Do mŕtva :)
Sú už mŕtve, či ešte jednu zimu dajú? 😅
kladka ma tiez zujala. ale hadam, ze na nej bolo tolko zashnuteho maziva s bordelom, ze bolo vidiet v akom je stave az po jej vycisteni :-)
No ty vole... 😀
Tým platničkám ešte rozumiem, to sa dá "pri troche šťastia" dosiahnuť aj počas jedného blatového MTB maratónu, no tá kladka je totálny masaker. Tam by som sa možno aj normálne hádal, či to nie je AI 😀
Takže dopredu si ho nahodil, keď už bol "mŕtvy" 😁
ne ne ne ;), nebol mrtvy koncom 2024, to by som na nom nenajazdil dalsich parsto km (mozno/asi aj nad tisíc). Presnú evidenciu nevediem, prehadzujem ako príde/podľa potreby, pri defekte atd, dohladavat by sa dalo, ale zložito. Aspoň v niecom mas pravdu, nejaky cas bol urcite aj na zadnom kolese, aj par flekovych prebrzdeni prezil, minimalne 2 co si pamätám.
Ten plášť už bol IMHO mŕtvy koncom minulej sezóny 2024 a nie až v Auguste 2025 😀 na prednom kolese sa určite túto sezónu takto nezodral 🤔
Zopár z kamaratovho servisu 😂
to ma nastastie minulo, aj ked som po tých starých slr kolach dlho uvažoval...
prred rokom som kupoval žene kolesa mavic AL na cestak s ID 360.. tam jej to vydrží, pri najazde 1000km ročne
To si este nemal FTSL orechy na cestych, to je len hnoj 😄 este je to aj na ***** vymyslene
Inak celkovo sa mi zda cely Mavic riadny hnoj, na to ze je to taky velky vyrobca s takou dlhou tradiciou.
Pozeral som pred par dnami nejake ich kolesa a celkovo technologie a veru by som si dnes od nich nekupil vobec nic.
.....ja tieto časti mažem týmto mazivom :
https://www.bardiauto.sk/webshop/villam-akciok/0/0/-LM3552/-LM3510
Žiadny problém s nimi nemám...3je kolesa s dt a ac nábojmi....vždy samozrejme telo namažem vazelinkou
XD kazety sa ti nezapekajú na orechu? To je tiež častý problém
Kôli tomuto problemu sh kaziet som na mtb prešiel na xd orechy a kazety už ma to nebavilo riešit....na cestaku sa to tak silno ne mačká
Dobra pankacina 😀 Mne skor napadlo pouzit na to nejaku lamelku z pruzinoveho plechu, zo stareho piloveho listu...napriklad.
Marí sa mi, že sa do tých medzier na styčných plochách zvykli vkladať rozklepané ihly z injekčných striekačiek. Ale osobne som to nikdy neskúšal, tak neviem potvrdiť funkčnosť takého riešenia.
Ano.
alebo dat ocelovy orech a mat pokoj :-)
Ložiská sa točia (ľahko)?
Viem si predstavit upravu a pridanie nejakej "anti-bite" platnicky z tvrdeho materialu. Ale za bezny stav to, co je na fotke, nepovazujem.
posledný komentár: 22. 9. 2025 o 1:02