zasa mat citlive data na zariadeni ktore ovladam ja sam a nikto iny tam nema pristup ked nechcem je na nezaplatenie
no zaujimavy stroj, da sa tam namiesto mechaniky dat nejaky disk a nanho system nech 4 hlavne ostanu na data?
tiez uz pokukujem po dako nasku, lebo to co predvadza google v poslednej dobe s fotkami je uz kua trochu moc.na 4gb ramky (aj ked len 3 lebo 32bit) nedokazem napr uploadnut vela fotiek naraz, lebo ked dam napr 500, tak to zacne zrat ramku do nepricetna a spadne cely browser..., o tom ze spravit album s viac ako 500 fotkami je problem ani nehovorim. a celkovo ta politika ze vidis vsetky fotky naraz na 1 stranke je vadna. mozno pre dakoho co tam ma 35 fotiek je to ok, ale ked ich mam desattisice tak je to smrt. hlavne ked pridavanie foto do albumu ide stylom ze nalistuj si a oznac ktore chces z toho kvanta...
Ten server ma interny USB aj internu microsd citacku, pri freenas to strcis na to bez problemov. Co sa tyka fotiek pouzivam lightroom, jeho kniznicu mam na owncloude vo freenas, tj mozem na notebooku aj PC v praci upravovat fotky, potom mam v lightroome plugin, ktory automaticky exportuje novo pridane fotky do albumov v nizsej kvalite a tiez do owncloudu. Dalsi plugin co mam vo freenas je emby, sluzi ako multimedialna kniznica a ten plugin vie precitat tie fotky a albumy, tj vzdy v ramci siete, hlavne domacej si mozu pozriet clenovia nove fotky. Da sa to aj do ownloudu a potom rozsharovat komu co chces aj do vonkajsej siete, da sa tam toho spravit kopa. Ale naj userfriendly je asi synology. Freenas je hlavne pre paranoikov, alebo pre tych ktory chcu za malo penazi top vykon, ja tam mam aj virtualky, ked nieco potrebujem odskusat.
A hlavna vyhoda ownloudu je aj to ze si vyberas to co si zosharujes, napriklad do mobilu si nesynchronizujem lightroomovu kniznicu ktora ma kopu GB.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
myslim ze Marinada to pouziva a je spokojny.
KinDo take nechcem ukladat nikde keby som aj take tocil
marecej to je taky domaci cloud ja skor nejake beztarostne riesenie online hladam aby som sa nemusel s tym babrat
Pali65 take mam ale ja potrebujem obrovsky priestor, niektore videa maju 6-7 GB.
a mas to doma, takze na to pristupujes lokalne, 6GB budes uploadovat do cloudu tyzden
Ja ani tak nepotrebujem k tomu pristupovat nejak remotly, cize keby tak si kupim ba externy HDD. Lenzu uz som raz mal TB disk (WD) ktory sa pekne podrbal a ostalo mi z dat hovno.
Amazon cloud stoji 50 eur cca na rok. 1000/50 = 20 rokov
cize nevidim ekonomicke riesenie toho NAS moc aj ked asi pocitame z dost profi drahym riesenim
marecej hehe to mi doslo, vsak ja mam cas
najlacnejsi synology na 2 disky stoji 144 eur, 2x 3TB disk 200e, dokopy 344evro
a mas to doma neporovnatelne rychlejsie jak cloud a vie to aj insie veci, ktore si myslis, ze nevyuzijes ale ked ich budes mat tak vyuzijes
edit: nie je to asi spravne pomenovane, ale principialne to je podobne. ale hlavne drive je skor pre koncovych zakaznikov, je to hotovy produkt, zatial co s3 je skor sluzba pre ine sluzby.
btw tiez som za lokalny storage. uploadovat desiatky GB dat po pomalej linke...
tiez uz pokukujem po dako nasku, lebo to co predvadza google v poslednej dobe s fotkami je uz kua trochu moc.na 4gb ramky (aj ked len 3 lebo 32bit) nedokazem napr uploadnut vela fotiek naraz, lebo ked dam napr 500, tak to zacne zrat ramku do nepricetna a spadne cely browser..., o tom ze spravit album s viac ako 500 fotkami je problem ani nehovorim. a celkovo ta politika ze vidis vsetky fotky naraz na 1 stranke je vadna. mozno pre dakoho co tam ma 35 fotiek je to ok, ale ked ich mam desattisice tak je to smrt. hlavne ked pridavanie foto do albumu ide stylom ze nalistuj si a oznac ktore chces z toho kvanta...
A hlavna vyhoda ownloudu je aj to ze si vyberas to co si zosharujes, napriklad do mobilu si nesynchronizujem lightroomovu kniznicu ktora ma kopu GB.