Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím,
chcel by som sa podeliť s nie dobrou skúsenosťou z denného tábora z BA.
Som jeden z "postihnutých" rodičov.
Pripájam list - sťažnosť , ktorá je od iného rodiča. Až odtiaľ som sa dozvedel o čo išlo. Moje dieťa mi vôbec nechcelo prezradiť podrobnosti.

Zajtra sa o tom idem osobne pobaviť s majiteľkou OZ, ktorá denný tábor organizuje.

Teda ak máte tipy, rady, kam poslať podnety na aké úrady, pomôže mi to. V tomto fakt nemám skúsenosti .
Dík.
Zobraziť komentár 04.08.2021 - 21:02:46
00
Dobrý deň,

Včera, v pondelok 02.08.2021 sklamanie z tábora organizované XYZ začalo a napriek silnému dúfaniu, že sa jednalo len o prvý deň a nebola dobrá konštelácia hviezd a ďalej bude všetko už len dobre, sklamanie pokračuje aj dnes.

Ani neviem čo by bolo horšie, či stav že o tom neviete alebo že sa to deje s vašim súhlasom.

Začnem v režime, že vás idem len informovať o zážitkoch z pondelka a utorka.

1. Potvrdenie pre zamestnávateľa som v pondelok dostal bez pečiatky a podpisu. Je utorok a bez zmeny, lebo tam vraj nebol nikto s pečiatkou.

2. WC zanedbané a bez toaletného papiera - pondelok. V utorok sme sa pripravili.

3. A určite najhoršie sú nepríjemné inštruktorky, ktoré šikanujú a drezúrujú deti a natáčajú si ich na video pri drepovaní za trest, vraj pre vlastnú zábavu. Zjavne majú problém so základnou slušnosťou a či absolvovali nejaké školenie alebo aspoň poučenie ako sa majú správať k iným osobám, to viete len vy.

Len stručné zhrnutie fungovania tréneriek:

- nepovedia, poriadne nevysvetlia čo majú deti robiť,

- neochota odpovedať, keď sa ich deti pýtajú,

- nahnevajú sa, keď niečo deti nevedia a bez problémov ich ponižujú a prezentujú neúspech pred ostatnými, namiesto ukázania ako to majú robiť správne.
- opakovane hovoria, že sú najhorší turnus, komunikácia medzi inštruktorkami je vulgárna, často sú na mobile, instagrame, atď.

4. Rozdeľovanie desiaty bez dodržania akýchkoľvek hygienických štandardov najmä v covid dobe (trhanie závinu rukami a podávanie).

5. Žiadny súhlas so zverejnením fotiek dieťaťa v dobe GDPR je ozaj arogancia divokého západu.

Samozrejme, že neviem mená animátoriek, lebo žiadne menovky nenosia a predstavenie ak aj bolo, tak asi veľmi diétne.
Je mi to naozaj veľmi ľúto, lebo som predpokladal niečo úplne iné a hlavne profesionálnejšie.
Pravdepodobne pri biznis úvahách vychádzate z toho, že v BA sa predá všetko...

Asi je jasné, že na základe týchto zážitkov nebudeme od 04.08.2021 pokračovať v tábore a dobré recenzie pre vašu firmu a program nemôžu byt.

Začal som to písať ako informáciu pre vás, ale končiť to budem informáciou o pripravovaných sťažnostiach od viacerých rodičov, pravdepodobným podnetom na Úrad na ochranu osobných údajov a asi sa u vás zastaví aj hygiena. Či venovať pozornosť aj nevhodnému správaniu animátoriek s prvkami šikany, to nechám na iných.
Napr. na tých, ktorých dieťa sa skrývalo za koňom a plakalo.

Takéto služby v priemerne slušnej spoločnosti nemôžu byť ponechané bez povšimnutia a len zaplatené a ešte aj bez potvrdenia prevzatia peňazí.

Hry na tvrdenie proti tvrdeniu a precitlivelosť detí či rodičov v tomto prípade sú úplne irelevantné. Pravidelne sa zúčastňujeme rôznych táborov a s týmto sme sa stretli prvýkrát.

Ak je cieľ vypestovať v deťoch pozitívny vzťah k hocičomu tak takýto prístup učiteľa (trénera, animátora) znechutí čokoľvek.
Zobraziť komentár 04.08.2021 - 21:03:10
00
Sice ti neporadim ako riesit staznost, ale ako rodica z Ba ma zaujima o aky tabor/oz ide, kludne aj len do spravy
Zobraziť komentár 04.08.2021 - 22:00:58
00
akoze, nemam dieta ani nie som v BA, ale vzdy ma fascinuje, ze niekto napise zlu skusenost a vycenzuruje kde ju zazil (v teme bikeshopov oblubene)
aku hodnotu ma ten prispevok potom?
Zobraziť komentár 05.08.2021 - 00:55:55
09
Ešte som sa s majiteľkou osobne nebavil. Až dnes idem. Ak sa mi to potvrdí, tak napíšem samozrejme.
Zobraziť komentár 05.08.2021 - 08:30:00
00
A to bol cyklotábor?
Zobraziť komentár 05.08.2021 - 11:16:02
00
Toto je organizátor.
http://www.dosedla.sk/
Zobraziť komentár 05.08.2021 - 15:23:24
01
no toto, zeby konickarky boli taketo neprijemne osoby? kto by to bol cakal... :)
Zobraziť komentár 05.08.2021 - 15:39:02
01
dobra tema, postupne tu ma viac clenov deti v danom veku. my zial musime tabory vyuzivat takmer cele leto, a zatial mame len dobre a lepsie skusenosti. mali sme aj cyklo tabor Bajkeri, a spokojnost. no z toho vsetkeho ak mam niekomu nieco odporucit, urcite lezecky v K2. tam chodi syn nateseny, prvy krat bez akejkolvek skusenosti, evidentne jeden z najmladsich a po tyzdni chcel aby sme nakupili lezecky, uvaz, magnezium, prilbu a lana. naucili ho vyliezt na tie 15 m steny tak, ze si to uziva, a vzdy chce prist hned na zaciatku a odist nakonci, co je detsky signal, ze je tam vazne spokojny.
Zobraziť komentár 06.08.2021 - 13:55:34
05
Ja mám dobré skúsenosti s Medvedicou v Bratislave
Zobraziť komentár 10.08.2021 - 16:27:30
02
keyboard_arrow_up