P.S. Este mam jedny stare Shimano cykloturisticke tretry (moje prve SPD). Sice uz podrazka doziva, ale este sa nevzdala, tak ich este stale deriem na zimnych vyjazdoch kedze nemaju odvetranie a teda su na zimu celkom OK. Aj tie sem mozno raz pridam. Oscarku som musel zlikvidovat asi po cca 20 rokoch, lebo sa rozpadla vo svoch, ale napr. Camelbak Blowfish z roku 2005 este stale sluzi.
Tak a je to tu... Tieto tretry minuly rok dosiahli plnoletost. Inak povedane zakupene boli cca v marci 2005. Dorazil ich az Malokarpatsky cyklokros 26. 12. 2023, ked zostarnuta guma na podrazke lavej z nich definitivne nezvladla preliezanie s bajkom v rukach po padnutych stromoch. Zazil som v nich neskutocne vela a je aj neskutocne, kolko toho vydrzali. Skalne turisticke vlozky a preliezacky stromov s bajkom v rukach ani nespocitam. Takze prilbu dole pred kvalitou Shimana a pred tym, v akom stave je po tolkych rokoch zvrsok. Fakt su v stave, ze keby tam obuvnik nalepil novu podrazku a zlepil to s tou plastovo-sklolaminatovou medzipodosvou, tak mozu sluzit hadam dalsich 10 rokov. Cest ich pamiatke.
Vsak su to cyklo-turisticke tretry a podla toho aj boli pouzivane. O to väcsie uznanie im patri za to, kolko vydrzali. Inak posledne roky sa uz chodilo po "kufroch" kedze tie uz neboli pod urovnou podrazky. A aj tie kufre maju skoro 19 rokov.
Jezus: oproti tomu som mal doma v krabici nove karbonove specialized a ked som sa rozhodol ich nosit, po mesiaci sa rozdrolila a rozpadna podrazka a to som v nich chodil len par metrov k bufetu. A este aj sa odliepala.
mal som kedysi take modre - mali rovnaku podrazku a tiez som ich jazdil strasne dlho no do mrtva som ich nedal. potom som mal m089 ale tie mali trosku nestastnu konstrukciu zvrsku a odisli pomerne rychlo. no terajsie me4 maju nabeh na velmi dlhu zivotnost.
Kufre 19 rokov? Ja musím kufre na MTB aj ceste meniť, lebo keď sa vymačkajú, tak to kolená pocítia. Najdlhšie som mal kufre na zimných MTB tretrách, ale keď po viacerých zimách som nevedel prísť na príčinu bolesti kolena a videl som tie vymačkané kufre (aj kov sa dá sústavným tlakom vymačkať) tak som ich vymenil a bolesti kolena razom boli preč. Na letných MTB mením tak raz za 2 roky možno, na cestných raz za rok, tie idú rýchlo dole a kolená to cítia…
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.instagram.com/reel/CyuEU1Jpu-k/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D
Tak a je to tu... Tieto tretry minuly rok dosiahli plnoletost.
Neskoro skusas nenapadne zistovat ci su volne, tie si uz zarezervoval Dudo. A snurky a vlozky si nechavam ja.