jasnee ...haters gona hate ,"neviem o tom nic ,ale mam jasnu predstavu, ako to (podla mna ) funguje a fungovat ma a vsetci predsa maju zit ako ja ...."
K žiletkárom by som aj ja vedel vyjadriť... Zdravenie sa netreba rozoberať v tomto prípade, väčšinou sú zažratí do svojej jazdy. Skôr ich jazdu najmä po cyklotrase. Dolu kopcom letí a keď ide dieťa oproti tak óóoókurrrŕŕŕ......w....a, potom si zodpovedný sprievod toho dieťaťa musí nadosmrti vyčítať, že niekto kvôli malému nebude mať kom.
Prečo keď má niekto pretekársky bicykel, tak rozum nechá doma na vešiaku? Ako v pohode, nech si ide ale po ceste, kde nebude ohrozovať ostatných, najmä deti.
A k tým, čo myslia, že deti nemajú čo hľadať na cyklo-trase/chodníku/ceste... Vy ste sa učili bicyklovať po ceste, keď bolo možno ¼ áut a nejazdilo sa tak veľmi, lebo aj tá doprava bola ekonomicky menej dostupná a rýchlosť jazdy bola tiež nižšia... Kde sa majú tie deti učiť základy?
Tak... Ťažký kameň som zo srdca zvalil do tejto témy
Prečo keď má niekto pretekársky bicykel, tak rozum nechá doma na vešiaku? Ako v pohode, nech si ide ale po ceste, kde nebude ohrozovať ostatných, najmä deti.
Zaujimave toto citat od sofera a este sofera velkeho nakladaku.
Tam stale cita a pocuva clovek ze co zavadziam na ceste a preco nejazdime po cyklocestach.
corsair: decko moze po chodniku, a k nemu ako sprievod, je dost sirokych miest, kde s ada, ale podstata je v tom, ze nebudem s dietatom sa pchat tam, kde to moze byt nebezpecne. Tj. tam kde jazdia auta, alebo sialenci na bicykloch, alebo dnes hlavne na ekolobezkach. Ono totiz, ak je cyklochodnik nejaka dopravna tepna, brzdis premavku. To iste chodniky v lese. Vidam to casto u nas. Je to neruzmne a neohladuplne a pre nich aj nebezpecne. Ak sa ucis soferovat, tiez nejdes do premavky, ale najprv na trenazer a niekam, kde nie je premavka (parkovisko) atd. Potom, ked uz zvladne co treba sa da.
kvakob: pochybujem, ze za svoje na ebiku pojdes po rovine 40+
Hmmm... A čo ak je jeden takýto chodník v celom okrese... Chodí tam plno ľudí, s deťmi, korčuliari, kolobežkári... Ako sa mám dostať na ten bezpečný úsek? scarinko poslednú vetu som nepochopil ale ja si myslím, že v každej úrovni žitia je ohľadupnosť tá najpotrebnejšia vlastnosť. Nie, že "uhni, lebo ja idem"...
Ale k téme, teraz nabíjam mobil, hodinky a ešte keby som mal čakť kým sa mi bajk nabije tak jazdím len obdeň
No ze od vodicov a hlavne vodicov velkych aut pocuvame (my ziletkari) ako strasne zavadziame na ceste a ze tam nemame co hladat, cesty su predsa pre auta a podobne nezmysly. Preto ma prekvapil tvoj nazor 😉
Ja radsej pojdem po ceste ako sa motat medzi malymi detmi po cyklo. Btw do 10r mozes po chodniku aj so sprievodom.
corsair: to je potom problem, neviem posudit, len som pisal ako to vyzera u nas : Nic veru nie je ciernobiele, ak clovek nepozna kontext, tazko posudzovat. To mas ako z medvedmi. My v BA s nimi problem nemame
na ebiku za svoje 40km/h po rovine asi nee ,......
40km/hod na ebiku po rovine úplne vpohode a aj za svoje a kľudne aj 50km/hod .. len to musí byť dosť naklonená rovina, najlepšie smerom dole
Celú sobotu som maľoval spálňu, v nedelu doobeda pratal (hanbím sa že som nestihol kostol...) no a poobede totálne zničený mal som chuť vypadnúť do prírody ... Ebike v garáži už netrpezlivo prehraboval zadným kolesom a displej spriahanecky na mňa poblikoval. Len som vyhupol do sedla a už sme sa spolu s 0,4 koňom preháňali po cyklochodníku. Poprad -Svit -zmrzlina malá miešaná čokoládovo-vanilková - Lučivná-oddych v tráve pod vlekom - Poprad. Perfektné vyvetranie. Vďaka bohu som nemusel všetko šlapať za svoje a aj elektrokoník sa vyvetral. Ozaj bolo cítiť že v teplejšom počasí elektróny ľahšie prúdia tepnami káblov, je ich tam hodne viac a chú sa hýbať. Chvíľu sa mi zdalo že môj ekoník pokukoval po jednej ekonici, ktorú sme obiehali, Bola taká pekná, vyšportovaná celoodpružená ... no a majitelka tiež vyzerala super ... našťastie sme odolali a dorazili do cieľa "nezvedení z cesty"
Je to o ľuďoch, nie o biku Cestní cyklististi sa mi nezdravia tiež, keď ma vidia na mtb a nedajbože musím ísť po ceste. Vyzerám asi ako úchyl alebo trápne
Lebo v ich očiach nevyzeráš ako cyklistka. A ak máš namiesto Santini oblečené nejaké skrachované outdoor Zajo tak si úplný lúzer.
Pri zdravení sa zameraj na typické dedinské typy. Ujo z krčmy, babka z obchodu alebo muž v stredných rokoch čo práve oprášil Favoritku a uvidíš, že to bude dobré.
Dnes som cestou do práce na biku stretla asi 70 ročného pána, ktorý tlačil ťažký starý bike do strmého kopca zo Srňacieho ku Vendelínovi. Vyzlečený do tielka, na sebe rifle, bike ovešaný taškami. Zosadla som a ponúkla sa, že mu ten bicykel vytlačím až hore. Slušne a s úsmevom odmietol. "Bola by to pre mňa potupa, keby mi niekto pomohol, ja si to pomaličky vytlačím k Vendelínkovi."
Ešte raz som ho potom stretla, keď som sa otáčala zo Šoltýskeho vrchu a to si už spokojne vychutnával výhľady od Vendelína.
Zlatý bol ujo
Že je to super
A najlepšie je keď tam schováš nejakú múdrosť či vedomosť, z ktorej sa začnú vysmievať - viď naklonená rovina Nuž tu je definícia naklonenej roviny:
Naklonená rovina je rovný povrch nastavený v uhle inom ako pravý uhol proti horizontálnemu povrchu. Naklonená rovina umožňuje človeku prekonať veľký odpor aplikovaním relatívne malej sily cez väčšiu vzdialenosť než má byť teleso zdvihnuté. Naklonená rovina je jeden z veľmi známych jednoduchých strojov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A k tým, čo myslia, že deti nemajú čo hľadať na cyklo-trase/chodníku/ceste... Vy ste sa učili bicyklovať po ceste, keď bolo možno ¼ áut a nejazdilo sa tak veľmi, lebo aj tá doprava bola ekonomicky menej dostupná a rýchlosť jazdy bola tiež nižšia... Kde sa majú tie deti učiť základy?
Tak... Ťažký kameň som zo srdca zvalil do tejto témy
Zaujimave toto citat od sofera a este sofera velkeho nakladaku.
Tam stale cita a pocuva clovek ze co zavadziam na ceste a preco nejazdime po cyklocestach.
kvakob: pochybujem, ze za svoje na ebiku pojdes po rovine 40+
scarinko poslednú vetu som nepochopil ale ja si myslím, že v každej úrovni žitia je ohľadupnosť tá najpotrebnejšia vlastnosť. Nie, že "uhni, lebo ja idem"...
Ale k téme, teraz nabíjam mobil, hodinky a ešte keby som mal čakť kým sa mi bajk nabije tak jazdím len obdeň
Ja radsej pojdem po ceste ako sa motat medzi malymi detmi po cyklo. Btw do 10r mozes po chodniku aj so sprievodom.
Neni to do 12r ?
na ebiku za svoje 40km/h po rovine asi nee , to potrebujes, aby si mohol nahanat cestakov (tych slabsich
https://youtu.be/NmamZJCjpMo?t=480
Tiez k teme a na odlahcenie:
mozes za sebou tahat na voziku energocentralu (a par litrov benzinu/nafty k tomu, nech nemas prestoje)
40km/hod na ebiku po rovine úplne vpohode a aj za svoje a kľudne aj 50km/hod .. len to musí byť dosť naklonená rovina, najlepšie smerom dole
Celú sobotu som maľoval spálňu, v nedelu doobeda pratal (hanbím sa že som nestihol kostol...) no a poobede totálne zničený mal som chuť vypadnúť do prírody ... Ebike v garáži už netrpezlivo prehraboval zadným kolesom a displej spriahanecky na mňa poblikoval. Len som vyhupol do sedla a už sme sa spolu s 0,4 koňom preháňali po cyklochodníku. Poprad -Svit -zmrzlina malá miešaná čokoládovo-vanilková - Lučivná-oddych v tráve pod vlekom - Poprad. Perfektné vyvetranie. Vďaka bohu som nemusel všetko šlapať za svoje a aj elektrokoník sa vyvetral. Ozaj bolo cítiť že v teplejšom počasí elektróny ľahšie prúdia tepnami káblov, je ich tam hodne viac a chú sa hýbať. Chvíľu sa mi zdalo že môj ekoník pokukoval po jednej ekonici, ktorú sme obiehali, Bola taká pekná, vyšportovaná celoodpružená ... no a majitelka tiež vyzerala super ... našťastie sme odolali a dorazili do cieľa "nezvedení z cesty"
Lebo v ich očiach nevyzeráš ako cyklistka. A ak máš namiesto Santini oblečené nejaké skrachované outdoor Zajo tak si úplný lúzer.
Pri zdravení sa zameraj na typické dedinské typy. Ujo z krčmy, babka z obchodu alebo muž v stredných rokoch čo práve oprášil Favoritku a uvidíš, že to bude dobré.
Ešte raz som ho potom stretla, keď som sa otáčala zo Šoltýskeho vrchu a to si už spokojne vychutnával výhľady od Vendelína.
Zlatý bol ujo
len to musí byť dosť naklonená rovina, najlepšie smerom dole
Čiže niečo ako vodováha na šikminy...
😀
Marseluspp dobrá práca 👍
A najlepšie je keď tam schováš nejakú múdrosť či vedomosť, z ktorej sa začnú vysmievať - viď naklonená rovina
Naklonená rovina je rovný povrch nastavený v uhle inom ako pravý uhol proti horizontálnemu povrchu. Naklonená rovina umožňuje človeku prekonať veľký odpor aplikovaním relatívne malej sily cez väčšiu vzdialenosť než má byť teleso zdvihnuté. Naklonená rovina je jeden z veľmi známych jednoduchých strojov.
Zdroj viki - https://sk.wikipedia.org/wiki/Naklonen%C3%A1_rovina
Takže páni, práve sme si dokázali že všetci cyklisti jazdia po rovine, či na hrádzi alebo na lesnej ceste, a to bez výnimky.