Kúpil som si 2 termosky na jedlo Esbit 0.75L. Majú priemer asi 10cm, výšku cca 16cm. Presne mi pasuju do tej zadnej kapsy. Mám v nich čaj, vydrží ozaj dlho teplý.
Na dlhých vyletoch kde nieje po ceste bufet je fajn mať jedno teplé jedlo denne. Aj v lete. Hlavne polievka. A to nielen na biku. Niekto si rád varí na potulkách. Ja zatiaľ nie.
Moderná doba ponúka náhrady jedla v podobe malých tyčiniek. Nejako ma to neoslovilo. Ovocie je svelé počas túry.
Je jasné že ak sa ebike používa často, je ekonomickejšie si ho kúpiť. Niekto ma celú skialpovu výbavu. Tú si ja radšej požičiam. Požičiavanie však má aj svoje nevýhody...
Myslim ze nielen v cyklistike plati ze pocas vyjazdu palis to co si zjedol den pred tym. Rano si treba dat vydatne, ale dobre stravitelne ranajky a pokial nejdes hranu tak musis vediet vydrzat do podvecernych hodin. Samozrejme ze pocas vyjazdu si treba dat nejaku tycinku, cokoladu, ovocie, ale nie aby som musel brat zo sebou segedinsky gulas v termoobedari
Termoobedár je náhodou parádna vec, ten nosím aj ja.
Keď idem ráno vlakom tak si zoberiem ovsenú kašu,
½ hodinu pred vystúpením ju zjem a ešte sa stihnem aj vykadiť. To už ale nie do obedára.
Polo sorry zasa raz musim nesuhlasit, je to individualne. Su rozne moznosti ako ludom moze fungovat travenie a doplnanie energie a gastro je este dalsia samostatna disciplina. Tymto elaboratom ale v ziadnom pripade nechcem prihrievat polievocku v esuse nejakeho babetistu bo to je dalsi spek do hlodov fora ... ;-]
o.k. .. ja ak viem že budem doma do 15-tej tak mi tie tyčinky stačia (z ovsených vločiek s ovocím a pod.) ak chcem ísť na celý deň tak v zadnom vrecku dresu mám okrem nich jeden toust (2krajce chleba/maslo/saláma/syr/paprika) a okrem toho ešte pár eur ak by mi to náhodou nestačilo - bufet/chata/obchod v dedinách je všade... tam si zvyknem doplniť aj vodu (alebo z nejakého prameňa o ktorom viem že sa dá piť bez následkov)
Raz som bol s kamosom na mincole a hore si vytiahol z ruksaku dozu a v nej mal salat a udene zjedol to tam lyzicou a spokojny si zozjazdoval do strecna do bufetu kde so dorazil hambacom a pivom celkom kajnsmetke
Jak vám môže stačiť jedna, dve, tri ovsené tyčinky... Ja zožeriem kilo a pol banánov, dve jablká, tri štyri croissanty, k tomu milku a liter mlieka a jakžtakž vydržím doobeda...
A to este nepriznal, ze okrem obedara nosi aj piknikovy stolik so stolickou, karafu na vino a sikovnu malu epracku so susickou, lebo niet nic lepsie, ako si to nahodou spotene tricko oprat na lesnej cistinke a po vydatnom segedine vonave zas obliect
Jak vám môže stačiť jedna, dve, tri ovsené tyčinky... Ja zožeriem kilo a pol banánov, dve jablká, tri štyri croissanty, k tomu milku a liter mlieka a jakžtakž vydržím doobeda...
Lenže ty si Korzár! A nejdeš po výkone a rýchlosti ale po vytrvalosti s heslom Čím horšie tým lepšie zhumplujem kamiónsku skladačku.
Dobre si pamätám, že si plánoval nejaký nízkorozpočtový trip?
S e-bikermi sa stretávam čoraz častejšie 90% z nich sú v pohode. Jazdia si (u nás) po cyklotrase do susednej dediny na pivo a späť.
No a potom mám medzi známymi troch majiteľov e-biku, ktorých trochu "rozoberiem":
Kolega (35) používa e-bike na "dochádzanie" za e-autom a cez víkend chodí na ňom na pivo. Z bytu do garáže to má cca 1 km. Ráno ide ten kilometer s eMTB do garáže, do práce cca 4km e-autom a domov opačne. Považuje sa za VEĽKÉHO ekomužíčka. Navrhol som mu, nech chodí do práce bicyklom, že bude ešte viac eko . Máme kde parkovať bicykle - zamknuté a pod dohľadom kamier a vrátnika. Tak mal klasické výhovorky, že nákupy, dážď a podobne. Toho hodnotím, že taký bežný nešportovec, necyklista, iba občas zavadzia na cyklotrase . Aj na eMTB je pomalší ako ja. Je však slušný, nemá problém pustiť rýchlejších. Je taký "do pohody".
Môj rovesník (48) používa eMTB na jazdenie po lesoch a trailoch. Tento má odblokovanú motorku. Hore kopcom to valí jedna radosť . Dole kopcom už trochu zavadzia hlavne na trailoch. Nemá potrebnú techniku jazdy. Samozrejme po výjazde pivo, pivo, pivo a debaty pri pive kecy ako koho "sundal" v kopci ... Je dosť arogantný. Vynucuje si priestor pre seba. Na trailoch nechce nikoho pustiť pred seba. Pár krát som doňho takmer napálil, keď išiel v protismere. Nový bicykel má každé 2 roky. Tohto by som zaradil k tým pár arogantným majiteľom e-MTB. Ako snaží sa športovať, ale ... no napíšem to tak, že kondičku nemá ani na to, aby išiel bez dopomoci po rovine na asfalte ...
Sused, dôchodca (64). Jazdi na e-MTB s vnukmi a manželkou takmer každý deň. Bežne ich stretávam v Levočských vrchoch. Jeho to bicyklovanie baví, motor mu pridáva na výkone a vytrvalosti, aby zvládal jazdy s vnukmi. Ak sa stretneme "v lese" tak nemáme problém chvíľu ísť spolu, porozprávať sa. Z neho ide radosť z bicyklovania. Tohto normálne považujem za cyklistu, športovca. O bicykle (svoje aj vnukov) sa stará sám. Sám ich aj servisuje. Našiel v tom zábavu a vyplnenie času na dôchodku.
Takže keď to zhrniem, na veľa e-cyklistov (majiteľov e-bicyklov) nemôžem hejtovať. Ako v každej skupine aj tu sa dá nájsť niekto, kto robí zlé meno ...
A ešte jeden poznatok. Turisti, chodci, bežci a nešportovci nás nerozlišujú či sme biobikeri alebo električkári.
Tak urcite to ma svoje opodstatnenie ale k tomu rozlisovaniu nesuhlasim, ked som natom musel z donutenia jazdit (firmna akcia) tak na Donovaloch sa nam turisti smiali, ze mame e-* a bez toho by sme ani nevysli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na dlhých vyletoch kde nieje po ceste bufet je fajn mať jedno teplé jedlo denne. Aj v lete. Hlavne polievka. A to nielen na biku. Niekto si rád varí na potulkách. Ja zatiaľ nie.
Moderná doba ponúka náhrady jedla v podobe malých tyčiniek. Nejako ma to neoslovilo. Ovocie je svelé počas túry.
Je jasné že ak sa ebike používa často, je ekonomickejšie si ho kúpiť. Niekto ma celú skialpovu výbavu. Tú si ja radšej požičiam. Požičiavanie však má aj svoje nevýhody...
Keď idem ráno vlakom tak si zoberiem ovsenú kašu,
½ hodinu pred vystúpením ju zjem a ešte sa stihnem aj vykadiť. To už ale nie do obedára.
Lenže ty si Korzár! A nejdeš po výkone a rýchlosti ale po vytrvalosti s heslom Čím horšie tým lepšie zhumplujem kamiónsku skladačku.
Tyčinkári budu asi podobná sorta rýchleho občerstvovania ako tí s energodrinkami. Časom sa vám vnútorné orgány poďakujú.
Dobre si pamätám, že si plánoval nejaký nízkorozpočtový trip?
ja to pivo so sebou aj vozim
No a potom mám medzi známymi troch majiteľov e-biku, ktorých trochu "rozoberiem":
Kolega (35) používa e-bike na "dochádzanie" za e-autom a cez víkend chodí na ňom na pivo. Z bytu do garáže to má cca 1 km. Ráno ide ten kilometer s eMTB do garáže, do práce cca 4km e-autom a domov opačne. Považuje sa za VEĽKÉHO ekomužíčka. Navrhol som mu, nech chodí do práce bicyklom, že bude ešte viac eko
Môj rovesník (48) používa eMTB na jazdenie po lesoch a trailoch. Tento má odblokovanú motorku. Hore kopcom to valí jedna radosť
Sused, dôchodca (64). Jazdi na e-MTB s vnukmi a manželkou takmer každý deň. Bežne ich stretávam v Levočských vrchoch. Jeho to bicyklovanie baví, motor mu pridáva na výkone a vytrvalosti, aby zvládal jazdy s vnukmi. Ak sa stretneme "v lese" tak nemáme problém chvíľu ísť spolu, porozprávať sa. Z neho ide radosť z bicyklovania. Tohto normálne považujem za cyklistu, športovca. O bicykle (svoje aj vnukov) sa stará sám. Sám ich aj servisuje. Našiel v tom zábavu a vyplnenie času na dôchodku.
Takže keď to zhrniem, na veľa e-cyklistov (majiteľov e-bicyklov) nemôžem hejtovať. Ako v každej skupine aj tu sa dá nájsť niekto, kto robí zlé meno ...
A ešte jeden poznatok. Turisti, chodci, bežci a nešportovci nás nerozlišujú či sme biobikeri alebo električkári.