Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ti tam dajú akurát tak po hube a nie pokutu...
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 20:09:38
00
Tak hoši: Farbu , štetec a ideme to všetko pomaľovať na cyklotrasy :lol:
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 20:37:25
00
To nie je zas také jednoduché :D
IMHO nebol by asi až taký problém vybaviť ako cyklotrasy aj niektoré úseky v NP, len sa musí nájsť niekto, kto to vypapieruje, a niekto, kto to zaplatí - žiada sa vlastne o výnimku zo zákona na ochranu prírody a krajiny, čo stojí asi 65 €. Napr. čo sa týka hrebeňa Ružomberok - Krížna, tam nevidím enviro problém a ide v podstate len o to, aby istá turistická značka bola zároveň uznaná aj ako cyklotrasa.
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 21:20:02
00
ten článok na sme-ti sa mi zdá napísaný trochu zavádzajúco s cieľom pobúriť. (minule som taký čítal o sťahovaní hudbu- samé bludy nesúhlasiace so zákonom).

Vraj že na vstup do súkromného lesa treba povolenie. Ja viem tak že podľa lesného zákona môže ísť hocikto aj do súkromného lesa a majitel si tam nemôže ani plot postaviť ani nič.
Alebo sa mýlim?

A mám takú otázku: tam kde je asfaltka alebo poľná cesta môžem ísť na biku? (myslím tým poľnú cestu širokú ako pre auto, nie nejaký chodník).

A keď je tam rampa ? (to chápem ako zákaz motorovým vozidlám).

Ja to skôr celý zákon chápem tak že po novom sa nemôže jazdiť hocikade (po koreňoch, lesných chodníčkoch a pod. ) ale kde je cesta (poľná alebo asfalt) a nieje tam chránené územie tak sa môže.
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 22:11:52
00
Tuleník nekomplikuj - pokiaľ ťa nikto nevidí maľovať "C"-éčka, tak ťa nikto nebude naháňať, prečo nemáš povolenie... A za dva dni môžeš jazdíť, však je to vyznačený cyklochodník.
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 22:12:57
00
Ti tam dajú akurát tak po hube a nie pokutu...

Mám čierny pás v karate a navyše som vždy nabudený bororom. :twisted: :twisted:
Zobraziť komentár 11.08.2009 - 23:35:16
00
To nie je zas také jednoduché :D
IMHO nebol by asi až taký problém vybaviť ako cyklotrasy aj niektoré úseky v NP, len sa musí nájsť niekto, kto to vypapieruje, a niekto, kto to zaplatí - žiada sa vlastne o výnimku zo zákona na ochranu prírody a krajiny, čo stojí asi 65 €. Napr. čo sa týka hrebeňa Ružomberok - Krížna, tam nevidím enviro problém a ide v podstate len o to, aby istá turistická značka bola zároveň uznaná aj ako cyklotrasa.

Ej keby sa tak podarilo zlegalizovať túto hrebeňovku, to by bola nádhera.
Možno by to mohla skúsiť SloMBA.
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 08:57:36
00
A mám takú otázku: tam kde je asfaltka alebo poľná cesta môžem ísť na biku? (myslím tým poľnú cestu širokú ako pre auto, nie nejaký chodník).

Tulenik ti uz odpovedal, zavisi od stupna ochrany. v NParku nie ak nie je vyznacena ako cyklotrasa(aj asfaltka na ktorej je zakaz vjazdu).
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 09:48:44
00
LOCK prosim .. alebo skor DELETE

dalsie vlakno oničom. ani raz som est nestretol cloveka ktory by bol povereny ma zastavit a odkázať na inu trasu nedajbože pokutovať. A to som jazdil vo všetkých stupňoch ochrany. Čo viem, tak v našom riegione sa ale dosť tvrdo zamerali na motorkárov. Jak zo strany jednotlivých polovníckych združení , urbariátov ktoré su v rpiamo spojení s policiou. A hlavne na pohraničí kde operujú konské hliadky.

ako perličku na záver azda len to, že nedávno v USA asociacia združujúca narodne parky po študiach dospela k záveru že cyklista neškodí svojím pohybom v krajine viac ako peší turista či kone a do niekolkých narodnychparkov povolila vstup aj cyklistom. Po čase planuje tento zákaz zrušiť vo aj vo všetkých ostatných rezerváciach aparkoch po USA.
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 12:54:35
00
Líška toto sa určite cykloamerikánskej asociácii nebude páčiť. Oni vlastne prídu o robotu a dôležitosť. hehe
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 13:03:19
00
tulene na hrad :mrgreen: ten hreben Ružomberok - Krížna som sice este nesiel na biku,ale mam to v hlave uz nejaku tu dobu,vyzera to tam bikovatelne a cyklotrasa je z Podsuchej-Smrekovica a kdesi este dalej,neviem kde to konci...
Shogun mali by sa toho ujat v prvom rade niekto zo skusenych miestnych bikerov a na zaklade toho spolupraca SLOMBY.
k teme-nekuvikat,dost stresu bolo narobene "lesnym zakonom"...
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 13:22:24
00
ale kdeže. Ja sa na to dívam i inej strany. Ja vidím rotujuce kolesá peňazí ktoré cykloturistika do regionu/rezervacie prinesie, a takisto aj samotnej organizaci/spolku ktora sa o park stara. čiže v konečnom dosledku môže tento fakt len prispieť. predsalen to povedomie je uplne iné. samotní amici strasne lipnu na veciach ktore si povazuju za svoje.
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 13:23:44
00
keyboard_arrow_up