Na e bajku jazdím 4r. mám najazdené málo pod 25 000 km .Ale ešte ani raz som nemal problém s bio bikerom. To len tu sa zišla nejaká malá "divná" skupinka.
Vcera večer (20.00) fukalo a zima bola. Bio cyklo šialenci v letných dresoch po 4km zjazde po asfaltke v lese boli skrehnutí na kosť. Zato ja, teplúčko rozumne oblečený ebiker som bol úplne vpohode
Bude to ako s autami, samy asistenti.. A jeden truhlik za volantom, co ma prachy na rozhadzovanie.
Tuknut predok s radarom, sa nedoplatis.
Cyklistika je o volnosti. Nielen pohybu, ale aj servisovatelnosti v domacich podmienkach atd. S normalnym bicyklom si limit ty sam (kondicia, atd).
Dojazd na bateriu, nutnost navstevovat specialny servis, a vsetko co si sam nemozes spravit je podla mna zasah do slobody. Je to ako byt priviazany neviditeľným lanom. Cim viacej "vychytavok" (najma elektrickych) bude v cyklistike, tym horsie. Storocia plati, ze to co danysystem neobsahuje, to sa nemoze pokazit.
asi to bude tým, že ty si normálny ... to len tu sa našla nejaká "divná" skupina
Píšem to preto, že si myslím že jazdím normálne za tie roky som sa niečo naučil Začal som na prelome 60a 70 rokov min. storočia. Sice mtb jazdím posledných 5r. a e bike 4r.
Ale nikdy som na bajku nikoho nezosmiešňoval a nenadával som do hnilákov a darobákov. Možno je to tým, že do oči sa nikto neodváži a potom si to na anonymnom fore kompenzuje.
Teraz ked aj niekoho obieham na bio tak sa ohlásim a pokial je možnosť a vôla na obidvoch stranách ta trochu pokomunikujem.
Ja neviem kde jazdia tí čo tu hejtujú ale ja takých vôbec nestretávam. a to čo má niekto oblečené a na akom biku je ma vôbec nezaujíma. je to jeho vec.
Asisisi nevšimol, že si na cyklistickom fóre.
My cyklisti sa bicyklujeme s radosťou, šoféri električiek pri vození sa, vrčia.
Ja ti to neberiem,a nikdy ti tu nebudem písať ze bio je nadrek,ale ak mi tu bude nejaký internetový mudrosrač kázať električku zosrotovať...Fakt kua nechodí v mojich botách a vie houno!
No nvm. Deti potrebujú vybiť energiu, len nebudú chcieť nasilu robiť to čo nechcú. A keď budú tak začnú dospievať (napríklad v škole) a detstvo sa z nich začne vytrácať. Ebajk, chodítko, predčasné posadzovanie, alebo tu v minulosti riesené lano na ťahanie atď. sa "dá" dieťaťu, ktorého rodič nemá čas a chuť prejsť si s ním jeho vývojom jeho tempom.
Tú jazdu pod hornou trubkou si pamätám. Vyzeralo to divne, naklonený do boku, ale bicyklovali sme sa ...
No ale zaregistroval som tu syndróm staršej generácie, ktorá neakceptuje vývoj doby. Výraz typu " Za našich mladých čias...." a podobne, som počúval l zamladi od "starých" ľudí a to si neuvedomovali že sa sami takto oddelili od mladej generácie. Treba ísť s dobou, tradície patria do múzea, a kto chce, môže sa tam na ne chodiť pozerať. Život sa ale vyvýja.
Najviac lenivcov a tučkov a hnilákov či ako to tu nazývate jazdí na biobiku. O tom niet pochýb....
Väčšinu ebikerov čo poznám sú fajn ľudia a sú paradoxne v dobrej forme a nehrajú sa na nič. To že treba nabiť baterku nemôže byť v žiadnom prípade také strašne obmedzujúce ako zväzok s vlastnou ženou
Jazda na biobiku je ako sex so škaredou a nepríjemnou ženou. Človek sa namaká, je to drina, dlho to trvá kým dojdeš do cieľa a až tam dôjdeš, ani nevieš či si šťastný ... Zato jazda na ebiku je ako letná láska prežitá s mladou cicou, je síce krátka, ale za to intenzívna a zanechávajúca dlhodobé krásne spomienky. A za také spomienky to veru stojí....
Pred pár dňami som si chcel vybehnúť na biku na kopec pozrieť si západ slnka. Nechcel som šlapať a unaviť sa, počítať kalórie a plniť údajmi stravu...chcel som vidieť ten západ slnka. A na toto je ebike prima vec. Úplne vkľude som si kopec vyšlapal a polhodinku si hore posedel kým posledné lúče nezmizli kdesi za Tatrami. Úžasné. Pár biobikerov som tam stretol, ale oni sa len napili hore vody a už zase leteli na zjazd na druhú stranu kopca. Vôbec si nevšimli tú krásu, čo sa tam rozprestierala osvetlená v zlatistých lúčoch slnka navôkol.
Nuž kadencia, výkony, tepová frekvencia, čas okruhu - také veci v hlave sú niekedy prekážkou vnímaniu krásy sveta. A toto mi tu ponúkate ako slobodu??? Skôr to vidím že mnohí ste otrokmi toho slobodného stroja ktorý tu vychvaľujete ...
Za poslednú vetu lajk... Občas si tak pripadám. Ale je to spolupráca, bajk mi rieši prekonanie vzdialeností, nemusím sa až tak spoliehať na vlakové spojenie. Za toto privilégium platím pohodlím pri cestovaní
Marcel Ty pod slobodou rozumies to, co robis ty. Ak to iste nerobia ostatni, tak nie su slobodni. Precitaj si este raz, pomaly, vyznam slova sloboda. Snaz sa porozumiet citanemu textu. V pripade problemov sa obrat na manzelku, mozno bude vediet viac. Alebo na odbornika v danej oblasti.
BTW: Život sa vyvíja, ale u niekoho ten vyvoj skoncil v 3. triede zakladnej skoly pri vybranych slovach po "v", pravda? Zislo by sa implantovat do mozgu dalsiu ficurku, nejaky e-čip s implementovanou AI, ten by si s tym hravo poradil. Alebo nejdes s dobou? Myslenie vlastnou hlavou patri do muzea ked tu uz mame AI, ci nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A nevrčia ale spokojne pradú…
Vcera večer (20.00) fukalo a zima bola. Bio cyklo šialenci v letných dresoch po 4km zjazde po asfaltke v lese boli skrehnutí na kosť. Zato ja, teplúčko rozumne oblečený ebiker som bol úplne vpohode
Stále sa bavíme o SK alebo už o arktide?😆
Čo bude ešte nasledovať?
https://www1.pluska.sk/zaujimavosti/abs-bosch-ebike-systems-vas-udrzi-aj-nebezpecnych-situaciach-sedle?itm_modul=atlas_topbox&itm_brand=atlas&itm_template=hp&itm_area=spravy&itm_position=5
Tuknut predok s radarom, sa nedoplatis.
Cyklistika je o volnosti. Nielen pohybu, ale aj servisovatelnosti v domacich podmienkach atd. S normalnym bicyklom si limit ty sam (kondicia, atd).
Dojazd na bateriu, nutnost navstevovat specialny servis, a vsetko co si sam nemozes spravit je podla mna zasah do slobody. Je to ako byt priviazany neviditeľným lanom. Cim viacej "vychytavok" (najma elektrickych) bude v cyklistike, tym horsie. Storocia plati, ze to co danysystem neobsahuje, to sa nemoze pokazit.
Píšem to preto, že si myslím že jazdím normálne za tie roky som sa niečo naučil Začal som na prelome 60a 70 rokov min. storočia. Sice mtb jazdím posledných 5r. a e bike 4r.
Ale nikdy som na bajku nikoho nezosmiešňoval a nenadával som do hnilákov a darobákov. Možno je to tým, že do oči sa nikto neodváži a potom si to na anonymnom fore kompenzuje.
Teraz ked aj niekoho obieham na bio tak sa ohlásim a pokial je možnosť a vôla na obidvoch stranách ta trochu pokomunikujem.
Ja neviem kde jazdia tí čo tu hejtujú ale ja takých vôbec nestretávam. a to čo má niekto oblečené a na akom biku je ma vôbec nezaujíma. je to jeho vec.
My cyklisti sa bicyklujeme s radosťou, šoféri električiek pri vození sa, vrčia.
Ja ti to neberiem,a nikdy ti tu nebudem písať ze bio je nadrek,ale ak mi tu bude nejaký internetový mudrosrač kázať električku zosrotovať...Fakt kua nechodí v mojich botách a vie houno!
Iba 4000eur za 17kg váhy.
https://www.bikeradar.com/news/specialized-turbo-levo-sl-kids/
dali tam chude decko, ale vieme ze to tak v reale nebude. nuz reklama robi svoje.
No ale zaregistroval som tu syndróm staršej generácie, ktorá neakceptuje vývoj doby. Výraz typu " Za našich mladých čias...." a podobne, som počúval l zamladi od "starých" ľudí a to si neuvedomovali že sa sami takto oddelili od mladej generácie. Treba ísť s dobou, tradície patria do múzea, a kto chce, môže sa tam na ne chodiť pozerať. Život sa ale vyvýja.
Najviac lenivcov a tučkov a hnilákov či ako to tu nazývate jazdí na biobiku. O tom niet pochýb....
Väčšinu ebikerov čo poznám sú fajn ľudia a sú paradoxne v dobrej forme a nehrajú sa na nič. To že treba nabiť baterku nemôže byť v žiadnom prípade také strašne obmedzujúce ako zväzok s vlastnou ženou
Jazda na biobiku je ako sex so škaredou a nepríjemnou ženou. Človek sa namaká, je to drina, dlho to trvá kým dojdeš do cieľa a až tam dôjdeš, ani nevieš či si šťastný ... Zato jazda na ebiku je ako letná láska prežitá s mladou cicou, je síce krátka, ale za to intenzívna a zanechávajúca dlhodobé krásne spomienky. A za také spomienky to veru stojí....
Pred pár dňami som si chcel vybehnúť na biku na kopec pozrieť si západ slnka. Nechcel som šlapať a unaviť sa, počítať kalórie a plniť údajmi stravu...chcel som vidieť ten západ slnka. A na toto je ebike prima vec. Úplne vkľude som si kopec vyšlapal a polhodinku si hore posedel kým posledné lúče nezmizli kdesi za Tatrami. Úžasné. Pár biobikerov som tam stretol, ale oni sa len napili hore vody a už zase leteli na zjazd na druhú stranu kopca. Vôbec si nevšimli tú krásu, čo sa tam rozprestierala osvetlená v zlatistých lúčoch slnka navôkol.
Nuž kadencia, výkony, tepová frekvencia, čas okruhu - také veci v hlave sú niekedy prekážkou vnímaniu krásy sveta. A toto mi tu ponúkate ako slobodu??? Skôr to vidím že mnohí ste otrokmi toho slobodného stroja ktorý tu vychvaľujete ...
BTW: Život sa vyvíja, ale u niekoho ten vyvoj skoncil v 3. triede zakladnej skoly pri vybranych slovach po "v", pravda? Zislo by sa implantovat do mozgu dalsiu ficurku, nejaky e-čip s implementovanou AI, ten by si s tym hravo poradil. Alebo nejdes s dobou? Myslenie vlastnou hlavou patri do muzea ked tu uz mame AI, ci nie?