Marcel, ked uz sme pri tej geometrii... ved zem nie je rovina. Je to (s trochou zovseobecnenia) gula takze jej povrch nemoze byt rovina. Takže páni, práve sme si dokázali, ze ziadni cyklisti nejazdia po rovine.
No a do 300m dĺžky sa vplyv zakrivenia zeme neprejaví v presnosti nivelačného optického alebo laserového zamerania prevýšení. Takže sa kľudne môže uvažovať aj s rovinou.
Minikin - dobrá teória, takže si práve zrušil termín "vodorovne" keďže ani voda na povrchu zeme nieje v rovine Výlet dlhší ako 300m, bude teda už "krúženie po zemeguli" ak to dobre chápem ...
Každopádne nechcem vám kaziť radosť zo šlapania po rovine, to nebolo cieľom môjho príspevku. Kľudne pokračujte.
ivast: tak ano, prisne vzato je Zem trosku zemiakoidna. A pokial sa berie v uvahu posobenie gravitacie, tak tiez je trosku mimo gulatost. Holt, uz ani to nie je co byvalo
inak dnes by sa mi ebike zišiel som totálne vyčerpaný po víkende ale dnes sa už chcem ísť trochu vyvetrať .. no a keby mám ebike tak by som kľudne bez námahy aj 50-60 km v kopcoch za 2 hodky s pivom zvládol ... takto dám možno 10-15 km bez piva po rovine a budem rád, že som rád
Zem (zemegula) má presný tvar. Volá sa geoid...
Dnes ma predbehol žiletkár, povedzme o generáciu starší a asi tým pomerom ako vek bol aj váhovo. Najprv som na to sral a potom, že však využijem to, chvíľu trvalo kým som ho dobehol a potom mu hovorím zozadu, že "nevadí, keď sa zavesím?" On niečo zamrmlal po maďarsky ale nepridal, tak som sa viezol za ním, išiel občas poriadne rýchlo ale do kopca nevládal tak som ho predbehol a tlačil odušu, navrchu ma obvinil, že "(niečo po maďarsky)íbajk, hehe"... Potom som ho ťahal už ja na "ýbajku" ktorý ale nepotrebuje elektriku ale ju vyrába
Dnes mi boli rozsirene obzory. Siel som autom a v strede sidliska v protismere po ceste nieco... Spomalil som, nech zistim co. Predu to malo jedno svetlo, sedela na tom tetka bez prilby. Az ked som to minal som zistil, ze to bol bezny invalidny vozik, akosi posadeny a malej elektrokolobezke. V beznej premavke, autobusy, kopu aut iducich z roboty.
Ucime sa kazdy den. Sry ze nehejtujem ebabetarov, ale nejak mi to pripomenulo tuto temu, takze prosim berme aj toto ako taky ich preneseny hejt
včera sm mal "traumatizujúci" zážitok:
1. bol som sa po E bajkovať po okoli a pozdravilo ma 98 % okoloidúcich
(áno priznávam sa, tvrdo a nekorektne som provokoval, zdravil som prvý, aj svoje potenciálne deti s vnúčatami)
2. nestretol som žiadneho "E snehuliaka",
3. prezrel som si celý aliexpress pelotón profi teamov z Tour na MTB (jednoznačne vedie odsávačovo bateriová skupina cca 5 ks)
4. sklamaním bolo žiadne ružové GIRO (zatial)
5. sklamaním 2 bolo, že bio spolujazdec prestal hore kopcom komunikovať (stáva sa mu to opakovane, ale kúpil pivo, bolo mu odpustené)
prajem pekný deň
kontrolky z velína hlásia 100 % odchádzam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"letia dve stíhačky a jedna nestíha"
alebo
"idú dve babky z lesa a stredná zakopne"
Minikin - dobrá teória, takže si práve zrušil termín "vodorovne" keďže ani voda na povrchu zeme nieje v rovine
Každopádne nechcem vám kaziť radosť zo šlapania po rovine, to nebolo cieľom môjho príspevku. Kľudne pokračujte.
„Nebudem vám to dvakrát opakovať: opakovanie je matka múdrosti!“
Vojto Haring
to je hrozné toto
Dnes ma predbehol žiletkár, povedzme o generáciu starší a asi tým pomerom ako vek bol aj váhovo. Najprv som na to sral a potom, že však využijem to, chvíľu trvalo kým som ho dobehol a potom mu hovorím zozadu, že "nevadí, keď sa zavesím?" On niečo zamrmlal po maďarsky ale nepridal, tak som sa viezol za ním, išiel občas poriadne rýchlo ale do kopca nevládal tak som ho predbehol a tlačil odušu, navrchu ma obvinil, že "(niečo po maďarsky)íbajk, hehe"... Potom som ho ťahal už ja na "ýbajku" ktorý ale nepotrebuje elektriku ale ju vyrába
mas negativny ebajk
Ucime sa kazdy den. Sry ze nehejtujem ebabetarov, ale nejak mi to pripomenulo tuto temu, takze prosim berme aj toto ako taky ich preneseny hejt
EDIT: FOP!
1. bol som sa po E bajkovať po okoli a pozdravilo ma 98 % okoloidúcich
(áno priznávam sa, tvrdo a nekorektne som provokoval, zdravil som prvý, aj svoje potenciálne deti s vnúčatami)
2. nestretol som žiadneho "E snehuliaka",
3. prezrel som si celý aliexpress pelotón profi teamov z Tour na MTB (jednoznačne vedie odsávačovo bateriová skupina cca 5 ks)
4. sklamaním bolo žiadne ružové GIRO (zatial)
5. sklamaním 2 bolo, že bio spolujazdec prestal hore kopcom komunikovať
prajem pekný deň
kontrolky z velína hlásia 100 % odchádzam