ved cely problem toho trail hunterovo videa, že to porovnaval na cas. Len z porovnania bolo vidieŤ že na e-biku prešiel o 12km a 300 výskovych viac a 2min kratšie s priemerkou o 7km/h vyssou. Naviac ešte na slabšom 65nm motore. Aj tak spalil o 100 kalorii menej na e-biku. Výsledok je že cca za rovnaky čas makaš rovnako:) Mal to porovnat nielen na čas ale mal mat aj rovnaku priemerku , km a výškové. Potom porovnat a to dnešné motory už majú 85nm nehovoriac že jazdil cisto teren a dole trailom sa možno človek viac narobí ako na normálnom bicykli. čiže také marketingové video zrejme aj fajne zaplatené. A dole pod videom je najlajkovanejší príspevok, Ja som vždy hovoril,že na e-biku sa človek namaka viacej ako na klasike:) Pravda sa zisti tak, že si rovnaku trasu idealne čo najťažšiu porovnáš s klasikou tam zistiš ako to je. (krutú pravdu) Z mojho poladu mne to je jedno tieto vaše merania resp zatracovanie e-bikov lebo ja chem prejst 100km a 2500 vyškových po tažkom terene a nato potrebuješ trening ale e-bikom to oklameš resp stačí ti polovičná výkonnosť. Alebo napr dnes po práci idem do Ba a pobeham tam 50km ale už o 20:00 budem doma pri detoch. Je mi uplne jedno akú kondičku mám ide mi o to čo som pojazdil a zvyšný čas môžem ešte pri deťoch tráviť.
taaa...ja sa k deťom vracať nemusím lebo sú už také veľké že idú tiež so mnou na bajk...síce nie 100km ale tie urobím kým sú v škole...a potom ešte idem von s nimi... no čo už ...kondička a roky tréningu
taaa...ja sa k deťom vracať nemusím lebo sú už také veľké že idú tiež so mnou na bajk...síce nie 100km ale tie urobím kým sú v škole...a potom ešte idem von s nimi... no čo už ...kondička a roky tréningu
tak kludne si s detmi na biku dáš 100km kedže ich môžeš ťahať. To su tie výhody. Samozrejme 100km ho neťahám ale tak ideme spolu do lesa. Keď frfle potiahnem:) Minule som chcel aj tu Lto potiahnut a nechcel ani za svet:) bojí sa toho e-biku ako čert kríža asi by si vedel zvyknúť ak by okúsil:) Nemusel by tolko turistikovať.
Ten pocít zdolaného za svoje Vám ten e-bike nedá ani nebudete takí odrovnaný po výjazde ,ani hmlu pred očami posledné km nezažijete(pokial nedôjde baterka:) ale tak má to aj výhody .
A Rakusakom sa topi sneh, tak mozno casom dopracuju aj k zmene zakona. https://www.youtube.com/watch?v=7TzFJoD-o7Y
(Aj ked v praxi je to s jeho dodrziavanim na urovni ako teraz na Slovensku.)
Pokrývať motorom straty valivého odporu a vyššej hmotnosti? Nepokryjeme už rovno aj straty ložísk a pruženia?
len som sa trochu zamyslel, taky brainfart
samozrejme ze niektori to maju vypecene, ze na tazkom prevode letia hore, uz je uplny opak co mam na mysli.
to vsak neznamena ze idem kupovat eb. kolke tisice som usetril zas
V januári operácia srdca, v máji toho istého roku 1000 km na Race through Slovakia. Že to bolo bez motorčeka, je "len" čerešničkou na torte, lebo (ruku na srdce) toto nedá ani kopec cyklistov.
Každopádne, keď Vám niekto bude tvrdiť, že kvôli zdravotným problémom* si musel zaobstarať električku, ukážte mu tento článok. Nikdy nehovor, že sa niečo nedá, lebo vždy sa nájde človek, ktorý nevie, že sa to nedá, a spraví to.
* Týmto nechcem zľahčovať nikoho zdravotné problémy, každý človek je individuálny prípad. Verím, že v tejto téme vieme, na aký typ "ZŤP cyklistov" (schválne v úvodzovkách) bol môj príspevok smerovaný.
To si nemal hovorit lebo teraz ti povie ze ked zabludi palicka do prehadzovacky tak to bude o 200eur drahsie oproti kablovej. Inak zevraj je vo vývoji taka co ju nebude treba nabíjat. Tak som zvedavy ako to vymyslia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chválim
Nech nie si sám..
tak kludne si s detmi na biku dáš 100km kedže ich môžeš ťahať. To su tie výhody. Samozrejme 100km ho neťahám ale tak ideme spolu do lesa. Keď frfle potiahnem:) Minule som chcel aj tu Lto potiahnut a nechcel ani za svet:) bojí sa toho e-biku ako čert kríža asi by si vedel zvyknúť ak by okúsil:) Nemusel by tolko turistikovať.
Ten pocít zdolaného za svoje Vám ten e-bike nedá ani nebudete takí odrovnaný po výjazde ,ani hmlu pred očami posledné km nezažijete(pokial nedôjde baterka:) ale tak má to aj výhody .
Tak zase netreba zabudat, ze primerny Slovak aj do prace zvykne chodit. To nie je obhajoba elektrikarov.
U zapadnych susedov je uz v lesoch privela ludi, tak sa vynaraju aktivity na obmedzenie cyklo.
https://www.bike-forum.cz/forum/zakaz-cyklistu-na-pesinach-a-nezpevnenych-cestach#unread1
A Rakusakom sa topi sneh, tak mozno casom dopracuju aj k zmene zakona.
https://www.youtube.com/watch?v=7TzFJoD-o7Y
(Aj ked v praxi je to s jeho dodrziavanim na urovni ako teraz na Slovensku.)
Som zvedavi, s cim Huliakovci po medvedoch pridu.
Mal som ho na jednom bajku minuly rok, ale uz tam nie je
samozrejme ze niektori to maju vypecene, ze na tazkom prevode letia hore, uz je uplny opak co mam na mysli.
to vsak neznamena ze idem kupovat eb. kolke tisice som usetril zas
Lenze ja chcem
Uz sa ale nalepky e-lenivca a vyuzivaca e-asistencie nezbavis.
Ale ide a este aj posilnujes core a celu hornu cast tela.
Každopádne, keď Vám niekto bude tvrdiť, že kvôli zdravotným problémom* si musel zaobstarať električku, ukážte mu tento článok. Nikdy nehovor, že sa niečo nedá, lebo vždy sa nájde človek, ktorý nevie, že sa to nedá, a spraví to.
https://www.mtbiker.cz/clanky/128314/race-through-slovakia-2024-ultrazavod-ocima-cyklisty-se-silnym-srdcem.html
Pred Tomášom smekám svoj fiktívny klobúk.
* Týmto nechcem zľahčovať nikoho zdravotné problémy, každý človek je individuálny prípad. Verím, že v tejto téme vieme, na aký typ "ZŤP cyklistov" (schválne v úvodzovkách) bol môj príspevok smerovaný.
A preto vždy píšem, že nie som taký starý (mám 70), ani chorý (po oprave srdca a pred výmenou kolena) aby som sa musel voziť na elektrickom bicykli...
To sa teda dost tazko mylis!