nevie niekto poradit ako zauctovat nasledovny priklad:
Společnost XENA vyřazuje stroj, který vkládá do společnosti ANEX (podstatný vliv). Akcie v hodnotě 120 000,- Kč hodlá splatit vkladem vyřazovaného stroje. Pořizovací cena stroje činí 180 000,- Kč a dosavadní výše oprávek činí 60 000 Kč. Odvoďte související operace a zaúčtujte je.
riesenie by malo byt viacmenej toto, len tam chyba ten krok ohladom akcii: copyrightimg192.imageshack.us img192.imageshack.us
Však:
krok 2: navýšenie hodnoty investície z dôvodu zvýšenia ZI (akcií)/zaúčtovnaie záväzku z nesplateného vkladu
krok 3: zrušenie záväzku/odpis zostatkovej hodnoty stroja
Tak na tretí krát som si to prečítal už naozaj celé. Ak tomu dobre rozumiem, tak to prvé je znenie nejakej domácej úlohy a to druhé ste niekde našli s podobným zadaním aj s riešením?
Rozdiel medzi tými dvoma - veta Akcie v hodnotě 120 000,- Kč hodlá splatit vkladem vyřazovaného stroje. - je v tom riešení pokrytá.
Ak ti to stačí zajtra (vlastne dnes) večer, tak pozriem v robote do postupov účtovania. Chýba mi tam vznik záväzku voči Anexu a jeho splnenie. Možno je to ten druhý krok, ale nie som si istý. Už 5 rokov aktívne neúčtujem, rovnako dlho nepôsobím v podnikateľskej sfére... Zakladanie dcéry, prípadne navyšovanie základného imanie som riešil tak pred 10-15 rokmi. Aj nemec začína vyhrávať...
Prípadne pošli PM Saldi, tá je účtovníčka.
ucto som mal sice pred 2 rokmi... no nie toto nase slovenske
ale to riesenie urcite nieje kompletne, pretoze ti tam urcite chyba prave to pozadovane splatenie tych akcii.
cize na jednej strane si odpises 120tis... a na druhej pravdepodobne tiez, kedze ide o splatenie a nie kupenie.... no ale asi som ti aj tak moc nepomohol
Joko - chýba ti závázok - pozri môj druhý príspevok, krok 2
Kimlo - chýba ti splatenie akcií - detto, krok 3 (deje sa "sučastne" s krokom 4). Splatenie je predsa tým strojom, ktorý u seba odpíšeš .
Čo tam chýba je ocenenie toho majetku znalcom, ale to je na takýto "školský" príklad zbytočné zavádzanie realitou...
ja som ucto mal na strednej, aj maturu z neho mam za 1.. vlastne som ho vedel lepsie ako ucitelka ktora nas ho ucila.. len to je skoro 9r dozadu uz, a odvtedy som ho ani nevidel..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len tak narýchlo keď na to pozerám, tak to vyzerá OK.
krok 2: navýšenie hodnoty investície z dôvodu zvýšenia ZI (akcií)/zaúčtovnaie záväzku z nesplateného vkladu
krok 3: zrušenie záväzku/odpis zostatkovej hodnoty stroja
nič mi nechýba
odovzdam priatelke a uvidim ci aj profka je rovnakeho nazoru
Rozdiel medzi tými dvoma - veta Akcie v hodnotě 120 000,- Kč hodlá splatit vkladem vyřazovaného stroje. - je v tom riešení pokrytá.
Samozrejme, bez akýchkoľvek záruk.
Prípadne pošli PM Saldi, tá je účtovníčka.
ale to riesenie urcite nieje kompletne, pretoze ti tam urcite chyba prave to pozadovane splatenie tych akcii.
cize na jednej strane si odpises 120tis... a na druhej pravdepodobne tiez, kedze ide o splatenie a nie kupenie.... no ale asi som ti aj tak moc nepomohol
Kimlo - chýba ti splatenie akcií - detto, krok 3 (deje sa "sučastne" s krokom 4). Splatenie je predsa tým strojom, ktorý u seba odpíšeš .
Čo tam chýba je ocenenie toho majetku znalcom, ale to je na takýto "školský" príklad zbytočné zavádzanie realitou...
(potom daj vedieť, že či to tak má byť, veď nikto nie je neomylný..)
no preliezol som to
úprava: Na druhej strane, veď riešia splatenie akcií. To asi živnostníci nebudú.
Moc mi to kecá, ja viem