A chcel by keby niekto mi poradil ohladom balenia veci na bike ( napr. aké bocne tasky si mam zohnat,ake veci zo sebou , na seba.). Bike , zadny nosic mam,stan mam a chut ist tiez.
Ako by som sa mal trenovat?. Na ake veci netreba zabudnut? A ak niekto bol v juznych Cechach bol by som povdacny za skusenonosti, ci uz s prepravou bikov na Ceskych drahach a na Zelezniciach SR.
Diky za opdpovede .(Sorry za neohrbane otazky ale som novacik.).
posledný komentár: 14. 6. 2025 o 21:10
P.S.: Ak mozes bez sa tam kuknut v zime co a ako bez biku a uvidis
no okrem toho ze chces vediet nieco o vybave som fakt nic nepochopil...
objasnite mi to niekto prosim vas?
Čo nechápeš? Šrác chce vedieť, že koľko slaniny, chleba, cibule a mliečka si má zobrať so sebou na cestu....
Povinne: Dusa, lepenie, naradie, prilba, rukavice.
Patri sa: Gate, tricko, ponozky, obuv.
Hodi sa: Pitie, jedenie a podla pocasia nieco na prioblecenie.
PS 30-35 l batoh ak nalozis tak mozes s nim na bike ale ma to neblahy vplyv na stabilitu a aerodynamicke vlastnosti obzvlast ak to nalozis naplno. Takze stan, spacak, karimatku, kotlik a esus by som radsej v batohu nevozil.
Čo nechápeš? Šrác chce vedieť, že koľko slaniny, chleba, cibule a mliečka si má zobrať so sebou na cestu....
Diky chlapci za ochotu!
PS1: kto chce pochopi (vid vyssie), kto nechce, tomu nepomoze ani keby som mu to hlaskoval
PS2: som doktor, tak mam matny prehlad o vyzive, slanina ma sice svoje pozitiva co sa tyka energetickeho prijmu, ale moc sa nezhoduje s racionalnou vyzivou. Chleba moze byt ale len celozrnny, or tmavy, cibula je fajn, no a na mlieko som alergicky
Povinne: Dusa, lepenie, naradie, prilba, rukavice.
PS 30-35 l batoh ak nalozis tak mozes s nim na bike ale ma to neblahy vplyv na stabilitu a aerodynamicke vlastnosti obzvlast ak to nalozis naplno. Takze stan, spacak, karimatku, kotlik a esus by som radsej v batohu nevozil.
Ten zoznam je fajn, mal som ale skor na mysli to, ked sa vyberiem vlakom do Strby a odtial na biku do Tatier, a nemam kapsy na nosic, ci ten 33 litrovy batoh s nejakym teplejsim obleckom a nejakym tym proviantom, je az ta taky zatazujuci na jazdu. DIK
Dufam, ze som nikoho neurazil
Predpokladam tu samych inteligentnych sportovcov.
Je to moje obľúbené palivo, veď keď športujem tak spalujem tuky a keď už telo nemá tuky tak spaluje svaly. Proti tomu sa úspešne bránim požívaním slaniny, ktorá doplní tuky:
http://www.mtb-bike.sk/fotky.php?photo_id=143
Športovať bez slaniny zabalenej v alobale je zúfalec a nie športovec.
...
Pitie by som zaradil do Povinných lebo pitny rezim je velmi dolezity a este aj nejake peniaze, ak dojde pitie/jedlo...
Podla toho co v tych Tatrach chces jazdit...............
Ked idem na akciu vlakom, vacsinu jedla spapkam este vo vlaku, neda sa sice potom ist od zaciatku naplno, ale radsej nosim plny zaludok ako plny batoh.
Osvedcili sa mi rozky s maslom a napr sunkou, syrom, lekvarom......
(dopln si podla chuti)
Zopar necham ako zeleznu zasobu a stravujem sa po ceste v miestnych zariadeniach. Nosim este jontak v prasku, ked sa mi minie pitie, zamiesam si s vodou zo studnicky.
Teraz v lete na oblecenie vela toho netreba, aj ked v Tatrach sa moze ochladit, nepremokave tenke nohavice a bunda pomozu aj proti prefuknutiu v dlhych zjazdoch a vela miesta nezaberu.
mozes prihodit dlhe rukavice.
samozrejme dusu, lepenie, naradicko.
V pohode to spracem do Camel back-u a to ani zdaleka nema 20 litrov.
Najdolezitejsia zo vsetkeho je dobra nalada
LOBO ale este z tych prvych s gumickou na vrchu.
Oblecenie nosim zvonku prigumickovane, nevyzera to moc esteticky
Oblecenie nosim zvonku prigumickovane, nevyzera to moc esteticky ale vojde tam toho kopec
nooo, presne ten mi padol do oka...