Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim Vas, uz roky mam stare fotky mojho deda na cyklistickych pretekoch. Vyrastal a dlho zil vo Francuzsku, zial uz davno nieje medzi nami. Podla vsetkych informacii z jeho rozpravania, mi vie babka povedat iba to, ze pretekal vo Francuzsku a udajne su tieto fotky z Tour de France. Hladal som v historii pretekarov Tour, ale jeho meno som nenasiel. Preto sa obraciam na vas, ci by mi vedel niekto aspon povedat, za aky tym to mohol jazdit (podla dresu), ake preteky to mohli byt, aky bicykel to ma, atd.. Snazim sa ziskat akekolvek informacie a budem za ne velmi vdacny.

Prílohy:

Scan10009.JPG
Scan10009.JPG 282.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Scan10008 UP 2.jpg
Scan10008 UP 2.jpg 1.29 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.03.2012 - 14:33:41
00
No ja Ti s tym nepomozem, ale celkom ma zaujalo to vedenie retaze, napnutie, nemas foto s lepsim rozlisenim ?
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 14:38:01
00
Ked si das zobrazit obrazok, druha ikona zprava (dole) ti fotku zobrazi v plnom rozliseni..
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 14:41:27
00
parádny napinák ma na tej fotke :) ešte keby si nám dal meno...
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 15:19:00
00
Podla mňa jazdil za Československé dráhy :)
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 15:19:40
00
Dik,ja lama :),
ináč parádny bajk
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 15:19:43
00
No jo CSD, to ma matie.. Ale fotky su zarucene z Francuzska, aj podla oblecenia ludi, aj podla toho, ze su v tom dave jeho znami z FR. Inak volal sa Stefan Plevcik. Malo by to byt okolo roku 1940 +-5 rokov. Na Slovensko sa vratil az po vojne, kedze viem, ze vo vojne bojoval za FR.
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 15:43:18
00
noo to co sem napisal root mozno ani nema daleko od pravdy :) ci ten dres nahodou nemal fakt z domova. aj to logo tam ma podobne.

Prílohy:

Logo csd.jpg
Logo csd.jpg 30.49 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.03.2012 - 16:01:43
00
Je to mozne, aj podla toho znaku by to fakt sedelo. Aj tie 2 cierne pasy na drese su potom mozno umyselne zvolene - akoze kolaje. No, trochu som sa v badani posunul. Dik
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 16:07:05
00
od 1940 - 1947 sa TdF nejazdila kvoli 2. sv

skus pozriet na wikipedii, najdes tam dost podrobne o kazdom rocniku vratane konecneho poradia

vid. napr : http://en.wikipedia.org/wiki/1935_Tour_de_France
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 16:09:14
00
Tak potom to bolo pred 1940. Tak ma napada, ci by to mohla byt nejaka kvalifikacia. Inak, nasiel som teraz na nete bike, ktory sa tomu najviac podoba. Umberto Dei, taliansky top model pre roky 1925-1940.

Prílohy:

1935m-sr.jpg
1935m-sr.jpg 69.92 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.03.2012 - 16:28:39
00
Tak ten bike by som si vedel predstaviť doma. 1*.
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 16:32:12
00
Bolo to asi pred vojnou - po vojne sa už zacali ukazovať prehadzovače častejšie. Lenže ak mal vtedy dedo niečo cez dvadsať, tak sa musel narodiť pred rokom 1920, t. j. už by mal viac ako 90 rokov. Nuž a najstarší cyklistický pamätník, ktorého poznám, Kamil Haťapka, mal pred pár dňami 80. Ak sa vrátil domov po vojne a náhodou sa motal ešte chvíľu okolo bicyklov, tak vtedy Kamil začínal. Keď ho niekedy náhodou stretnem, tak sa ho môžem opýtať, či mu to meno niečo nehovorí. Ak nezabudnem na to vyššie spomínané meno, tiež už mám svoje roky ...
Zobraziť komentár 12.03.2012 - 22:00:04
00
JoKo, narodil sa v 1919 a zomrel v 1979.. Ja som ho uz nezazil. Podla mojich informacii, po prichode na Slovensko sa uz bicyklovaniu nevenoval. Vraj jazdil iba vo FR. Ale ak budes niekedy s tym panom a nahodou si spomenies na tuto temu, budem rad ak sa opytas, dakujem. Aj ked myslim, ze o nom nebude vediet.. Inak, tiez som si vsimol, ze tie neskorsie bicykle uz mali riesene prevody a nemali tie "napinaky", takze to bolo pred 1940, pred vojnou, co si vlastne tiez napisal. Takze mohol mal okolo 18-20 rokov. Aj taketo male info ma tesia. :y:
Zobraziť komentár 13.03.2012 - 00:42:15
00
TdF dosť pravdepodobne nešiel. To bola od začiatku akcia pre profesionálnych cyklistov a má dosť dobre zdokumentovanú históriu. Češi sa v nej vŕtali a keby narazili na slovansky znejúce meno, tak by pátrali, kto to bol. Nenarazili na Otakara Rozvodu, ktorý bol údajne prvým českým profesionálom a mal aj po vojne štartovať na TdF, avšak vo výsledkoch ho nenašli.
To však samozrejme neznamená, že vo Francúzsku nepretekal.
Ak veľmi chceš pátrať, skús niekde zistiť (možno si rodičia spomenú, však určite im ako deťom rozprával o mladosti), kde žil. Mesto alebo oblasť. A máš dve možnosti - ísť na dovolenku do tej oblasti a s niekým, kto vie po francúzsky, presnoriť miestne knižnice a prehľadať lokálne noviny z toho obdobia. Ak jazdil preteky na celoštátnej úrovni, tak v lokálnych novinách sa s ním určite chválili. Ak bol dobrý v rámci oblasti, tak ho možno nájdeš vo výsledkoch.
Druhá možnosť je, že opäť zistíš, kde žil, aký to bol department, na stránke francúzskej cyklistickej federácie si nájdeš aká organizácia zastrešuje cyklistiku v departmente, no a potom už budeš na stránke tej organizácie lustrovať cyklistické kluby. Tie, čo vznikli po vojne sú nezaujímavé, tie čo pred vojnou oslovíš (vo francúzštine, s angličtinou sa nechytáš). V krátkosti im vysvetlíš, že si cyklista a hľadáš stopy po svojom dedovi, ktorý žil a pretekal v ich regióne. A či nemajú archív a nekukli by do neho, či náhodou nebol v ich klube. Alebo či by podľa fotky nevedeli pamätníci zistiť, ktorý klub v tom čase používal taký dres. Malá šanca, ale jeden nikdy nevie.

To CSD môže síce znamenať československých železničiarov, ale môže to byť napríklad skratka Club de Sport Dijon (alebo iného mesta (oblasti) začínajúcej na D. Ale to okrídlené koleso sa naozaj väčšinou používa v doprave...
Zobraziť komentár 13.03.2012 - 20:28:06
00
keyboard_arrow_up