A chcel by keby niekto mi poradil ohladom balenia veci na bike ( napr. aké bocne tasky si mam zohnat,ake veci zo sebou , na seba.). Bike , zadny nosic mam,stan mam a chut ist tiez.
Ako by som sa mal trenovat?. Na ake veci netreba zabudnut? A ak niekto bol v juznych Cechach bol by som povdacny za skusenonosti, ci uz s prepravou bikov na Ceskych drahach a na Zelezniciach SR.
Diky za opdpovede .(Sorry za neohrbane otazky ale som novacik.).
posledný komentár: 14. 6. 2025 o 21:10
Daj o liter menej a prihod flasticku od liekov s iontakom na dalsie dva litre a bude aj miesto.
Potraviny...bageta, dostatok tekutín, iontový nápoj a niečo veľmi sladké kvôli sacharidom. Väčšinou je to kvalitná horká čokoláda.
Bike výbava...ako bolo spomenuté. Lepenie, pumpa, náhradná duša, vercajch a osvetlenie(nevieš, čo ťa zaskočí, nemusíš sa vrátiť za svetla).
Ostatné...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli, zapaľovač s ostrým plameňom(horí za dažďa aj vetra), extrapevnú lepiacu pásku. A HLAVNE hajzlák a suché ponožky
A špekačky na opekanie?
A samozrejme ešte nožík je viac menej povinný
Potraviny...bageta, dostatok tekutín, iontový nápoj a niečo veľmi sladké kvôli sacharidom. Väčšinou je to kvalitná horká čokoláda.
Bike výbava...ako bolo spomenuté. Lepenie, pumpa, náhradná duša, vercajch a osvetlenie(nevieš, čo ťa zaskočí, nemusíš sa vrátiť za svetla).
Ostatné...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli, zapaľovač s ostrým plameňom(horí za dažďa aj vetra), extrapevnú lepiacu pásku. A HLAVNE hajzlák a suché ponožky
clovece, ved ty ides stanovat a nie bikovat
A aby som nezabudol, ešte tenkú nepremokavú bundičku.
mal som na mysli tuto pasaz, ale inac v pohodke
Raz som isiel 55 km s 80 l batohom, mal som v nom kanady, nohavice a koselu. Strasne ma boleli svaly v oblasti krku, ale zo skusenosti viem ze ked som si dal mensi batoh madzi 20 - 30 l neprejavyli sa ziadne znamky nejakej zataze a mal som tam toho dost. To som isiel z Prievidze cez Rematu do Skleneho pri Handlovej, Dolnej Stubne cez tusim M. Sturec do Banskej Bystrice. Ziadne negativne skusenosti z tohto vyjazdu co sa tyka toho batohu som nemal. A to bol obycajny od cinanov.
A co sa tyka stravy, ked idem na dlhu trasu co je viac ako 100 km beriem vzdy riadnu suchu salamu a chlieb alebo rozky, a nejake tie keksiky. Zvycajne horalky. Vzdy si zo sebou beriem este cyklisticku bundu s dlhym rukavom, nahradnu dusu a pomerne velky fotak.
Predpokladam, ze nie pocas jazdy.
co vozite so sebou v lete a najma, kde to vozite? Pouzivate na uskladnenie podsedlove brasny, dres, batoh, rám?
Ja vacsinou mam so sebou pumpu, 2nahradne duse, lepenie, imbusaky, naradicko (srobovak, noznice, kluce) a povacsinou v batohu. A vy?
Co odporucate este nosit?
http://www.botanic-smartshop.cz/kategorie/5-salvej-divotvorna/detail/2009-salvia-divinorum-10x-extrakt/
co vozite so sebou v lete a najma, kde to vozite? Pouzivate na uskladnenie podsedlove brasny, dres, batoh, rám?
Ja vacsinou mam so sebou pumpu, 2nahradne duse, lepenie, imbusaky, naradicko (srobovak, noznice, kluce) a povacsinou v batohu. A vy?
Co odporucate este nosit?
naco su ti noznice?
ja mam malu tasticku pod sedlo kde mam dusu,lepenie.mont paku,inbusy5 in 1a handricku a pumpa na rame pod kosikon -finito
bola aj nitovacka ale posla pri nitovani puk a bola v p..eli
v tejto teme mi islo len o to, co si dat do dresu a co do kapsiciek, aby som nechodil ako klokan na chrbte a zaroven sa neobaval, ze nieco po ceste v lese stratim..ved aj peniaze a doklady predpokladam, ze nosite so sebou, tak kam s nimi? Kam nejaku light vetrovku a tak? kam nejaky doping, jedlo, keksy...
(a) dlhy rukav / vesta a horalka vo vreckach na drese
(b) dlhy rukav / vesta a 2+ horaliek, fotak, peniaze, mobil v Oscarovi
(c) dlhy rukav a vesta, svačina a horalky, fotak(y), peniaze, doklady a ine hluposti v ruksaku
mimochodom, po vlastnej skusenosti, okrem naradia, pumpy, lepenia a duse je dobre vozit aj nahradnu patku prehadzovacky
na rame mam tak maximalne tachometer a pulzak..