Mňa v tých komentoch pod FB príspevkom potešil výraz ZŤP električka. Takže ako vidím, tento výraz, ktorý tu občas použijem, to vnímajú takto aj iní ľudia.
Vždy som bol zásadne proti ebiku až nakoniec jeden zaparkoval u mojej polovičky Jazdíme teraz viac spolu, v pohode zvláda 90km výjazdy a ešte stíha pozerať krásy prírody čo bolo doteraz nepredstaviteľné. Len priemerka je problém, do kopca ma obehne,ale po rovinke si stále ide tým svojím turistickým tempom (do cca 25). Pre určitú skupinu ľudí je toto riešenie, sám sa mu však budem vyhýbať ako čert krížu. V lete berieme biky na Moravu, tam si užijeme príjemnú cykloturistiku ,to bude masaker ?.
Test "bicykla" podla niektorych. tl;dr; klepe prevodovka a motor vela zere.
Test S-Works Turbo Levo 4 - 24 kilové trailové delo za 15+ litrov € s presvedčivým výkonom!
Pozitíva:
111Nm nie sú len na papieri. Na väčšine výšlapových segmentov som zrýchlil o minimálne 20% oproti 85Nm Bosch (tj 4 vs 5min). To si však vyžiadalo svoju daň v spotrebe 850Wh batérie, s ktorou by sa dalo nastúpať okolo 1600-1800 výškových.
Negatíva:
Levo Gen4, výbavou naloženka však s hmotnosťou 24kg rozhodne neohúril. (XL, s pedálmi, trail casing a bez insertov)
V motore občas zaklepe prevodovka, keď ide do záberu.
Mna najviac bavi, ako pri e-lenivcoch vystupuju do popredia uplne nove problemy. Ak neriesia vykon motora, kapacitu baterie a vrstvenie oblecenia pri teplotach okolo 20 stupnov, tak takmer spravidla riesia max. dovolenu hmotnost sustavy. 130 kg je väcsinou na hrane alebo nestaci. Asi netreba pisat viac, aby bolo jasne, ze väcsina z nich nema cez 100 kg preto, ze je nabusena z posilky. Fakt nerozumiem tej mentalite, ze namiesto kupy skutocneho bicykla, vdaka ktoremu by aj mohli nieco zhodit, si radsej kupia nieco, co im umozni vyvazat si špeky dalej a rychlejsie. Vlastne rozumiem, lenivi vzdy hladali lahsiu cestu. Primarna motivacia väcsiny asi znie v duchu hesla "cim skor v dalsom bufete". Presne kategoria ludi, co peso po schodoch nejdu ani jedno poschodie, ved vytah odvezie. A samozrejme 500 metrov na nakup jedine autom, chodza je tiez prezitok. Toto vlastne ani nie je tak celkom hejt, skor smutne konstatovanie kam sa to vdaka motoru a lenivosti posunulo. Prve naznaky buducej Wall-E populacie v realite.
No teda, ?...
Tak toto je asi to najzbytočnejšie vlákno čo som doteraz na internete videl. A keby bolo aspoň na nejakom inom fóre, ale tu sa všeobecne a anonymne urážajú bicyklisti medzi sebou. Uau..
Tiež som bol mladý, a so železnou jedno prevodovou "ukrajinou" som predbehol babetu kedykoľvek.
Takže podľa logiky toho vlákna sú u mňa vlastne leniví úplne všetci čo si uľahčujú šlapanie prevodmi typu 32:52 čo vyzerá ako z motorky, a ktorým je už i 12kg na bicykel veľa.
Nechcem sa nikoho konkrétne dotknúť, ale občas to vyzerá, že dolu je viac koliesok ako hore.
A kebyže som náhodou niekoho trafil, však on sa na moju adresu určite rád ozve, keď inak nevie...čo v takomto vlákne hádam ani nevadí
Na druhú stranu, keby neboli ebajky, títo ľudia by trčali v nákupných centrách alebo doma. Tak aspoň idú na vzduch. Potom míňajú prachy v bufetoch v lese a robia službu nám bajkerom, že máme otvorené bufety aj cez týždeň a v zime. Z toho, čo títo pomíňajú na wrapy, klobásy, burgre v lete a cez víkendy, si majiteľ môže dovoliť dotovať bufet cez týždeň a v zime. Napr. nie tak dávno na Bielom Kríži nad BA nebolo kde sa občerstviť cez týždeň a v zime (Včelín bol v prevádzke len sobotu a nedeľu).
Bufety su ale problem, pretoze tam potom furt jazdia auta. Uz sa necitis nikde bezpecne. Na lesnej ceste auta, kamiony. V lese klince a polovnici, alebo medvede
PetoLov pokiaľ nepriznáš, že sa vozíš na elektrospotrebiči tak toto vlákno má význam.
Pozri sa pravde do očí.
Bicykel sa pohybuje bez motora výlučne silou svalov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Test S-Works Turbo Levo 4 - 24 kilové trailové delo za 15+ litrov € s presvedčivým výkonom!
Pozitíva:
111Nm nie sú len na papieri. Na väčšine výšlapových segmentov som zrýchlil o minimálne 20% oproti 85Nm Bosch (tj 4 vs 5min). To si však vyžiadalo svoju daň v spotrebe 850Wh batérie, s ktorou by sa dalo nastúpať okolo 1600-1800 výškových.
Negatíva:
Levo Gen4, výbavou naloženka však s hmotnosťou 24kg rozhodne neohúril. (XL, s pedálmi, trail casing a bez insertov)
V motore občas zaklepe prevodovka, keď ide do záberu.
Tak toto je asi to najzbytočnejšie vlákno čo som doteraz na internete videl. A keby bolo aspoň na nejakom inom fóre, ale tu sa všeobecne a anonymne urážajú bicyklisti medzi sebou. Uau..
Tiež som bol mladý, a so železnou jedno prevodovou "ukrajinou" som predbehol babetu kedykoľvek.
Takže podľa logiky toho vlákna sú u mňa vlastne leniví úplne všetci čo si uľahčujú šlapanie prevodmi typu 32:52 čo vyzerá ako z motorky, a ktorým je už i 12kg na bicykel veľa.
Nechcem sa nikoho konkrétne dotknúť, ale občas to vyzerá, že dolu je viac koliesok ako hore.
A kebyže som náhodou niekoho trafil, však on sa na moju adresu určite rád ozve, keď inak nevie...čo v takomto vlákne hádam ani nevadí
Ale späť k téme: naoblieka sa to jak do -20, plášte 2,6+ a jazdí to po asfalte.
Pozri sa pravde do očí.
Bicykel sa pohybuje bez motora výlučne silou svalov.
Elektrospotrebič spotrebúva elektrickú energiu.