Vcera som si bol zajazdit, davam sa nabok aby som pustil auto, ale bol to e-biker, za 10 minut uz isiel dole. Celkovo nechapem takemuto 'sportu'. Samozrejme mlady chlap. Dalsi 2 blokuju skoro cely jazdny pruh ako keby nikto nevedel prekrocit tych magickych 25 km/h na rovinke.
Včera som bol svedkom konfliktu medzi trolejbusárom a e-kolobežkárom. Nebudem rozvádzať dôvody. Ale pri slovnej výmene ma pobavila táto diskusia medzi nimi.
Vodič: motorové vozidlá nemajú čo jazdiť v buspruhu, majú tam zákaz.
E-kolobežkár: ale to nie je motorové vozidlo.
Vodič: a čo to teda poháňa?
E-kolobežkár: elektrina.
Vodič: no a tá ide asi kam?
No pre mňa je ten rozdiel obrovský (a áno, je to skratka, ale ovládateľnosť,atd)...využiť bajk bez inštalovaného integrovaného pohonu je zaujímavá vec, v mojej kategórii by som s týmto rád experimentoval...no veď uvidíme ?
Práve že naopak, keď si ....., nech ti ju odtrhne 😈 (hyperbolizujem, ale takí sú aj na motorkách, v autách, na lyžiach atď), ale dávkovanie pomoci si pri tomto skelete viem prestaviť omnoho zaujímavejšie,ako na ebajku...chalani vo videu to pekne rozobrali a chystajú aj ďalšie pokusy 😉
Pekný deň prajem všetkým. Roky už sledujem toto fórum, ale iba ako pasívny čitateľ. V poslednej dobe pozorujem nárast nevraživosti na cyklotrasách, preto som sa rozhodol zaregistrovať a napísať pár viet.
Moja manželka chodí ráno do práce autom, v polovici cesty zastaví, ja vyskočím, vyberiem z kufra auta malý skladací ebike a zvyšných cca 10 km prejdem po cyklotrase na bicykli, nakoľko prácu mám opačným smerom ako žena. Keby ma odviezla do práce bolo by to obchádzkou okolo 40 minút .
Rád sa ráno trošku rozhýbem, chvíľku idem na vlastný pohon, chvíľu si nechám pomôcť motorom a keď sa mi začne ozývať koleno častou bolesťou, pomôžem si tlačítkom - asistentom tlačenia pri jazde, síce len rýchlosťou chôdze cca 6km/h, ale lepšie ako keby som sa mal potom týždeň pchať movalisom.
Poslednú dobu však na cyklotrase sa objavuje taký "nešvar„. Hocikedy mi nejaký cyklista dohovára (nadáva), že táto trasa je iba pre skutočných cyklistov a nie pre mopedy. Pritom pomocný motor ma 250W, PAS režim, a k tomu nemám ani páčku (rukoväť) plynu inštalovanú, aby som spĺňal epac normu, ak by ma kontrolovala polícia. Moja priemerná rýchlosť je do 15km/h, nechodím rýchlejšie, nikoho nepredbieham, relaxujem...
Avšak posledný raz, či skôr už tri krát klasický cyklisti boli na mňa priam agresívni. Mal som strach, že ma doslovne tam uprostred pola "vytrieska", po tom, čo ma chytil pod krkom a pritom som stále hovoril prepáčte, nehnevajte sa, ja idem iba do práce, už mi tie kolená horšie fungujú...
Toto sem píšem iba preto, aby praví cyklisti boli trošku ústretoví aj k ľuďom na ebike (prosím úctivo), s nejakou tou šedinou v brade, oblečených v montérkach, ktorí idú priamo a rovno držiac stopu po krajnici cyklotrasy malou rýchlosťou držiac tlačítko walk assist....
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Jasne niekto ho len tak chytil pod krk a chcel vytrieskat. A teraz tu o svistovi a cokolade.
Ak ano, treba pisat octk a nie na mtbiker. V opacnom pripade bachorky nezeriem.
Jasne niekto ho len tak chytil pod krk a chcel vytrieskat. A teraz tu o svistovi a cokolade.
Pri všetkej úcte voči vám, musím povedať, že sa mýlite, ak tvrdíte, že si vymýšľam. Prečo by som to robil?
Myslíte, že som nechcel to ísť nahlásiť? Chcel. Avšak, čo by som povedal, statný vyšportovaný dvojmetrový obor, zostúpil z bicykla, a chytil ma pod krk a vyčítal mi, že že musel spomaliť a obísť ma po horšej častí cesty, lebo som išiel 6km/h s pomocou walk assist? Že mal päsť pri mojej hlave, ale neudrel ma a ani sa mi priamo nevyhrážal, ale kričal, že nech so svojím črepom neleziem na cyklotrasu? Podľa skúseností viem, že nie je v moci polície riešiť takéto situácie, a končí to rovnako, po troch mesiacoch príde list, že sa prípad zakladá, nepodarilo sa stotožniť podozrivú osobu....
Vy ste iste slušný človek, preto sa vám zdá neuveriteľné, že existujú aj iní menej ohľaduplní ľudia i podobné situácie, a že píšem sem, ale zda sa mi to rozumnejšie z môjho pohľadu.
Viem, ze v strese je tazke konat premyslene, no nabuduce (snad sa nestane) pomoze aspon zapamatat si farbu a znacku bicykla, pripadne dresu toho, čo nerobí dobre meno cyklistom...
(fotit neradim, to moze vyprovokovať k útoku - alebo az pri odchode)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vodič: motorové vozidlá nemajú čo jazdiť v buspruhu, majú tam zákaz.
E-kolobežkár: ale to nie je motorové vozidlo.
Vodič: a čo to teda poháňa?
E-kolobežkár: elektrina.
Vodič: no a tá ide asi kam?
Moja manželka chodí ráno do práce autom, v polovici cesty zastaví, ja vyskočím, vyberiem z kufra auta malý skladací ebike a zvyšných cca 10 km prejdem po cyklotrase na bicykli, nakoľko prácu mám opačným smerom ako žena. Keby ma odviezla do práce bolo by to obchádzkou okolo 40 minút .
Rád sa ráno trošku rozhýbem, chvíľku idem na vlastný pohon, chvíľu si nechám pomôcť motorom a keď sa mi začne ozývať koleno častou bolesťou, pomôžem si tlačítkom - asistentom tlačenia pri jazde, síce len rýchlosťou chôdze cca 6km/h, ale lepšie ako keby som sa mal potom týždeň pchať movalisom.
Poslednú dobu však na cyklotrase sa objavuje taký "nešvar„. Hocikedy mi nejaký cyklista dohovára (nadáva), že táto trasa je iba pre skutočných cyklistov a nie pre mopedy. Pritom pomocný motor ma 250W, PAS režim, a k tomu nemám ani páčku (rukoväť) plynu inštalovanú, aby som spĺňal epac normu, ak by ma kontrolovala polícia. Moja priemerná rýchlosť je do 15km/h, nechodím rýchlejšie, nikoho nepredbieham, relaxujem...
Avšak posledný raz, či skôr už tri krát klasický cyklisti boli na mňa priam agresívni. Mal som strach, že ma doslovne tam uprostred pola "vytrieska", po tom, čo ma chytil pod krkom a pritom som stále hovoril prepáčte, nehnevajte sa, ja idem iba do práce, už mi tie kolená horšie fungujú...
Toto sem píšem iba preto, aby praví cyklisti boli trošku ústretoví aj k ľuďom na ebike (prosím úctivo), s nejakou tou šedinou v brade, oblečených v montérkach, ktorí idú priamo a rovno držiac stopu po krajnici cyklotrasy malou rýchlosťou držiac tlačítko walk assist....
Pri všetkej úcte voči vám, musím povedať, že sa mýlite, ak tvrdíte, že si vymýšľam. Prečo by som to robil?
Myslíte, že som nechcel to ísť nahlásiť? Chcel. Avšak, čo by som povedal, statný vyšportovaný dvojmetrový obor, zostúpil z bicykla, a chytil ma pod krk a vyčítal mi, že že musel spomaliť a obísť ma po horšej častí cesty, lebo som išiel 6km/h s pomocou walk assist? Že mal päsť pri mojej hlave, ale neudrel ma a ani sa mi priamo nevyhrážal, ale kričal, že nech so svojím črepom neleziem na cyklotrasu? Podľa skúseností viem, že nie je v moci polície riešiť takéto situácie, a končí to rovnako, po troch mesiacoch príde list, že sa prípad zakladá, nepodarilo sa stotožniť podozrivú osobu....
Vy ste iste slušný človek, preto sa vám zdá neuveriteľné, že existujú aj iní menej ohľaduplní ľudia i podobné situácie, a že píšem sem, ale zda sa mi to rozumnejšie z môjho pohľadu.
PS: Horné Orešany a okolie
(fotit neradim, to moze vyprovokovať k útoku - alebo az pri odchode)
A teda: kde to bolo? nech vieme